1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

VGGM

Gratis testen Hepatitis

In de hele maand september (2014) kunt u zich in Ziekenhuis Rijnstate gratis laten testen op hepatitis B en C. Denkt u dat u risico heeft gelopen? Kijk voor meer informatie op www.rijnstate.nl/hepatitis

17 september 2014ggd

Lees verder


Help opmars hooikoortsplant Ambrosia te stoppen

Uit nieuwe analyses blijkt dat de ‘hooikoortsplant’ Ambrosia steeds vaker wordt aangetroffen in Nederland. De pollen van de plant kunnen stevige allergische reacties oproepen bij mensen die er gevoelig voor zijn. Bovendien bloeit de Ambrosia laat in het jaar, waardoor het hooikoortsseizoen tot 2 maanden langer kan duren als de opmars van de plant niet wordt gestuit.

8 september 2014ggd

Lees verder


Interne leefomgeving ouderen

GGD Gelderland-Midden heeft in de periode november 2013 tot februari 2014 metingen naar het binnenmilieu in negen zorginstellingen in de regio verricht. Naast de metingen is aan 17 bewoners gevraagd naar hun beleving van het binnenmilieu. Ook hebben 108 medewerkers een vragenlijst over het binnenmilieu ingevuld.

8 september 2014

Lees verder


Reisadviezen landen met Ebola

Reisadviezen landen met Ebola Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in verband met de veiligheidssituatie in Guinee, Sierra Leone en Liberia – die mede door de ebola-uitbraak is ontstaan - de reisadviezen voor deze landen aangepast. Alle reizen naar Liberia worden ontraden. Voor Sierra Leone en Guinee worden niet-essentiële reizen ontraden

2 september 2014ggd

Lees verder


Chikungunya-uitbraak in het Caribisch gebied (vervolg)

Virusziekte breidt zich verder uit. Sinds oktober 2013 is er een Chikungunya uitbraak gaande in het Caribisch gebied.Afgelopen week zijn 21 recente infecties gerapporteerd door Curacao. Chikungunya is een virusziekte die overgedragen wordt door steekmuggen.

22 augustus 2014ggd

Lees verder


Ebolavirus in West-Afrika

De ebolavirusuitbraak in West-Afrika duurt voort. De ebolavirusuitbraak in West-Afrika, die in maart 2014 in Guinee begon, is nu ook in Liberia en Sierra Leone geconstateerd. In dit artikel staat meer informatie over de besmettingswijze, behandeling en het risico voor de reiziger.

11 augustus 2014vggm

Lees verder


Meer nieuws items


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.