1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief GGD

 

Mogelijk ziekte van Weil in recreatieplassen Strandpark Slijk-Ewijk

Door GGD Gelderland-Zuid is melding gedaan van één persoon met ziekte van Weil, nadat hij heeft gezwommen in de recreatieplassen Strandpark Slijk-Ewijk en watergoed te Overbetuwe.

27 juli 2015

Lees verder


Tackle de teek

Ga je wandelen? Laat je dan niet pakken door de teek! Het tekenseizoen is namelijk in volle gang. De meeste mensen worden gebeten door een teek in de periode van maart t/m oktober. Een op de vijf teken is besmet met de lymebacterie.

24 juli 2015

Lees verder


Onderzoek ebola-verdenking

Afgelopen nacht is een van ebola verdachte patiënt van Wageningen naar het Radboudumc te Nijmegen vervoerd. Hier wordt de patiënt volgens protocol onderzocht.

17 juli 2015

Lees verder


Beperkt vaccin buiktyphus

Het buiktyfusvaccin is tijdelijk niet leverbaar, dat heeft de fabrikant van het vaccin ons laten weten. De verwachting is dat deze situatie enkele maanden zal duren.

9 juli 2015

Lees verder


Gezondheid in Omgevingswet

De Tweede Kamer heeft de Omgevingswet, in het bijzonder de amendementen die gezondheid een veel betere plek in de wet hebben gegeven, aangenomen. De gemeentebesturen kunnen hiermee de bescherming van gezondheid een integrale plek geven in hun omgevingsbeslissingen. GGD GHOR Nederland reageert erg content.

3 juli 2015

Lees verder


Langdurige hitte in Nederland

De komende dagen is er een grote kans dat het een aantal dagen achter elkaar erg warm is in Nederland. Daarom is sinds dinsdag 30 juni het Nationaal Hitteplan in werking.

2 juli 2015

Lees verder


Opnieuw veel soa’s in Oost-Nederland

Hoewel het aantal bezoekers nagenoeg gelijk bleef, groeide in 2014 het aantal gevonden soa’s op de GGD-poli’s in Oost-Nederland (waaronder Gelderland-Midden). Ook lag voor het tweede jaar op rij het soa-vindpercentage boven het landelijk gemiddelde. Het blijft dus van belang om te investeren in soa-preventie in de regio Oost, met name bij mannen die seks hebben met mannen (MSM), mensen die door hun sekspartners zijn gewaarschuwd, en jongeren.

1 juni 2015

Lees verder


Overlast eikenprocessierups

Vanaf vandaag is er overlast te verwachten van de brandharen van de eikenprocessierups. De verwachting is dat de eerste nesten begin juni zichtbaar zullen zijn op de eikenbomen.

20 mei 2015

Lees verder


Veiligheid injectienaalden Terumo

Op 23 maart 2015 besteedde het televisieprogramma EenVandaag aandacht aan de veiligheid van injectienaalden. Deze naalden werden sindsdien niet meer gebruikt. Op 17 april heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg laten weten, dat de naalden van Terumo weer volop gebruikt mogen worden.

20 april 2015

Lees verder


Last van hoofdluis? Laat het weten!

De Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (LCI) doet onderzoek naar hoofdluisproblematiek in Nederland. Doel is om in beeld te krijgen of de huidige richtlijnen voor de bestrijding van hoofdluis passen bij de praktijk of dat het nodig is om de voorlichting aan te passen. Er zijn twee vragenlijsten ontwikkeld: één voor ouders van (jonge) kinderen en één voor leerkrachten en docenten op scholen.

16 april 2015

Lees verder


volgende ĽĽ


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.