1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief GGD

 

Naar Brazilië voor het WK? Laat je vaccineren

Zaterdag 13 juni 2014 is de aftrap van het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Om optimaal te genieten en ook gezond weer terug te komen, is het belangrijk dat alle Oranje supporters die naar het Zuid Amerikaanse land afreizen van tevoren de benodigde vaccinaties, zoals Hepatitis-A en DTP*, halen. Voor een groot deel van Brazilië is tevens een vaccinatie tegen gele koorts nodig. Het is belangrijk om deze uiterlijk eind mei te halen. Het duurt ongeveer tien dagen voordat dit vaccin goed werkt.

14 april 2014

Lees verder


Een teek? Pak ‘m beet! De app

Van 7 tot en met 13 april is het weer de landelijke Week van de Teek. Vanaf 7 april is het dan ook mogelijk om de app “Tekenbeet” te downloaden op uw smartphone. Met deze app kunt u op elk moment informatie opzoeken over teken en de ziekte van Lyme.

7 april 2014

Lees verder


GGD Gelderland-Midden verkoopt nu ook reisartikelen

Als u op vakantie gaat, neemt u, behalve uw koffer en toiletspullen, vast ook artikelen uit uw medicijnkastje mee. Voor een vakantie naar (sub)tropische gebieden raden wij aan om nog wat extra’s mee te nemen. U kunt bijvoorbeeld denken aan een klamboe, ORS, een first aid kit, DEET of een tekenlepel. Deze producten zijn vanaf heden ook bij GGD Gelderland-Midden te verkrijgen.

24 maart 2014

Lees verder


Voorzichtig met kwik

GGD’en in Gelderland en Overijssel waarschuwen mensen voor kwik. Kwik is veel gevaarlijker voor de gezondheid dan de meeste mensen denken. De verkoop van de meeste kwikhoudende producten is sinds een aantal jaren verboden. Toch gebeuren er nog vaak ongelukken met kwik. Het gaat dan meestal om een ouderwetse barometer of thermometer die is gevallen. Om ongelukken te voorkomen, adviseert de GGD om producten met kwik uit voorzorg in te leveren als klein chemisch afval.

11 maart 2014

Lees verder


Chikungunya in het caribische deel van Nederland breidt zich uit

Sinds oktober 2013 is er een chikungunya-uitbraak gaande in het Caribisch gebied. Het is een virusziekte die overgedragen wordt door muggen. In totaal zijn op 26 februari 2014 2.288 chikungunyagevallen gemeld, voornamelijk op de bovenwindse eilanden. Er zijn gevallen gerapporteerd op de Britse Maagdeneilanden, Sint-Maarten, St. Martin, Martinique, Sint Barthélemy, Guadeloupe, Dominica, Frans-Guyana, Anguilla, Aruba, Sint Kitts en Nevis.

28 februari 2014

Lees verder


Jeugdgezondheidszorg op het Voortgezet Onderwijs

De JGZ richt zich op het voorkomen van problemen bij de groei en ontwikkeling van jeugdigen tot 19 jaar. Dit doet de JGZ onder andere door jeugdigen op vaste momenten te zien op het consultatiebureau, de basisschool en in de 2e klas van het voortgezet onderwijs. Daar komt een extra onderzoek bij op 15-/16-jarige leeftijd.

18 februari 2014

Lees verder


Voortaan 1 prik minder tegen baarmoederhalskanker

Meisjes tot en met 14 jaar krijgen voortaan twee prikken tegen HPV (humaan papillomavirus) in plaats van drie. Uit onderzoek is gebleken dat twee prikken bij jonge meisjes voldoende bescherming bieden. HPV kan baarmoederhalskanker veroorzaken.

28 januari 2014

Lees verder


NIX18 campagne van start: geen alcohol en tabak onder de 18 jaar

De overheid verhoogt per 1 januari 2014 de leeftijdsgrens voor alcohol en tabak van 16 naar 18 jaar. Begin november is de landelijke campagne ‘NIX18’ van start gegaan. De NIX18 campagne maakt jongeren duidelijk dat het heel gewoon en eenvoudig is om voor je achttiende niet te roken en te drinken.

16 december 2013

Lees verder


Baby’s krijgen één prik minder tegen pneumokokken

Voortaan krijgen baby’s drie prikken tegen pneumokokken in plaats van vier. Dit heeft de minister van Volksgezondheid besloten op advies van de Gezondheidsraad. De prikken worden voortaan gegeven op de leeftijd van 6 tot 9 weken, 4 maanden en 11 maanden. De prik tegen pneumokokken die baby’s kregen als ze 3 maanden oud waren, vervalt.

28 november 2013

Lees verder


GGD Gelderland-Midden onderzoekt gezondheid kinderen

Ongeveer 20.000 ouders/verzorgers met een kind jonger dan 12 jaar krijgen deze week een brief van GGD Gelderland-Midden in de brievenbus. In deze brief worden de ouders uitgenodigd om een vragenlijst op internet over de gezondheid en het welzijn van hun kind in te vullen. De resultaten helpen gemeenten en instellingen om hun beleid en aanbod gericht op kinderen verder te ontwikkelen of bij te stellen.

6 november 2013

Lees verder


volgende ĽĽ


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.