1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief GGD

 

Veiligheid injectienaalden Terumo

Op 23 maart 2015 besteedde het televisieprogramma EenVandaag aandacht aan de veiligheid van injectienaalden. Het gaat over injectienaalden van het merk Terumo die onder andere meegeleverd worden in de verpakking van het BMR- en het hepatitis B-vaccin.

24 maart 2015

Lees verder


Milde variant vogelgriep in Barneveld

Op een pluimveebedrijf in Barneveld is donderdag 12 maart vogelgriep (aviaire influenza) aangetoond. Het gaat om de H7N7-variant, een milde (laagpathogene) variant van het vogelgriepvirus. Omdat een milde variant kan muteren in een ernstige (hoogpathogene) variant, is het bedrijf na vaststelling zo snel mogelijk geruimd.

13 maart 2015

Lees verder


Week van de Liefde quizzen

GGD heeft Week van de Liefde-quizzen gemaakt in Kahoot. Kahoot is een online quiz waar iedere jongere, alleen of in groepjes, aan kan meedoen. Onder andere met hun smartphone nemen jongeren nu al fanatiek deel aan de educatieve quizzen. Wat is er nou leuker dan je kennis testen over het spannende onderwerp liefde en relaties?

9 maart 2015

Lees verder


'Luis in je haar, kammen maar!'

Op woensdag 4 maart vindt de Landelijke Luizendag plaats. Deze dag is bedoeld om te voorkomen dat hoofdluis een hardnekkig probleem wordt. De juiste aanpak tegen hoofdluis is: 'Luis in je haar, kammen maar!'

4 maart 2015

Lees verder


Check je persoonlijke gezondheid

De Persoonlijke Gezondheidscheck (PGC) is op dinsdag 24 februari gelanceerd voor alle Nederlanders. Wil je inzicht krijgen in hoe het met jouw gezondheid is gesteld? Doe de check!

24 februari 2015

Lees verder


Hinder door trillingen van treinen

Bijna 270 duizend Nederlanders die binnen 300 meter afstand van het spoor wonen ondervinden ernstige hinder van de trillingen die treinen veroorzaken. Zij klagen over gevoelens van irritatie, boosheid en onbehagen. ’s Nachts kan deze hinder zich uiten in verstoring van de slaap. Verreweg de meeste hinder en slaapverstoring wordt veroorzaakt door trillingen van goederentreinen.

24 februari 2015

Lees verder


Nieuwe pand ambulance Gelderland-Midden locatie Arnhem officieel geopend

Vrijdagmiddag 30 januari heeft de voorzitter van het bestuur VGGM, Herman Kaiser, de ambulancelocatie op IJsseloord II officieel geopend.

17 februari 2015

Lees verder


Jaarlijks ongeveer 11 doden door CO

Koolmonoxide doodt jaarlijks tenminste elf mensen. Het geurloze gas komt ongemerkt vrij, versuft je tot je bewusteloos raakt en laat je dan, als hulp te laat is, in stilte overlijden. Komt deze informatie wat hard binnen? Gelukkig. Want luid alarm slaan tegen de stille sluipmoordenaar die koolmonoxide is, is precies wat de Brandweer en de Brandwonden Stichting op maandag 2 februari om 12.00 uur gaan doen. Tijdens de landelijke sirene start een gezamenlijke campagne om Nederlanders via een test en praktische adviezen bewust te maken van de gevaren van koolmonoxide.

5 februari 2015

Lees verder


Hoe veilig is de IJssellijn?

De gemeente Rheden wilde in beeld krijgen wat de gevolgen zijn van een grote calamiteit met goederenvervoer op de IJssellijn. De spoorlijn die dwars door de gemeente loopt en door verschillende dorpskernen. Rheden wil aantonen tegen welke problemen de hulpdiensten aanlopen bij een calamiteit op het spoor en wat dat betekent voor de gemeente en de inwoners. Hiervoor is Brandweer Gelderland-Midden benaderd om een realistische oefening op te zetten.

29 januari 2015

Lees verder


Kinderen in beeld

Het is goed gesteld met de gezondheid van kinderen in de regio Gelderland-Midden. Fysiek zijn de meeste kinderen gezond en ook mentaal gaat het met het overgrote deel goed. Toch zijn er ook algemene aandachtspunten. Lees hier het volledige rapport.

22 januari 2015

Lees verder


volgende ĽĽ


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.