1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

VGGM

Naar Brazilië voor het WK? Laat je vaccineren

Zaterdag 13 juni 2014 is de aftrap van het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Om optimaal te genieten en ook gezond weer terug te komen, is het belangrijk dat alle Oranje supporters die naar het Zuid Amerikaanse land afreizen van tevoren de benodigde vaccinaties, zoals Hepatitis-A en DTP*, halen. Voor een groot deel van Brazilië is tevens een vaccinatie tegen gele koorts nodig. Het is belangrijk om deze uiterlijk eind mei te halen. Het duurt ongeveer tien dagen voordat dit vaccin goed werkt.

14 april 2014ggd

Lees verder


Aanpak Mosterdgas goed verlopen

Hulpverleners actief tijdens incident mosterdgas in EdeDe aanpak en afhandeling van het incident Mosterdgas aan de Bijsterveld in Ede oktober 2013 is over het algemeen goed verlopen. Dat stelt de Inspectie Veiligheid en Justitie van het ministerie van Veiligheid en Justitie in een onderzoeksrapport.

9 april 2014vggm

Lees verder


Een teek? Pak ‘m beet! De app

TeekVan 7 tot en met 13 april is het weer de landelijke Week van de Teek. Vanaf 7 april is het dan ook mogelijk om de app “Tekenbeet” te downloaden op uw smartphone. Met deze app kunt u op elk moment informatie opzoeken over teken en de ziekte van Lyme.

7 april 2014ggd

Lees verder


Groot opgeschaald voor ontruiming door gaslekkage in Barneveld

Donderdag 3 april 2014 zijn aan het eind van de middag de hulpdiensten gealarmeerd voor een melding van een gaslekkage in Barneveld. De lekkage en de gemeten gasconcentratie was dusdanig groot dat rond 18.00 uur meerdere woningen zijn ontruimd. Hiervoor is opgeschaald naar GRIP 1.

4 april 2014vggm

Lees verder


GGD Gelderland-Midden verkoopt nu ook reisartikelen

ReisproductenAls u op vakantie gaat, neemt u, behalve uw koffer en toiletspullen, vast ook artikelen uit uw medicijnkastje mee. Voor een vakantie naar (sub)tropische gebieden raden wij aan om nog wat extra’s mee te nemen. U kunt bijvoorbeeld denken aan een klamboe, ORS, een first aid kit, DEET of een tekenlepel. Deze producten zijn vanaf heden ook bij GGD Gelderland-Midden te verkrijgen.

24 maart 2014ggd

Lees verder


Minister Schippers lanceert campagne "De mensen van de ambulance"

logo dmvdbTe midden van een grote groep ambulancehulpverleners lanceerde minister Schippers op 11 maart de campagne ‘De mensen van de ambulance’. De minister draagt de ambulancesector een warm hart toe: “Ik juich het toe dat ambulancemedewerkers in de campagne zelf naar voren treden en vertellen over hun belangrijke werk. Zij kennen de praktijk immers als geen ander.

18 maart 2014ambulance

Lees verder


Meer nieuws items


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.