1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief Brandweer

Tackle de teek

Ga je wandelen? Laat je dan niet pakken door de teek! Het tekenseizoen is namelijk in volle gang. De meeste mensen worden gebeten door een teek in de periode van maart t/m oktober. Een op de vijf teken is besmet met de lymebacterie.

24 juli 2015

Lees verder


Besluit risico zware ongevallen

Op 8 juli 2015 is het Besluit risico zware ongevallen 2015 van kracht geworden. Het Besluit risico zware ongevallen is een gevolg van de SEVESO III-richtlijn. De regeling die hoort bij Brzo2015 wordt naar verwachting in september van dit jaar vastgesteld.

10 juli 2015

Lees verder


Milde variant vogelgriep in Barneveld

Op een pluimveebedrijf in Barneveld is donderdag 12 maart vogelgriep (aviaire influenza) aangetoond. Het gaat om de H7N7-variant, een milde (laagpathogene) variant van het vogelgriepvirus. Omdat een milde variant kan muteren in een ernstige (hoogpathogene) variant, is het bedrijf na vaststelling zo snel mogelijk geruimd.

13 maart 2015

Lees verder


Oorzaak brand Zevenaar waarschijnlijk technisch mankement

Op 17 februari woedde er een grote brand aan de Kostschoollaan in Zevenaar. Het team Brandonderzoek van Gelderland-Midden deed de afgelopen dagen onderzoek naar de oorzaak van en het brandverloop bij deze brand. Het onderzoek wijst uit dat waarschijnlijk een technisch mankement oorzaak was van de brand.

2 maart 2015

Lees verder


Nieuwe pand ambulance Gelderland-Midden locatie Arnhem officieel geopend

Vrijdagmiddag 30 januari heeft de voorzitter van het bestuur VGGM, Herman Kaiser, de ambulancelocatie op IJsseloord II officieel geopend.

17 februari 2015

Lees verder


Wat te doen bij schade of noodsituaties door wateroverlast of storm?

De brandweer zorgt dat mens en dier in noodsituaties geholpen worden. Als het flink regent of stormt ontvangt de meldkamer (1-1-2) vaak honderden telefoontjes van mensen die overlast ervaren of schade hebben. En ondanks dat omgevallen bomen en ondergelopen kelders heel vervelend zijn, gaat de brandweer eerst op situaties af die levensbedreigend zijn. Welke melding de meeste prioriteit krijgt, bepaalt de centralist op de meldkamer.

8 december 2014

Lees verder


Evaluatie natuurbrand in het Nationale Park de Hoge Veluwe

De bestrijding van de zeer grote natuurbrand in het Nationale Park De Hoge Veluwe op 20 april 2014 is geslaagd door de enorme inzet van de brandweer uit meerdere regio’s, de blushelikopters van Defensie en de samenwerking tussen de hulpdiensten en het Park De Hoge Veluwe.

9 oktober 2014

Lees verder


Defensie slaat voor brandbestrijding een calamiteitenput

Defensie heeft een 78 meter diepe calamiteitenput geslagen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het is een project waarvan zowel de Brandweer Gelderland-Midden, het Nationaal Park en Defensie profiteren.

25 juli 2014

Lees verder


Uitslaande brand in Zetten

Van vrijdag op zaterdagnacht heeft er brand gewoed in de villa “De Til” aan de Wageningsestraat te Zetten. De villa had een rietenkap, waardoor het vuur snel uitbreidde en de volledige kap in brand raakte. Bij de brand hebben een blusgroep uit Heteren en de ladderwagen uit Arnhem assistentie verleend aan de brandweer van Zetten. Na anderhalf uur werd het sein brandmeester gegeven. De rietenkap en zolderverdieping zijn volledig uitgebrand. Er was een ambulance met personeel ter plaatse uit voorzorg voor de ingezette brandweerleden.

8 februari 2014

Lees verder


Groot gaslek Arnhem snel onder controle

Op de kruising Johan de Wittlaan-Boulevard Heuvelink in Arnhem was vrijdagochtend 24 januari een groot gaslek ontstaan door werkzaamheden. Het ging om een hogedrukleiding van Liander. Rond 10.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd en zijn direct de toegangswegen afgezet. Twee uur later was alles onder controle. Er is niemand gewond geraakt.

24 januari 2014

Lees verder


volgende ĽĽ


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.