1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Reizen & gezondheid

  

 Wees wijs, ga beschermd op reis!

foto: vakantiekiekjesVakantie: afkicken van de dagelijkse beslommeringen! Er lekker tussenuit naar subtropische oorden. Aan de vlucht, een geldig paspoort en een reisverzekering is vaak wel gedacht, maar hoe zit het met de bescherming van uw gezondheid? De GGD Gelderland-Midden helpt u bij een goede voorbereiding van een buitenlandse reis.

 

Het is belangrijk dat u gezond op reis gaat, maar ook gezond weer thuis komt. Voor een consult, vaccinaties of malaria-advies kunt u altijd terecht bij de GGD Gelderland-Midden. Voor verre bestemmingen is het aan te raden dit zes tot acht weken van tevoren te doen. Is uw vertrekdatum korter dan zes tot acht weken, dan is het tóch zinvol om een afspraak te maken.

Persoonlijk advies
Bij uw bezoek wordt rekening gehouden met uw persoonlijke omstandigheden, gezondheid, reisbestemming, reisduur en de reiscondities. Daarbij krijgt u informatie over hygiënische maatregelen, voeding, diarree en malaria. Wij bespreken de aanbevolen of verplichte vaccinaties met u en geven deze direct. Het advies is gebaseerd op de landelijk opgestelde protocollen en informatie. Door de samenwerking met het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersinformatie (LCR) houdt de GGD Gelderland-Midden de informatie continu bij.

 

Groepsvaccinaties

GGD Gelderland-Midden biedt groepen van minimaal 10 personen kortingen op vaccinaties. Deze vaccinaties kunnen zowel bij de locatie Arnhem als in Ede gehaald worden. Uiteraard krijgt de groep een uitgebreide voorlichting en krijgt iedereen een vaccinatieboekje.

 

Groepsvaccinaties zijn bijvoorbeeld  geschikt voor:

  • Studenten die op werkstage gaan.
  • Professionals werkzaam in de gezondheidszorg: bijvoorbeeld verpleegkundigen/verzorgers, laboranten, (tand) artsen, maar ook medewerkers in de schoonmaakbranche.
  • Professionals die in aanraking kunnen komen met agressieve mensen: bijvoorbeeld politieagenten, beveiligingsbeambten en pompbediendes.
  • Professionals die in aanraking kunnen komen met besmette materialen: bijvoorbeeld schoonmakers en vuilnismannen.
  • Professionals die uitgezonden worden naar landen waar infectieziekten heersen: bijvoorbeeld ontwikkelingswerkers en militairen die uitgezonden worden naar het buitenland.

 

Informeer naar de mogelijkheden via tel: 088 355 51 00 of mail naar de afdeling reizigers

 

U kunt hier meer lezen over hepatitis B voor beroepsgroepen. 
 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.