1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief GGD

 

Kinderen in beeld

Het is goed gesteld met de gezondheid van kinderen in de regio Gelderland-Midden. Fysiek zijn de meeste kinderen gezond en ook mentaal gaat het met het overgrote deel goed. Toch zijn er ook algemene aandachtspunten. Lees hier het volledige rapport.

22 januari 2015

Lees verder


Chikungunya-uitbraak in het Caribisch gebied (vervolg)

Virusziekte breidt zich verder uit. Sinds oktober 2013 is er een Chikungunya uitbraak gaande in het Caribisch gebied.Afgelopen week zijn 21 recente infecties gerapporteerd door Curacao. Chikungunya is een virusziekte die overgedragen wordt door steekmuggen.

19 december 2014

Lees verder


Koolmonoxide is een sluipmoordenaar

De laatste tijd zijn er veel meldingen van koolmonoxidevergiftiging. Jaarlijks zorgt het voor gemiddeld tien doden en honderd gewonden. Koolmonoxide ruik je niet en zie je niet. De gezondheidsklachten die optreden bij een koolmonoxidevergiftiging worden vaak niet (tijdig) herkend en dit kan in het ergste geval leiden tot de dood.

27 november 2014

Lees verder


Vogelgriep (aviaire influenza)

Vogelgriep, ook wel vogelpest of aviaire influenza genoemd, is een besmettelijke virusziekte die zo nu en dan bij pluimvee (kippen, kalkoenen, eenden en ganzen) en andere vogelsoorten zoals duiven en zwanen wordt aangetoond. Wereldwijd circuleren verschillende vogelgriepvirussen onder wilde watervogels, ook in Nederland. Deze watervogels zijn de natuurlijke bron van de virussen die vooral onder pluimvee vogelgriep kunnen veroorzaken.

21 november 2014

Lees verder


De ebolavirusuitbraak duurt voort

De ebolavirusuitbraak in West-Afrika duurt voort. De ebolavirusuitbraak in West-Afrika, die in maart 2014 in Guinee begon, speelt zich ook af in Liberia en Sierra Leone. In dit artikel staat meer informatie over de besmettingswijze, behandeling en het risico op ebola in Nederland.

17 november 2014

Lees verder


Rekenkamer checkt schoolpanden

Een goede schoolgebouw is belangrijk voor goed onderwijs. Leraren, leerlingen en ouders van schoolgaande kinderen mogen hun mening geven over hun schoolgebouw. De Algemene Rekenkamer hoopt zo meer inzicht te krijgen in de kwaliteit van de schoolgebouwen.

3 oktober 2014

Lees verder


Help opmars hooikoortsplant Ambrosia te stoppen

Uit nieuwe analyses blijkt dat de ‘hooikoortsplant’ Ambrosia steeds vaker wordt aangetroffen in Nederland. De pollen van de plant kunnen stevige allergische reacties oproepen bij mensen die er gevoelig voor zijn. Bovendien bloeit de Ambrosia laat in het jaar, waardoor het hooikoortsseizoen tot 2 maanden langer kan duren als de opmars van de plant niet wordt gestuit.

8 september 2014

Lees verder


Interne leefomgeving ouderen

GGD Gelderland-Midden heeft in de periode november 2013 tot februari 2014 metingen naar het binnenmilieu in negen zorginstellingen in de regio verricht. Naast de metingen is aan 17 bewoners gevraagd naar hun beleving van het binnenmilieu. Ook hebben 108 medewerkers een vragenlijst over het binnenmilieu ingevuld.

8 september 2014

Lees verder


Reisadviezen landen met Ebola

Reisadviezen landen met Ebola Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in verband met de veiligheidssituatie in Guinee, Sierra Leone en Liberia – die mede door de ebola-uitbraak is ontstaan - de reisadviezen voor deze landen aangepast. Alle reizen naar Liberia worden ontraden. Voor Sierra Leone en Guinee worden niet-essentiële reizen ontraden

2 september 2014

Lees verder


Gaat u naar Mekka? Lees ons advies!

Voor reizigers met gezondheidsproblemen zijn, i.v.m. MERS, aparte reisadviezen opgesteld. Sinds mei 2014 is namelijk bij twee patiënten in Nederland MERS vastgesteld. Gaat u dus naar Mekka, lees dit advies.

8 augustus 2014

Lees verder


volgende ĽĽ


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.