1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief GGD

 

Nationaal hitteplan geactiveerd

De komende dagen zal de temperatuur in Gelderland flink oplopen. De voorspelling is dat het tot zondag erg warm wordt, met temperaturen rond en boven de 30 °C. Het Nationaal Hitteplan is in heel Nederland ingegaan.

23 augustus 2016

Lees verder


Informatie over zikavirus

Het RIVM heeft vandaag de informatie over het Zikavirus bijgewerkt met landen waar het Zikavirus nu voorkomt en met extra vraag & antwoorden over reizen naar Thailand. Deze informatie staat op de site van het RIVM.

5 augustus 2016

Lees verder


Veehouderijen en gezondheid

Onderzoek van het RIVM bevestigt, dat er een verband is tussen het wonen in de omgeving van veehouderijen en gezondheid.

7 juli 2016

Lees verder


GGD lanceert nieuwe reis-app

'GGD reist mee' is een nieuwe app die u kunt downloaden. Het is een gratis app en is geschikt voor zowel iOS als Android. De app is bedoeld voor reizigers naar (sub)tropische bestemmingen.

17 juni 2016

Lees verder


Reizigersadvies Olympische Spelen

Bezoekers van de Olympische Spelen lopen vooral risico op gastro-enteritiden en vector overdraagbare aandoeningen, zoals dengue, chikungunya en een infectie met het zikavirus (ZIKV).

15 juni 2016

Lees verder


Luchtkwaliteit RijnWaalpad iets beter dan op fietsroute via Elst

De luchtkwaliteit op het RijnWaalpad is iets beter dan op de oude fietsroute van Arnhem naar Nijmegen via Elst. Samen met de omgevingsdienst Regio Arnhem onderzochten wij met een meetfiets hoeveel vervuilende deeltjes in de lucht zitten en ingeademd worden.

13 april 2016

Lees verder


Een teek? Pak ‘m beet!

Van 15 tot en met 21 april is het weer landelijke Week van de Teek. Een tekenbeet is meestal onschuldig maar kán u ziek maken als de teek lang vastgebeten in uw huid zit. Er zijn eenvoudige maatregelen om dat te voorkomen.

13 april 2016

Lees verder


Giro Fietscampus: leer over beweging en gezondheid dankzij de fiets

Wil je de Giro d'Italia proeven, ervaren en leren? Ga dan de Giro beleven bij jou in de buurt! In aanloop naar de Ronde van Italië die op vrijdag 6 mei start in Gelderland, organiseren de Radboud Universiteit, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de drie Gelderse GGD'en de Giro Fiets Campus.

22 maart 2016

Lees verder


Verschillen in luchtverontreiniging leiden tot verschillen in gezondheid

De Provincie Gelderland heeft kaarten gemaakt waarop de luchtkwaliteit in Gelderland tot op buurtniveau te zien is. De kaarten zijn beschikbaar via de provinciale website en binnenkort ook via de Atlas Leefomgeving.

15 maart 2016

Lees verder


GGD AppStore gelanceerd

De GGD AppStore is officieel een feit. In deze Appstore staan allerlei soorten gezondheidsapps, die beoordeeld zijn aan de hand van diverse criteria. Die zijn gebaseerd op de uitgangspunten van positieve gezondheid.

25 januari 2016

Lees verder


volgende ĽĽ


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.