1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Voor baby's en peuters

 

Na de geboorte van een baby breekt er een bijzondere periode aan. Als ouder of verzorger wil je dat je kind gezond en veilig opgroeit. Wij staan voor je klaar om met je mee te denken en te zorgen dat je kind de nodige gezondheidsonderzoeken krijgt. Bij ons kun je terecht met vragen over de verzorging, opvoeding en ontwikkeling van je kind(eren).

 

stelhiereenvraag_100

Vragenlijn: 088 355 68 50

Bellen

Op maandag bereikbaar van 9.00 - 17.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.

E-mailen

U kunt een e-mail sturen naar jgz.vragenlijn@vggm.nl met vermelding van de naam van uw kind, geboortedatum en uw vraag.

Wij nemen dan contact met u op via de mail.

 

Afspraak maken: 088 355 65 00
(elke werkdag van 8.00 - 12.30 uur)Inloggen bij MijnKinddossier

 

Woon je in de West-Veluwe/Vallei (gemeenten Barneveld, Ede, Scherpenzeel of Wageningen)? Dan kun je een afspraak maken of wijzigen door in te loggen in Mijn Kinddossier.
 

 

Na de geboorte

In de eerste week komen we thuis op bezoek voor een gehoortest en een hielprik.

  • Bij de gehoortest krijgt de baby een klein dopje in elk oor. Dit dopje is verbonden met meetapparatuur.
  • Bij de hielprik worden er een paar druppels bloed afgenomen via een prikje in de hiel. Hiermee kan een aantal aangeboren ziektes worden ontdekt.
  • Uitgebreide informatie over de gehoortest en de hielprik lees je in de folder: screening voor pasgeborenen.

Huisbezoek

Als je kind 10 tot 14 dagen oud is, maakt onze jeugdverpleegkundige een afspraak om bij je op bezoek te komen om kennis te maken. Ze vertelt wat je kunt verwachten van de Jeugdgezondheidszorg en je kunt eventueel vragen stellen.

 

Naar het consultatiebureau

Als je kind ongeveer twee weken oud is ontvang je een uitnodiging voor het eerste bezoek aan het consultatiebureau. Tijdens dit bezoek weegt en meet de consultatiebureau-assistente je kind bij elke afspraak. Ook maakt zij gelijk een nieuwe afspraak.

Onze teams bestaan uit jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, consultatiebureau-assistenten en neonatale screeners. Tijdens de bezoeken van het consultatiebureau maar ook daarbuiten kun je bij hen terecht voor deskundig advies. Zij gaan daarbij altijd uit van de eigen kracht van de ouder.

 

Waarom
Ieder kind heeft recht op een zo gezond mogelijke ontwikkeling en op bescherming en hulp als dat nodig is. Daarom volgen we de ontwikkeling van ieder kind. In de eerste plaats om te bevestigen dat alles goed gaat met het kind, maar als er bijzonderheden zijn, willen we dit goed in de gaten houden. Als er problemen zijn in de gezondheid of opvoeding van het kind, bieden wij extra ondersteuning en kunnen doorverwijzen naar gespecialiseerde zorg. Daarnaast geven we kinderen ook vaccinaties tegen kinderziekten.

 

GroeiGids
In de GroeiGids en op de bijbehorende website is veel betrouwbare informatie te vinden over opvoeden, opgroeien en gezondheid.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.