1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

VGGM

Informatie over zikavirus

Aedes-mugSinds mei 2015 is er een zikavirusuitbraak in Zuid- en Midden-Amerika. Later dat jaar ontstonden voor het eerst vermoedens dat een infectie met het zikavirus tijdens de zwangerschap kon leiden tot afwijkingen bij het ongeboren kind.

18 mei 2016ggd

Lees verder


Gezond op reis, actiedag 28 mei

Koken in de woestijnGGD Gelderland-Midden organiseert wij een speciale dag over reisvaccinaties zaterdag 28 mei.

28 april 2016ggd

Lees verder


Luchtkwaliteit RijnWaalpad iets beter dan op fietsroute via Elst

fietsers in de stadDe luchtkwaliteit op het RijnWaalpad is iets beter dan op de oude fietsroute van Arnhem naar Nijmegen via Elst. Samen met de omgevingsdienst Regio Arnhem onderzochten wij met een meetfiets hoeveel vervuilende deeltjes in de lucht zitten en ingeademd worden.

13 april 2016ggd

Lees verder


Een teek? Pak ‘m beet!

teek op bladVan 15 tot en met 21 april is het weer landelijke Week van de Teek. Een tekenbeet is meestal onschuldig maar kán u ziek maken als de teek lang vastgebeten in uw huid zit. Er zijn eenvoudige maatregelen om dat te voorkomen.

13 april 2016ggd

Lees verder


Giro Fietscampus: leer over beweging en gezondheid dankzij de fiets

Giro FietscampusWil je de Giro d'Italia proeven, ervaren en leren? Ga dan de Giro beleven bij jou in de buurt! In aanloop naar de Ronde van Italië die op vrijdag 6 mei start in Gelderland, organiseren de Radboud Universiteit, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de drie Gelderse GGD'en de Giro Fiets Campus.

22 maart 2016ggd

Lees verder


Verschillen in luchtverontreiniging leiden tot verschillen in gezondheid

De Provincie Gelderland heeft kaarten gemaakt waarop de luchtkwaliteit in Gelderland tot op buurtniveau te zien is. De kaarten zijn beschikbaar via de provinciale website en binnenkort ook via de Atlas Leefomgeving.

15 maart 2016ggd

Lees verder


Meer nieuws items


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.