1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

VGGM

Iedereen kan tuberculose krijgen, maar niemand hoeft er aan te sterven

Tuberculose is de meest dodelijke infectieziekte ter wereld. Vrijdag 24 maart - op Wereld Stop Tuberculose Dag – vragen KNCV Tuberculosefonds en de GGD’en extra aandacht voor deze ziekte die nog altijd onvoorstelbaar veel slachtoffers maakt.

21 maart 2017vggm

Lees verder


Brommers en scooters van fietspad

Brommers en scooters zijn een grote bron van luchtvervuiling op fietspaden. Dit blijkt uit onderzoek van GGD Gelderland-Midden naar de luchtkwaliteit op fietspaden. De vervoersmiddelen zijn verantwoordelijk voor meer dan 20% van de luchtvervuiling op fietspaden. De GGD pleit er onder meer voor om brommers en scooters van fietspaden te weren.

6 maart 2017ggd

Lees verder


Gelderse Gezondheidswijzer in de race voor prijs

Onze Gelderse Gezondheidswijzer geeft snel een overzicht van alle gezondheidsaspecten van een buurt of wijk. Nieuw, en meteen genomineerd voor een prijs!

17 februari 2017ggd

Lees verder


Sporten op velden met rubbergranulaat, is veilig.

GGD advies blijft dat sport op velden met rubbergranulaat veilig en verantwoord is. GGD GHOR Nederland en de GGD'en geven aan dat er naar aanleiding van de uitzending van Zembla van 15 februari over rubbergranulaat geen aanleiding is om het eerder gegeven gezondheidsadvies bij te stellen.

17 februari 2017ggd

Lees verder


Opvoedcursus voor ouders van pubers

GGD Gelderland-Midden start weer met een cursus voor ouders van pubers van 12 tot en met 16 jaar. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en wordt gegeven door 2 jeugdverpleegkundigen.

10 februari 2017ggd

Lees verder


Kleurpoeders bij evenementen

Kleurpoeders bij evenementenHet RIVM raadt het gebruik van kleurenpoeders tijdens evenementen zoals Color Runs 'vanuit gezondheidskundig oogpunt' af.

10 februari 2017ggd

Lees verder


Meer nieuws items


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.