1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief GGD

 

Veiligheid injectienaalden Terumo

Op 23 maart 2015 besteedde het televisieprogramma EenVandaag aandacht aan de veiligheid van injectienaalden. Deze naalden werden sindsdien niet meer gebruikt. Op 17 april heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg laten weten, dat de naalden van Terumo weer volop gebruikt mogen worden.

20 april 2015

Lees verder


Last van hoofdluis? Laat het weten!

De Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (LCI) doet onderzoek naar hoofdluisproblematiek in Nederland. Doel is om in beeld te krijgen of de huidige richtlijnen voor de bestrijding van hoofdluis passen bij de praktijk of dat het nodig is om de voorlichting aan te passen. Er zijn twee vragenlijsten ontwikkeld: één voor ouders van (jonge) kinderen en één voor leerkrachten en docenten op scholen.

16 april 2015

Lees verder


Teek, de eikenprocessierups, zwemwaterkwaliteit en natuurrisico's

Nu de dagen zonniger en warmer worden, kunnen we weer te maken krijgen met de seizoensgebonden gezondheidsrisico’s van de teek, de eikenprocessierups, zwemwaterkwaliteit en natuurrisico's. We hebben een aantal handige links en folders op een rijtje gezet.

15 april 2015

Lees verder


Een teek? Pak 'm beet!

Het tekenseizoen is weer begonnen. Van 13-19 april is het de Week van de Teek. Teken leven in struikgewas en hoog gras. Ze komen in heel Nederland voor en ze zien eruit als spinnetjes. Als een teek lang op de huid zit, bestaat de kans dat hij de ziekte van Lyme veroorzaakt. Zonder behandeling kan deze ziekte chronische klachten veroorzaken aan hart, zenuwstelsel, gewrichten en huid.

10 april 2015

Lees verder


Aandacht voor frisse lucht op school

GGD Gelderland-Midden gaat in 2015 door met het project mechanisch geventileerde basisscholen. Tien scholen in de regio Gelderland-Midden zijn in 2014 onderzocht op de kwaliteit van de mechanische ventilatie. Eén van die scholen is De Haafakkers in Heteren. Samen met de school en de installateur is het binnenklimaat van De Haafakkers geoptimaliseerd.

31 maart 2015

Lees verder


Milde variant vogelgriep in Barneveld

Op een pluimveebedrijf in Barneveld is donderdag 12 maart vogelgriep (aviaire influenza) aangetoond. Het gaat om de H7N7-variant, een milde (laagpathogene) variant van het vogelgriepvirus. Omdat een milde variant kan muteren in een ernstige (hoogpathogene) variant, is het bedrijf na vaststelling zo snel mogelijk geruimd.

13 maart 2015

Lees verder


Week van de Liefde quizzen

GGD heeft Week van de Liefde-quizzen gemaakt in Kahoot. Kahoot is een online quiz waar iedere jongere, alleen of in groepjes, aan kan meedoen. Onder andere met hun smartphone nemen jongeren nu al fanatiek deel aan de educatieve quizzen. Wat is er nou leuker dan je kennis testen over het spannende onderwerp liefde en relaties?

9 maart 2015

Lees verder


'Luis in je haar, kammen maar!'

Op woensdag 4 maart vindt de Landelijke Luizendag plaats. Deze dag is bedoeld om te voorkomen dat hoofdluis een hardnekkig probleem wordt. De juiste aanpak tegen hoofdluis is: 'Luis in je haar, kammen maar!'

4 maart 2015

Lees verder


Check je persoonlijke gezondheid

De Persoonlijke Gezondheidscheck (PGC) is op dinsdag 24 februari gelanceerd voor alle Nederlanders. Wil je inzicht krijgen in hoe het met jouw gezondheid is gesteld? Doe de check!

24 februari 2015

Lees verder


Hinder door trillingen van treinen

Bijna 270 duizend Nederlanders die binnen 300 meter afstand van het spoor wonen ondervinden ernstige hinder van de trillingen die treinen veroorzaken. Zij klagen over gevoelens van irritatie, boosheid en onbehagen. ’s Nachts kan deze hinder zich uiten in verstoring van de slaap. Verreweg de meeste hinder en slaapverstoring wordt veroorzaakt door trillingen van goederentreinen.

24 februari 2015

Lees verder


volgende ĽĽ


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.