1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

VGGM

Kinderen in beeld

Het is goed gesteld met de gezondheid van kinderen in de regio Gelderland-Midden. Fysiek zijn de meeste kinderen gezond en ook mentaal gaat het met het overgrote deel goed. Toch zijn er ook algemene aandachtspunten. Lees hier het volledige rapport.

22 januari 2015ggd

Lees verder


Inzet tijdens de jaarwisseling

inzet brandweer en ambulanceDe jaarwisseling in de regio Gelderland-Midden is voor de brandweer en ambulance over het algemeen rustig verlopen. De brandweer rukte vooral uit voor kleine buitenbranden.

1 januari 2015vggm

Lees verder


Jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar naar GGD Gelderland-Midden

(links: Ype Schat, Directeur Publieke Gezondheid en rechts: Willem de Gooyer, lid Raad van Bestuur)Met ingang van 1 januari 2015 neemt GGD Gelderland-Midden de jeugdgezondheidszorg voor 0 tot 4-jarigen over van Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland (STMG). In november besloot STMG de organisatie op te splitsen om de continuïteit van de zorg aan haar cliënten te garanderen en zoveel mogelijk werkgelegenheid voor haar medewerkers zeker te stellen.

30 december 2014vggm

Lees verder


Chikungunya-uitbraak in het Caribisch gebied (vervolg)

Virusziekte breidt zich verder uit. Sinds oktober 2013 is er een Chikungunya uitbraak gaande in het Caribisch gebied.Afgelopen week zijn 21 recente infecties gerapporteerd door Curacao. Chikungunya is een virusziekte die overgedragen wordt door steekmuggen.

19 december 2014ggd

Lees verder


Wat te doen bij schade of noodsituaties door wateroverlast of storm?

De brandweer zorgt dat mens en dier in noodsituaties geholpen worden. Als het flink regent of stormt ontvangt de meldkamer (1-1-2) vaak honderden telefoontjes van mensen die overlast ervaren of schade hebben. En ondanks dat omgevallen bomen en ondergelopen kelders heel vervelend zijn, gaat de brandweer eerst op situaties af die levensbedreigend zijn. Welke melding de meeste prioriteit krijgt, bepaalt de centralist op de meldkamer.

8 december 2014brandweer

Lees verder


Koolmonoxide is een sluipmoordenaar

De laatste tijd zijn er veel meldingen van koolmonoxidevergiftiging. Jaarlijks zorgt het voor gemiddeld tien doden en honderd gewonden. Koolmonoxide ruik je niet en zie je niet. De gezondheidsklachten die optreden bij een koolmonoxidevergiftiging worden vaak niet (tijdig) herkend en dit kan in het ergste geval leiden tot de dood.

27 november 2014ggd

Lees verder


Meer nieuws items


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.