1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief GGD

 

Luchtkwaliteit in 'Ik heb last-app'

In Nederland weten we steeds beter wat de gevolgen zijn van luchtverontreiniging. Er hangt veel in de lucht waar je ‘last’ van kunt ervaren.

9 november 2015

Lees verder


Fiets meet luchtkwaliteit op RijnWaalpad

Samen met de provincie Gelderland en de Omgevingsdienst Regio Arnhem onderzoekt GGD Gelderland-Midden de luchtkwaliteit op het RijnWaalpad, de snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen.

22 oktober 2015

Lees verder


Schoonmaakmiddel of speelgoed?

Jaarlijks gebeuren er duizenden ongelukken met huishoudchemicaliën. Kinderen tussen de 0 en 4 jaar lopen het grootste risico. De oorzaak? Kinderen zien het gevaar niet en vinden de producten interessant.

13 oktober 2015

Lees verder


Doe mee met Stoptober

Sinds 2012 staat de maand oktober in het teken van het stoppen met roken: Stoptober. Het doel van deze campagne (dat is overgewaaid uit Engeland) is om rokers gedurende 28 dagen te laten ervaren hoe een leven is zonder sigaretten.

11 september 2015

Lees verder


Aankondiging tevredenheidsonderzoek 112-bellers

De komende weken wordt landelijk een tevredenheidsonderzoek gehouden onder de bellers van het alarmnummer 112. Belt u deze weken met het alarmnummer dan kunt u gebeld worden over dit gesprek.

4 september 2015

Lees verder


Cursus 'Eerste hulp bij kinderongevallen’

Ondanks alle aandacht voor ongevallenpreventie vormen kinderen onder de vijf jaar nog steeds de grootste risicogroep bij ongelukken in en rond het huis. Jaarlijks komen daardoor ruim 50.000 kleine kinderen terecht in het ziekenhuis. Voor ouders en verzorgers van kinderen organiseert GGD Gelderland-Midden daarom de cursus ‘Eerste hulp bij kinderongevallen’.

21 augustus 2015

Lees verder


Tackle de teek

Ga je wandelen? Laat je dan niet pakken door de teek! Het tekenseizoen is namelijk in volle gang. De meeste mensen worden gebeten door een teek in de periode van maart t/m oktober. Een op de vijf teken is besmet met de lymebacterie.

24 juli 2015

Lees verder


Onderzoek ebola-verdenking

Afgelopen nacht is een van ebola verdachte patiënt van Wageningen naar het Radboudumc te Nijmegen vervoerd. Hier wordt de patiënt volgens protocol onderzocht.

17 juli 2015

Lees verder


Beperkt vaccin buiktyphus

Het buiktyfusvaccin is tijdelijk niet leverbaar, dat heeft de fabrikant van het vaccin ons laten weten. De verwachting is dat deze situatie enkele maanden zal duren.

9 juli 2015

Lees verder


Gezondheid in Omgevingswet

De Tweede Kamer heeft de Omgevingswet, in het bijzonder de amendementen die gezondheid een veel betere plek in de wet hebben gegeven, aangenomen. De gemeentebesturen kunnen hiermee de bescherming van gezondheid een integrale plek geven in hun omgevingsbeslissingen. GGD GHOR Nederland reageert erg content.

3 juli 2015

Lees verder


volgende ĽĽ


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.