1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

VGGM

Landelijk onderzoek naar dioxines in eieren

De Nederlandse overheid wil graag weten hoe het zit met dioxinegehaltes in eieren van particulieren die kippen houden met een vrije uitloop. Onderzoek in Harlingen heeft namelijk laten zien dat dergelijke eieren in sommige gevallen verhoogde gehaltes dioxines en PCB’s bevatten. Verondersteld wordt dat dat elders ook het geval kan zijn. Onderzoek moet daar duidelijkheid over geven.

23 april 2014ggd

Lees verder


De eikenprocessierups is er weer en nooit eerder zo vroeg!

Door het warme voorjaar zijn de eikenprocessierupsen nog nooit zo vroeg gesignaleerd. Deze rupsen komen in vrijwel heel Nederland voor en danken hun naam aan het ‘s nachts groepsgewijs - in processie - op zoek gaan naar eikenbladeren.

21 april 2014ggd

Lees verder


Ruim 300 hectare natuur verbrand

Veel mediabelangstellingDe grote natuurbrand op de Veluwe op het Deeler Veld bij Hoenderloo heeft zondag 20 april ruim 300 hectare natuur vernield. Om kwart voor negen zondagavond werd het sein brandmeester gegeven

21 april 2014brandweer

Lees verder


Natuurbrand Veluwe onder controle

Deeler vld bij HenderlooDe hele dag woedt al een grote natuurbrand op de Veluwe Hoenderloo. Bijna 300 brandweerleiden proberen de brand te bestrijden.

20 april 2014brandweer

Lees verder


Naar Brazilië voor het WK? Laat je vaccineren

Zaterdag 13 juni 2014 is de aftrap van het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Om optimaal te genieten en ook gezond weer terug te komen, is het belangrijk dat alle Oranje supporters die naar het Zuid Amerikaanse land afreizen van tevoren de benodigde vaccinaties, zoals Hepatitis-A en DTP*, halen. Voor een groot deel van Brazilië is tevens een vaccinatie tegen gele koorts nodig. Het is belangrijk om deze uiterlijk eind mei te halen. Het duurt ongeveer tien dagen voordat dit vaccin goed werkt.

14 april 2014ggd

Lees verder


Een teek? Pak ‘m beet! De app

TeekVan 7 tot en met 13 april is het weer de landelijke Week van de Teek. Vanaf 7 april is het dan ook mogelijk om de app “Tekenbeet” te downloaden op uw smartphone. Met deze app kunt u op elk moment informatie opzoeken over teken en de ziekte van Lyme.

7 april 2014ggd

Lees verder


Meer nieuws items


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.