1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

VGGM

Chikungunya-uitbraak in het Caribisch gebied (vervolg)

Virusziekte breidt zich verder uit. Sinds oktober 2013 is er een Chikungunya uitbraak gaande in het Caribisch gebied.Afgelopen week zijn 21 recente infecties gerapporteerd door Curacao. Chikungunya is een virusziekte die overgedragen wordt door steekmuggen.

22 augustus 2014ggd

Lees verder


Ebolavirus in West-Afrika

De ebolavirusuitbraak in West-Afrika duurt voort. De ebolavirusuitbraak in West-Afrika, die in maart 2014 in Guinee begon, is nu ook in Liberia en Sierra Leone geconstateerd. In dit artikel staat meer informatie over de besmettingswijze, behandeling en het risico voor de reiziger.

11 augustus 2014vggm

Lees verder


Gaat u naar Mekka? Lees ons advies!

Voor reizigers met gezondheidsproblemen zijn, i.v.m. MERS, aparte reisadviezen opgesteld. Sinds mei 2014 is namelijk bij twee patiënten in Nederland MERS vastgesteld. Gaat u dus naar Mekka, lees dit advies.

8 augustus 2014ggd

Lees verder


Jong, gezond en talentvol op het mbo

Jong, gezond en talentvol op het mboDiverse professionals uit heel Nederland hebben in grote getalen deelgenomen aan twee bijeenkomsten met als thema ‘Jong, gezond en talentvol op het mbo’. Aanwezig waren professionals van mbo-scholen, afdelingen jeugdgezondheidszorg en seksuele zorg van GGD-en en overige betrokken organisaties. Centraal stonden de interventies Les(s) en More van GGD Gelderland-Midden en Your Health van CJG Rijnmond. Beide interventies zijn ontwikkeld voor kwalificatieniveau 1 en 2 van het mbo.

5 augustus 2014ggd

Lees verder


Defensie slaat voor brandbestrijding een calamiteitenput

Pomp slaanDefensie heeft een 78 meter diepe calamiteitenput geslagen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het is een project waarvan zowel de Brandweer Gelderland-Midden, het Nationaal Park en Defensie profiteren.

25 juli 2014brandweer

Lees verder


Handige RIVM-app Tekenbeet

foto app rivm tekenHet RIVM heeft een app 'Tekenbeet' ontwikkeld. Vrijwel alle smartphonegebruikers in Nederland (ook buiten zonder internetverbinding) kunnen opzoeken hoe teken eruit zien en wat je moet doen om teken correct en snel te verwijderen. En dat is belangrijk, want teken komen op veel plaatsen in Nederland voor en kunnen de ziekte van Lyme overbrengen.

14 juli 2014ggd

Lees verder


Meer nieuws items


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.