1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief GGD

 

GGD in Ede is verhuisd

GGD Gelderland-Midden is verhuisd. De afspraken vanaf 25 augustus zijn op onze nieuwe locatie in medisch centrum De Veluwse Poort in Ede, Eikenlaan 13-20 (2de etage).

24 augustus 2015

Lees verder


Cursus 'Eerste hulp bij kinderongevallen’

Ondanks alle aandacht voor ongevallenpreventie vormen kinderen onder de vijf jaar nog steeds de grootste risicogroep bij ongelukken in en rond het huis. Jaarlijks komen daardoor ruim 50.000 kleine kinderen terecht in het ziekenhuis. Voor ouders en verzorgers van kinderen organiseert GGD Gelderland-Midden daarom de cursus ‘Eerste hulp bij kinderongevallen’.

21 augustus 2015

Lees verder


ZWEMVERBOD IN RECREATIEPLAS SLIJK EWIJK

De provincie heeft een zwemverbod ingesteld voor de recreatieplassen Strandpark Slijk-Ewijk en Watergoed. Aanleiding is een vierde melding van de ziekte van Weil, die bij GGD Gelderland-Midden is binnen gekomen. De ziekte is vastgesteld bij een persoon die in de recreatieplas heeft gezwommen nadat de waarschuwingen van kracht waren. Zwemmen in de recreatieplas Slijk Ewijk is met ingang van heden niet meer toegestaan totdat het zwemverbod wordt opgeheven. Op 24 juli 2015 was er door de provincie een waarschuwing ingesteld.

15 augustus 2015

Lees verder


Tackle de teek

Ga je wandelen? Laat je dan niet pakken door de teek! Het tekenseizoen is namelijk in volle gang. De meeste mensen worden gebeten door een teek in de periode van maart t/m oktober. Een op de vijf teken is besmet met de lymebacterie.

24 juli 2015

Lees verder


Onderzoek ebola-verdenking

Afgelopen nacht is een van ebola verdachte patiënt van Wageningen naar het Radboudumc te Nijmegen vervoerd. Hier wordt de patiënt volgens protocol onderzocht.

17 juli 2015

Lees verder


Beperkt vaccin buiktyphus

Het buiktyfusvaccin is tijdelijk niet leverbaar, dat heeft de fabrikant van het vaccin ons laten weten. De verwachting is dat deze situatie enkele maanden zal duren.

9 juli 2015

Lees verder


Gezondheid in Omgevingswet

De Tweede Kamer heeft de Omgevingswet, in het bijzonder de amendementen die gezondheid een veel betere plek in de wet hebben gegeven, aangenomen. De gemeentebesturen kunnen hiermee de bescherming van gezondheid een integrale plek geven in hun omgevingsbeslissingen. GGD GHOR Nederland reageert erg content.

3 juli 2015

Lees verder


Langdurige hitte in Nederland

De komende dagen is er een grote kans dat het een aantal dagen achter elkaar erg warm is in Nederland. Daarom is sinds dinsdag 30 juni het Nationaal Hitteplan in werking.

2 juli 2015

Lees verder


Opnieuw veel soa’s in Oost-Nederland

Hoewel het aantal bezoekers nagenoeg gelijk bleef, groeide in 2014 het aantal gevonden soa’s op de GGD-poli’s in Oost-Nederland (waaronder Gelderland-Midden). Ook lag voor het tweede jaar op rij het soa-vindpercentage boven het landelijk gemiddelde. Het blijft dus van belang om te investeren in soa-preventie in de regio Oost, met name bij mannen die seks hebben met mannen (MSM), mensen die door hun sekspartners zijn gewaarschuwd, en jongeren.

1 juni 2015

Lees verder


Overlast eikenprocessierups

Vanaf vandaag is er overlast te verwachten van de brandharen van de eikenprocessierups. De verwachting is dat de eerste nesten begin juni zichtbaar zullen zijn op de eikenbomen.

20 mei 2015

Lees verder


volgende ĽĽ


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.