1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief GGD

 

'Luis in je haar, kammen maar!'

Op woensdag 4 maart vindt de Landelijke Luizendag plaats. Deze dag is bedoeld om te voorkomen dat hoofdluis een hardnekkig probleem wordt. De juiste aanpak tegen de bestrijding van hoofdluis is: 'Luis in je haar, kammen maar!'

4 maart 2015

Lees verder


Check je persoonlijke gezondheid

De Persoonlijke Gezondheidscheck (PGC) is op dinsdag 24 februari gelanceerd voor alle Nederlanders. Wil je inzicht krijgen in hoe het met jouw gezondheid is gesteld? Doe de check!

24 februari 2015

Lees verder


Hinder door trillingen van treinen

Bijna 270 duizend Nederlanders die binnen 300 meter afstand van het spoor wonen ondervinden ernstige hinder van de trillingen die treinen veroorzaken. Zij klagen over gevoelens van irritatie, boosheid en onbehagen. ’s Nachts kan deze hinder zich uiten in verstoring van de slaap. Verreweg de meeste hinder en slaapverstoring wordt veroorzaakt door trillingen van goederentreinen.

24 februari 2015

Lees verder


Nieuwe pand ambulance Gelderland-Midden locatie Arnhem officieel geopend

Vrijdagmiddag 30 januari heeft de voorzitter van het bestuur VGGM, Herman Kaiser, de ambulancelocatie op IJsseloord II officieel geopend.

17 februari 2015

Lees verder


Jaarlijks ongeveer 11 doden door CO

Koolmonoxide doodt jaarlijks tenminste elf mensen. Het geurloze gas komt ongemerkt vrij, versuft je tot je bewusteloos raakt en laat je dan, als hulp te laat is, in stilte overlijden. Komt deze informatie wat hard binnen? Gelukkig. Want luid alarm slaan tegen de stille sluipmoordenaar die koolmonoxide is, is precies wat de Brandweer en de Brandwonden Stichting op maandag 2 februari om 12.00 uur gaan doen. Tijdens de landelijke sirene start een gezamenlijke campagne om Nederlanders via een test en praktische adviezen bewust te maken van de gevaren van koolmonoxide.

5 februari 2015

Lees verder


Hoe veilig is de IJssellijn?

De gemeente Rheden wilde in beeld krijgen wat de gevolgen zijn van een grote calamiteit met goederenvervoer op de IJssellijn. De spoorlijn die dwars door de gemeente loopt en door verschillende dorpskernen. Rheden wil aantonen tegen welke problemen de hulpdiensten aanlopen bij een calamiteit op het spoor en wat dat betekent voor de gemeente en de inwoners. Hiervoor is Brandweer Gelderland-Midden benaderd om een realistische oefening op te zetten.

29 januari 2015

Lees verder


Kinderen in beeld

Het is goed gesteld met de gezondheid van kinderen in de regio Gelderland-Midden. Fysiek zijn de meeste kinderen gezond en ook mentaal gaat het met het overgrote deel goed. Toch zijn er ook algemene aandachtspunten. Lees hier het volledige rapport.

22 januari 2015

Lees verder


Koolmonoxide is een sluipmoordenaar

De laatste tijd zijn er veel meldingen van koolmonoxidevergiftiging. Jaarlijks zorgt het voor gemiddeld tien doden en honderd gewonden. Koolmonoxide ruik je niet en zie je niet. De gezondheidsklachten die optreden bij een koolmonoxidevergiftiging worden vaak niet (tijdig) herkend en dit kan in het ergste geval leiden tot de dood.

27 november 2014

Lees verder


Vogelgriep (aviaire influenza)

Vogelgriep, ook wel vogelpest of aviaire influenza genoemd, is een besmettelijke virusziekte die zo nu en dan bij pluimvee (kippen, kalkoenen, eenden en ganzen) en andere vogelsoorten zoals duiven en zwanen wordt aangetoond. Wereldwijd circuleren verschillende vogelgriepvirussen onder wilde watervogels, ook in Nederland. Deze watervogels zijn de natuurlijke bron van de virussen die vooral onder pluimvee vogelgriep kunnen veroorzaken.

21 november 2014

Lees verder


De ebolavirusuitbraak duurt voort

De ebolavirusuitbraak in West-Afrika duurt voort. De ebolavirusuitbraak in West-Afrika, die in maart 2014 in Guinee begon, speelt zich ook af in Liberia en Sierra Leone. In dit artikel staat meer informatie over de besmettingswijze, behandeling en het risico op ebola in Nederland.

17 november 2014

Lees verder


volgende ĽĽ


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.