1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief GGD

 

Informatie over zika-virus

Het zika-virus is een virus dat wordt overgedragen door de steek van de Aedes-mug. Dit is dezelfde mug die ook knokkelkoorts en chikungunya kunnen overdragen.

27 januari 2016

Lees verder


GGD onderzoekt bezoek soa-test

Momenteel onderzoeken wij samen met de andere GGD-en in Gelderland en Overijssel wat de reden is of redenen zijn dat mensen een soa-test doen bij de GGD.

26 januari 2016

Lees verder


GGD AppStore gelanceerd

De GGD AppStore is officieel een feit. In deze Appstore staan allerlei soorten gezondheidsapps, die beoordeeld zijn aan de hand van diverse criteria. Die zijn gebaseerd op de uitgangspunten van positieve gezondheid.

25 januari 2016

Lees verder


JGZ West-Veluwe onder één dak

Met ingang van 1 januari 2016 heeft Icare Jeugdgezondheidszorg (JGZ) de zorg voor de 0 tot 4-jarigen in de gemeenten Wageningen, Ede, Barneveld en Scherpenzeel overgedragen aan de GGD van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden.

23 december 2015

Lees verder


Koolmonoxidevergiftiging, een onderschat en onbegrepen probleem!

Ieder jaar vallen er slachtoffers door koolmonoxide (CO). Koolmonoxide is een gas dat u niet kunt zien of ruiken, maar dat wel giftig is. De ernst van een koolmonoxidevergiftiging varieert van onbegrepen gezondheidsklachten tot een bezoek aan de Eerste Hulp en overlijden

27 november 2015

Lees verder


Luchtkwaliteit in 'Ik heb last-app'

In Nederland weten we steeds beter wat de gevolgen zijn van luchtverontreiniging. Er hangt veel in de lucht waar je ‘last’ van kunt ervaren.

9 november 2015

Lees verder


Fiets meet luchtkwaliteit op RijnWaalpad

Samen met de provincie Gelderland en de Omgevingsdienst Regio Arnhem onderzoekt GGD Gelderland-Midden de luchtkwaliteit op het RijnWaalpad, de snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen.

22 oktober 2015

Lees verder


Doe mee met Stoptober

Sinds 2012 staat de maand oktober in het teken van het stoppen met roken: Stoptober. Het doel van deze campagne (dat is overgewaaid uit Engeland) is om rokers gedurende 28 dagen te laten ervaren hoe een leven is zonder sigaretten.

11 september 2015

Lees verder


Cursus 'Eerste hulp bij kinderongevallen’

Ondanks alle aandacht voor ongevallenpreventie vormen kinderen onder de vijf jaar nog steeds de grootste risicogroep bij ongelukken in en rond het huis. Jaarlijks komen daardoor ruim 50.000 kleine kinderen terecht in het ziekenhuis. Voor ouders en verzorgers van kinderen organiseert GGD Gelderland-Midden daarom de cursus ‘Eerste hulp bij kinderongevallen’.

21 augustus 2015

Lees verder


Tackle de teek

Ga je wandelen? Laat je dan niet pakken door de teek! Het tekenseizoen is namelijk in volle gang. De meeste mensen worden gebeten door een teek in de periode van maart t/m oktober. Een op de vijf teken is besmet met de lymebacterie.

24 juli 2015

Lees verder


volgende ĽĽ


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.