1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief GGD

 

Chikungunya-uitbraak in het Caribisch gebied (vervolg)

Virusziekte breidt zich verder uit. Sinds oktober 2013 is er een Chikungunya uitbraak gaande in het Caribisch gebied.Afgelopen week zijn 21 recente infecties gerapporteerd door Curacao. Chikungunya is een virusziekte die overgedragen wordt door steekmuggen.

22 augustus 2014

Lees verder


Gaat u naar Mekka? Lees ons advies!

Voor reizigers met gezondheidsproblemen zijn, i.v.m. MERS, aparte reisadviezen opgesteld. Sinds mei 2014 is namelijk bij twee patiënten in Nederland MERS vastgesteld. Gaat u dus naar Mekka, lees dit advies.

8 augustus 2014

Lees verder


Jong, gezond en talentvol op het mbo

Diverse professionals uit heel Nederland hebben in grote getalen deelgenomen aan twee bijeenkomsten met als thema ‘Jong, gezond en talentvol op het mbo’. Aanwezig waren professionals van mbo-scholen, afdelingen jeugdgezondheidszorg en seksuele zorg van GGD-en en overige betrokken organisaties. Centraal stonden de interventies Les(s) en More van GGD Gelderland-Midden en Your Health van CJG Rijnmond. Beide interventies zijn ontwikkeld voor kwalificatieniveau 1 en 2 van het mbo.

5 augustus 2014

Lees verder


Handige RIVM-app Tekenbeet

Het RIVM heeft een app 'Tekenbeet' ontwikkeld. Vrijwel alle smartphonegebruikers in Nederland (ook buiten zonder internetverbinding) kunnen opzoeken hoe teken eruit zien en wat je moet doen om teken correct en snel te verwijderen. En dat is belangrijk, want teken komen op veel plaatsen in Nederland voor en kunnen de ziekte van Lyme overbrengen.

14 juli 2014

Lees verder


Kinderen in beeld, resultaten kindermonitor 2013/2014

Met trots presenteren wij de infographic ‘Kinderen in beeld’ waarin de eerste resultaten van de GGD kindermonitor worden weergegeven.

9 juli 2014

Lees verder


JouwGGD speciaal voor jongeren

Jongeren kunnen vanaf nu op JouwGGD.nl alles vinden over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol, roken en drugs.

19 juni 2014

Lees verder


Uitbraak Eikenprocessierups

Op diverse plaatsen in het land worden uitbraken van eikenprocessierupsen gemeld. Op die plaatsen worden hele ‘dekens’ van rupsen op eikenbomen aangetroffen.

12 juni 2014

Lees verder


WK-VOETBAL: Denk aan brandveilig versieren

Het Wereldkampioenschap voetbal staat voor de deur. De eerste cafés, winkels, huizen en straten zijn al oranje gekleurd. Deze vele versieringen - helaas nog te vaak van brandbaar materiaal - kunnen ook gevaarlijke situaties opleveren. Jaarlijks melden bijna 10.000 mensen zich met (ernstige) brandwonden bij de spoedeisende hulp.

3 juni 2014

Lees verder


Project GO! van start

Het project ‘GO! Gezond Onderweg’, voor Malburgse kinderen met overgewicht is officieel van start gegaan. In dit samenwerkingsproject van verschillende zorgverleners worden kinderen en jongeren met overgewicht geholpen naar een gezondere leefstijl in hun eigen omgeving .

27 mei 2014

Lees verder


MERS-coronavirus

Deze week werden voor het eerst patiënten met MERS in Nederland opgenomen. Het virus werd in september 2012 ontdekt en komt voor in het Midden Oosten (Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten Qatar, Oman en Jordanië) Het risico voor een reiziger om besmet te raken is heel klein. Er is geen negatief reisadvies voor het Midden-Oosten.

16 mei 2014

Lees verder


volgende ĽĽ


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.