1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Hiv sneltest

 

Tijdens een soa-consult bij de GGD Gelderland-Midden wordt er in Arnhem getest op hiv met een hiv-sneltest. In Ede wordt bloed afgenomen en opgestuurd naar het laboratorium, de hiv uitslag kun je dan een week later opvragen.

 

Een hiv-sneltest wordt uitgevoerd met een druppel bloed. Daarvoor wordt meteen aan het begin van het spreekuur één buisje bloed afgenomen. Daarna volgt het intakegesprek. Aan het einde van het gesprek krijg je de hiv-uitslag te horen. De arts of verpleegkundige bespreekt de betekenis en voorwaarden van de uitslag van de test.

 

Testuitslagen:

  • Er is geen sprake van hiv
    Dit betekent dat er geen hiv-besmetting is aangetoond.
  • Er is sprake van hiv
    Er is een hiv-besmetting aangetoond. Wij zullen dan een tweede test uitvoeren ter bevestiging van de hiv-besmetting. Deze uitslag volgt na één week.

Gebruik van restmateriaal

Voor jouw onderzoek of behandeling is het soms nodig om bloed, urine of andere lichaamsmaterialen af te nemen. Dit materiaal wordt na analyse bewaard voor onderzoek. Lees op de pagina 'Gebruik van restmateriaal' wat dat precies inhoudt en hoe je eventueel bezwaar kunt maken.

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.