1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief GGD

 

Gelderse Gezondheidswijzer in de race voor prijs

Onze Gelderse Gezondheidswijzer geeft snel een overzicht van alle gezondheidsaspecten van een buurt of wijk. Nieuw, en meteen genomineerd voor een prijs!

17 februari 2017

Lees verder


Sporten op velden met rubbergranulaat, is veilig.

GGD advies blijft dat sport op velden met rubbergranulaat veilig en verantwoord is. GGD GHOR Nederland en de GGD'en geven aan dat er naar aanleiding van de uitzending van Zembla van 15 februari over rubbergranulaat geen aanleiding is om het eerder gegeven gezondheidsadvies bij te stellen.

17 februari 2017

Lees verder


Opvoedcursus voor ouders van pubers

GGD Gelderland-Midden start weer met een cursus voor ouders van pubers van 12 tot en met 16 jaar. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en wordt gegeven door 2 jeugdverpleegkundigen.

10 februari 2017

Lees verder


Kleurpoeders bij evenementen

Het RIVM raadt het gebruik van kleurenpoeders tijdens evenementen zoals Color Runs 'vanuit gezondheidskundig oogpunt' af.

10 februari 2017

Lees verder


Tijdelijke verhuizing GGD

We verhuizen eind januari tijdelijk naar de Rietgrachtstraat 49,6828 KB Arnhem. Het pand aan de Eusebiusbuitensingel wordt de komende maanden verbouwd. Op het tijdelijke adres kunt u nu terecht.

31 januari 2017

Lees verder


Vakantiebeurs 2017: gezond op reis

Dromen over vakantie, dat is toch genieten! Gezond, veilig en bewust reizen maakt (thuiskomen van) de reis nog fijner. Daarom staat de GGD samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Douane tijdens de Vakantiebeurs 2017 op het NLreist-plein.

28 december 2016

Lees verder


Sporten op rubbergranulaat is veilig

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft aanvullend onderzoek gedaan om duidelijkheid te krijgen of er daadwerkelijk gezondheidsrisico’s zijn. Op basis van dit onderzoek concludeert het RIVM dat het verantwoord is om te sporten op de kunstgrasvoetbalvelden. De GGD onderschrijft deze conclusie en adviseert kinderen en ouders om vooral te blijven sporten.

20 december 2016

Lees verder


Vroege griepepidemie in Nederland

Het is weer tijd voor de jaarlijkse griepprik. Geef griep geen kans! Help mee met het voorkomen van griep in uw woon- en/of werkomgeving. Dit kan door u te laten vaccineren tegen de griep.

16 december 2016

Lees verder


Gezondheidsrisico’s kunstgrasvelden

Op dit moment is er veel aandacht in de media over de gezondheidsrisico’s van kunstgrasvelden. Wij begrijpen de onrust die is ontstaan naar aanleiding van de uitzending van Zembla over de veiligheid van het sporten op kunstgrasvelden.

7 oktober 2016

Lees verder


Veehouderijen en gezondheid

Onderzoek van het RIVM bevestigt, dat er een verband is tussen het wonen in de omgeving van veehouderijen en gezondheid.

7 juli 2016

Lees verder


volgende ĽĽ


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.