1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuws GGD

Vaccineren tegen kinkhoest

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport neemt hopelijk dit jaar een besluit hoe en of er een maternale kinkhoestvaccinatie landelijk gaat worden ingevoerd. Tot die tijd kunnen moeders zich via onze reizigersafdeling laten vaccineren.

12 juli 2017

Lees verder


Naar de World Pride? Laat je vaccineren!

Van 23 juni tot en met 2 juli 2017 vindt in Madrid (Spanje) de World Pride plaats. Ga je daarheen? Laat je dan vaccineren tegen het hepatitis A-virus. De hepatitis A-uitbraak in Europa bij mannen die seks hebben met mannen (MSM) is namelijk nog steeds gaande. Spanje is één van de meest getroffen landen.

29 mei 2017

Lees verder


Gelderland-Midden net zo gezond als rest van Nederland

De meerderheid van de mensen in Gelderland-Midden vindt de eigen gezondheid goed tot zeer goed. Dit blijkt uit de gezamenlijke gezondheidsmonitor 2016 van alle GGD’en, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Bijna een half miljoen Nederlanders van 19 jaar en ouder deden mee aan het vragenlijstonderzoek.

23 mei 2017

Lees verder


GGD geeft cursus 'Opvoeden van een meerling'

Op donderdag 1 juni 2017 start GGD Gelderland-Midden een gratis cursus 'Opvoeden van een meerling'. Deze cursus van vier bijeenkomsten, alle donderdagen in juni, is bedoeld voor ouders van een meerling tussen anderhalf en vier jaar.

11 mei 2017

Lees verder


Check je risico met soa-test online

Iedereen kan gebruik maken van advies.chat, de eerste online soa testwijzer waarmee je 24/7 anoniem en betrouwbaar advies krijgt over soa-tests. Met deze nieuwe tool ontdek je snel en eenvoudig of je risico loopt op een soa.

18 april 2017

Lees verder


Kinkhoestvaccinatie voor zwangeren

Zwangere vrouw vaccineren tegen kinkhoestKinkhoest is een infectie van de luchtwegen die veroorzaakt wordt door een bacterie en gepaard kan gaan met hevige hoestbuien. Vooral bij pasgeborenen kan kinkhoest ernstig verlopen.

5 april 2017

Lees verder


Meer nieuws items


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.