1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Reizen en gezondheid

 

Gezond op reis! Actiedag 28 mei  

  

            kleine_poster_436

 

 

Wees wijs, ga beschermd op reis

 

foto: vakantiekiekjesVoor verre reizen zijn meestal vaccinaties nodig. Kennis maken met andere culturen is inspirerend, maar een verre reis betekent ook risico’s voor uw gezondheid. Niet alleen in de tropen, maar ook in landen dichterbij huis, zoals Turkije en Kroatië kunt u een infectieziekte oplopen, zoals Hepatitis A of diarree. Om gezond weer terug te komen is een goede voorbereiding belangrijk. De GGD helpt u graag daarbij.

 

De GGD houdt speciale spreekuren voor reizigers. U ontvangt hier informatie, afgestemd op uw reis, eventuele medische problematiek, vaccinaties en indien nodig malariatabletten.

 

Op onze website GGD Reisvaccinaties vindt u o.a. informatie over:

 

 

Zikavirusuitbraak in Midden- en Zuid-Amerika

Sinds mei 2015 is er een zikavirusuitbraak in Zuid- en Midden-Amerika. Later dat jaar ontstonden voor het eerst vermoedens dat een infectie met het zikavirus tijdens de zwangerschap kon leiden tot afwijkingen bij het ongeboren kind.

Experts zijn het er inmiddels over eens dat het zikavirus microcefalie (een aangeboren hersenafwijking) kan veroorzaken. Hoe groot dit risico is, wordt op dit moment nog onderzocht.

Voor het maken van een afspraak tijdens kantooruren, telefoonnummer

088-355 51 00. Gewoon binnenlopen kan ook.

 

 

 


 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.