1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief GGD

 

Gezondheid in Omgevingswet

De Tweede Kamer heeft de Omgevingswet, in het bijzonder de amendementen die gezondheid een veel betere plek in de wet hebben gegeven, aangenomen. De gemeentebesturen kunnen hiermee de bescherming van gezondheid een integrale plek geven in hun omgevingsbeslissingen. GGD GHOR Nederland reageert erg content.

3 juli 2015

Lees verder


Langdurige hitte in Nederland

De komende dagen is er een grote kans dat het een aantal dagen achter elkaar erg warm is in Nederland. Daarom is sinds dinsdag 30 juni het Nationaal Hitteplan in werking.

2 juli 2015

Lees verder


Luchtwegklachten door smog

Vanaf 1 juli is er kans op smog door ozon. Smog kan luchtwegklachten veroorzaken bij mensen met luchtwegaandoeningen, bij kinderen, ouderen en bij mensen die zich inspannen in de buitenlucht.

1 juli 2015

Lees verder


Niet boenen, maar teek verwijderen

Een goede methode om een teek te verwijderen is met een tekenpincet of een andere tekenverwijderaar. De laatste tijd verschijnen allerlei verhalen op het internet, social media en Youtube. Geloof niet blindelings die adviezen.

29 juni 2015

Lees verder


Opnieuw veel soa’s in Oost-Nederland

Hoewel het aantal bezoekers nagenoeg gelijk bleef, groeide in 2014 het aantal gevonden soa’s op de GGD-poli’s in Oost-Nederland (waaronder Gelderland-Midden). Ook lag voor het tweede jaar op rij het soa-vindpercentage boven het landelijk gemiddelde. Het blijft dus van belang om te investeren in soa-preventie in de regio Oost, met name bij mannen die seks hebben met mannen (MSM), mensen die door hun sekspartners zijn gewaarschuwd, en jongeren.

1 juni 2015

Lees verder


Overlast eikenprocessierups

Vanaf vandaag is er overlast te verwachten van de brandharen van de eikenprocessierups. De verwachting is dat de eerste nesten begin juni zichtbaar zullen zijn op de eikenbomen.

20 mei 2015

Lees verder


Veiligheid injectienaalden Terumo

Op 23 maart 2015 besteedde het televisieprogramma EenVandaag aandacht aan de veiligheid van injectienaalden. Deze naalden werden sindsdien niet meer gebruikt. Op 17 april heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg laten weten, dat de naalden van Terumo weer volop gebruikt mogen worden.

20 april 2015

Lees verder


Last van hoofdluis? Laat het weten!

De Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (LCI) doet onderzoek naar hoofdluisproblematiek in Nederland. Doel is om in beeld te krijgen of de huidige richtlijnen voor de bestrijding van hoofdluis passen bij de praktijk of dat het nodig is om de voorlichting aan te passen. Er zijn twee vragenlijsten ontwikkeld: één voor ouders van (jonge) kinderen en één voor leerkrachten en docenten op scholen.

16 april 2015

Lees verder


Teek, de eikenprocessierups, zwemwaterkwaliteit en natuurrisico's

Nu de dagen zonniger en warmer worden, kunnen we weer te maken krijgen met de seizoensgebonden gezondheidsrisico’s van de teek, de eikenprocessierups, zwemwaterkwaliteit en natuurrisico's. We hebben een aantal handige links en folders op een rijtje gezet.

15 april 2015

Lees verder


Een teek? Pak 'm beet!

Het tekenseizoen is weer begonnen. Van 13-19 april is het de Week van de Teek. Teken leven in struikgewas en hoog gras. Ze komen in heel Nederland voor en ze zien eruit als spinnetjes. Als een teek lang op de huid zit, bestaat de kans dat hij de ziekte van Lyme veroorzaakt. Zonder behandeling kan deze ziekte chronische klachten veroorzaken aan hart, zenuwstelsel, gewrichten en huid.

10 april 2015

Lees verder


volgende ĽĽ


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.