1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief GGD

 

Help opmars hooikoortsplant Ambrosia te stoppen

Uit nieuwe analyses blijkt dat de ‘hooikoortsplant’ Ambrosia steeds vaker wordt aangetroffen in Nederland. De pollen van de plant kunnen stevige allergische reacties oproepen bij mensen die er gevoelig voor zijn. Bovendien bloeit de Ambrosia laat in het jaar, waardoor het hooikoortsseizoen tot 2 maanden langer kan duren als de opmars van de plant niet wordt gestuit.

8 september 2014

Lees verder


Interne leefomgeving ouderen

GGD Gelderland-Midden heeft in de periode november 2013 tot februari 2014 metingen naar het binnenmilieu in negen zorginstellingen in de regio verricht. Naast de metingen is aan 17 bewoners gevraagd naar hun beleving van het binnenmilieu. Ook hebben 108 medewerkers een vragenlijst over het binnenmilieu ingevuld.

8 september 2014

Lees verder


Reisadviezen landen met Ebola

Reisadviezen landen met Ebola Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in verband met de veiligheidssituatie in Guinee, Sierra Leone en Liberia – die mede door de ebola-uitbraak is ontstaan - de reisadviezen voor deze landen aangepast. Alle reizen naar Liberia worden ontraden. Voor Sierra Leone en Guinee worden niet-essentiële reizen ontraden

2 september 2014

Lees verder


Chikungunya-uitbraak in het Caribisch gebied (vervolg)

Virusziekte breidt zich verder uit. Sinds oktober 2013 is er een Chikungunya uitbraak gaande in het Caribisch gebied.Afgelopen week zijn 21 recente infecties gerapporteerd door Curacao. Chikungunya is een virusziekte die overgedragen wordt door steekmuggen.

22 augustus 2014

Lees verder


Gaat u naar Mekka? Lees ons advies!

Voor reizigers met gezondheidsproblemen zijn, i.v.m. MERS, aparte reisadviezen opgesteld. Sinds mei 2014 is namelijk bij twee patiënten in Nederland MERS vastgesteld. Gaat u dus naar Mekka, lees dit advies.

8 augustus 2014

Lees verder


Jong, gezond en talentvol op het mbo

Diverse professionals uit heel Nederland hebben in grote getalen deelgenomen aan twee bijeenkomsten met als thema ‘Jong, gezond en talentvol op het mbo’. Aanwezig waren professionals van mbo-scholen, afdelingen jeugdgezondheidszorg en seksuele zorg van GGD-en en overige betrokken organisaties. Centraal stonden de interventies Les(s) en More van GGD Gelderland-Midden en Your Health van CJG Rijnmond. Beide interventies zijn ontwikkeld voor kwalificatieniveau 1 en 2 van het mbo.

5 augustus 2014

Lees verder


Handige RIVM-app Tekenbeet

Het RIVM heeft een app 'Tekenbeet' ontwikkeld. Vrijwel alle smartphonegebruikers in Nederland (ook buiten zonder internetverbinding) kunnen opzoeken hoe teken eruit zien en wat je moet doen om teken correct en snel te verwijderen. En dat is belangrijk, want teken komen op veel plaatsen in Nederland voor en kunnen de ziekte van Lyme overbrengen.

14 juli 2014

Lees verder


Kinderen in beeld, resultaten kindermonitor 2013/2014

Met trots presenteren wij de infographic ‘Kinderen in beeld’ waarin de eerste resultaten van de GGD kindermonitor worden weergegeven.

9 juli 2014

Lees verder


JouwGGD speciaal voor jongeren

Jongeren kunnen vanaf nu op JouwGGD.nl alles vinden over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol, roken en drugs.

19 juni 2014

Lees verder


Uitbraak Eikenprocessierups

Op diverse plaatsen in het land worden uitbraken van eikenprocessierupsen gemeld. Op die plaatsen worden hele ‘dekens’ van rupsen op eikenbomen aangetroffen.

12 juni 2014

Lees verder


volgende ĽĽ


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.