1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief Brandweer

Niet boenen, maar teek verwijderen

Een goede methode om een teek te verwijderen is met een tekenpincet of een andere tekenverwijderaar. De laatste tijd verschijnen allerlei verhalen op het internet, social media en Youtube. Geloof niet blindelings die adviezen.

29 juni 2015

Lees verder


Teek, de eikenprocessierups, zwemwaterkwaliteit en natuurrisico's

Nu de dagen zonniger en warmer worden, kunnen we weer te maken krijgen met de seizoensgebonden gezondheidsrisico’s van de teek, de eikenprocessierups, zwemwaterkwaliteit en natuurrisico's. We hebben een aantal handige links en folders op een rijtje gezet.

15 april 2015

Lees verder


Milde variant vogelgriep in Barneveld

Op een pluimveebedrijf in Barneveld is donderdag 12 maart vogelgriep (aviaire influenza) aangetoond. Het gaat om de H7N7-variant, een milde (laagpathogene) variant van het vogelgriepvirus. Omdat een milde variant kan muteren in een ernstige (hoogpathogene) variant, is het bedrijf na vaststelling zo snel mogelijk geruimd.

13 maart 2015

Lees verder


Oorzaak brand Zevenaar waarschijnlijk technisch mankement

Op 17 februari woedde er een grote brand aan de Kostschoollaan in Zevenaar. Het team Brandonderzoek van Gelderland-Midden deed de afgelopen dagen onderzoek naar de oorzaak van en het brandverloop bij deze brand. Het onderzoek wijst uit dat waarschijnlijk een technisch mankement oorzaak was van de brand.

2 maart 2015

Lees verder


Nieuwe pand ambulance Gelderland-Midden locatie Arnhem officieel geopend

Vrijdagmiddag 30 januari heeft de voorzitter van het bestuur VGGM, Herman Kaiser, de ambulancelocatie op IJsseloord II officieel geopend.

17 februari 2015

Lees verder


Wat te doen bij schade of noodsituaties door wateroverlast of storm?

De brandweer zorgt dat mens en dier in noodsituaties geholpen worden. Als het flink regent of stormt ontvangt de meldkamer (1-1-2) vaak honderden telefoontjes van mensen die overlast ervaren of schade hebben. En ondanks dat omgevallen bomen en ondergelopen kelders heel vervelend zijn, gaat de brandweer eerst op situaties af die levensbedreigend zijn. Welke melding de meeste prioriteit krijgt, bepaalt de centralist op de meldkamer.

8 december 2014

Lees verder


Evaluatie natuurbrand in het Nationale Park de Hoge Veluwe

De bestrijding van de zeer grote natuurbrand in het Nationale Park De Hoge Veluwe op 20 april 2014 is geslaagd door de enorme inzet van de brandweer uit meerdere regio’s, de blushelikopters van Defensie en de samenwerking tussen de hulpdiensten en het Park De Hoge Veluwe.

9 oktober 2014

Lees verder


Interne leefomgeving ouderen

GGD Gelderland-Midden heeft in de periode november 2013 tot februari 2014 metingen naar het binnenmilieu in negen zorginstellingen in de regio verricht. Naast de metingen is aan 17 bewoners gevraagd naar hun beleving van het binnenmilieu. Ook hebben 108 medewerkers een vragenlijst over het binnenmilieu ingevuld.

8 september 2014

Lees verder


Defensie slaat voor brandbestrijding een calamiteitenput

Defensie heeft een 78 meter diepe calamiteitenput geslagen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het is een project waarvan zowel de Brandweer Gelderland-Midden, het Nationaal Park en Defensie profiteren.

25 juli 2014

Lees verder


Uitslaande brand in Zetten

Van vrijdag op zaterdagnacht heeft er brand gewoed in de villa “De Til” aan de Wageningsestraat te Zetten. De villa had een rietenkap, waardoor het vuur snel uitbreidde en de volledige kap in brand raakte. Bij de brand hebben een blusgroep uit Heteren en de ladderwagen uit Arnhem assistentie verleend aan de brandweer van Zetten. Na anderhalf uur werd het sein brandmeester gegeven. De rietenkap en zolderverdieping zijn volledig uitgebrand. Er was een ambulance met personeel ter plaatse uit voorzorg voor de ingezette brandweerleden.

8 februari 2014

Lees verder


volgende ĽĽ


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.