1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief GGD

 

Gezondheidsrisico’s kunstgrasvelden

Op dit moment is er veel aandacht in de media over de gezondheidsrisico’s van kunstgrasvelden. Wij begrijpen de onrust die is ontstaan naar aanleiding van de uitzending van Zembla over de veiligheid van het sporten op kunstgrasvelden.

7 oktober 2016

Lees verder


Groot gezondheidsonderzoek van start

GGD Gelderland-Midden doet dit najaar een groot onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van volwassenen (vanaf 19 jaar) en ouderen, ook wel de Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2016 genoemd. Inwoners van Gelderland-Midden kunnen rond 16 september een uitnodiging voor de Gezondheidsmonitor ontvangen. Niet iedereen ontvangt deze vragenlijst; een computer selecteert steekproefsgewijs 34.000 personen. Inwoners die niet geselecteerd zijn, kunnen niet aan dit onderzoek deelnemen.

9 september 2016

Lees verder


Veehouderijen en gezondheid

Onderzoek van het RIVM bevestigt, dat er een verband is tussen het wonen in de omgeving van veehouderijen en gezondheid.

7 juli 2016

Lees verder


Luchtkwaliteit RijnWaalpad iets beter dan op fietsroute via Elst

De luchtkwaliteit op het RijnWaalpad is iets beter dan op de oude fietsroute van Arnhem naar Nijmegen via Elst. Samen met de omgevingsdienst Regio Arnhem onderzochten wij met een meetfiets hoeveel vervuilende deeltjes in de lucht zitten en ingeademd worden.

13 april 2016

Lees verder


Een teek? Pak ‘m beet!

Van 15 tot en met 21 april is het weer landelijke Week van de Teek. Een tekenbeet is meestal onschuldig maar kán u ziek maken als de teek lang vastgebeten in uw huid zit. Er zijn eenvoudige maatregelen om dat te voorkomen.

13 april 2016

Lees verder


Giro Fietscampus: leer over beweging en gezondheid dankzij de fiets

Wil je de Giro d'Italia proeven, ervaren en leren? Ga dan de Giro beleven bij jou in de buurt! In aanloop naar de Ronde van Italië die op vrijdag 6 mei start in Gelderland, organiseren de Radboud Universiteit, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de drie Gelderse GGD'en de Giro Fiets Campus.

22 maart 2016

Lees verder


Verschillen in luchtverontreiniging leiden tot verschillen in gezondheid

De Provincie Gelderland heeft kaarten gemaakt waarop de luchtkwaliteit in Gelderland tot op buurtniveau te zien is. De kaarten zijn beschikbaar via de provinciale website en binnenkort ook via de Atlas Leefomgeving.

15 maart 2016

Lees verder


GGD AppStore gelanceerd

De GGD AppStore is officieel een feit. In deze Appstore staan allerlei soorten gezondheidsapps, die beoordeeld zijn aan de hand van diverse criteria. Die zijn gebaseerd op de uitgangspunten van positieve gezondheid.

25 januari 2016

Lees verder


Luchtkwaliteit in 'Ik heb last-app'

In Nederland weten we steeds beter wat de gevolgen zijn van luchtverontreiniging. Er hangt veel in de lucht waar je ‘last’ van kunt ervaren.

9 november 2015

Lees verder


Fiets meet luchtkwaliteit op RijnWaalpad

Samen met de provincie Gelderland en de Omgevingsdienst Regio Arnhem onderzoekt GGD Gelderland-Midden de luchtkwaliteit op het RijnWaalpad, de snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen.

22 oktober 2015

Lees verder


volgende ĽĽ


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.