1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

VGGM

Defensie slaat voor brandbestrijding een calamiteitenput

Pomp slaanDefensie heeft een 78 meter diepe calamiteitenput geslagen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het is een project waarvan zowel de Brandweer Gelderland-Midden, het Nationaal Park en Defensie profiteren.

25 juli 2014brandweer

Lees verder


Eerste Chikungunyapatiënt in VS

Besmetting ChikungunyaDe Verenigde Staten heeft de eerste chikungunyapatiënt gemeld die de infectie lokaal heeft opgelopen. De patiënt woont in Florida en is niet buiten de VS geweest tijdens de blootstellingsperiode.

25 juli 2014ggd

Lees verder


Ebolavirus in West-Afrika

De ebolavirusuitbraak in West-Afrika duurt voort. De ebolavirusuitbraak in West-Afrika, die in maart 2014 in Guinee begon, is nu ook in Liberia en Sierra Leone geconstateerd. In dit artikel staat meer informatie over de besmettingswijze, behandeling en het risico voor de reiziger.

18 juli 2014vggm

Lees verder


Handige RIVM-app Tekenbeet

foto app rivm tekenHet RIVM heeft een app 'Tekenbeet' ontwikkeld. Vrijwel alle smartphonegebruikers in Nederland (ook buiten zonder internetverbinding) kunnen opzoeken hoe teken eruit zien en wat je moet doen om teken correct en snel te verwijderen. En dat is belangrijk, want teken komen op veel plaatsen in Nederland voor en kunnen de ziekte van Lyme overbrengen.

14 juli 2014ggd

Lees verder


Chikungunya breidt zich verder uit

Virusziekte breidt zich verder uit. Sinds oktober 2013 is er een Chikungunya uitbraak gaande in het Caribisch gebied. Het is een virusziekte die overgedragen wordt door steekmuggen.

11 juli 2014ggd

Lees verder


Stroomvoorziening Arnhem beter beschermd bij natuurbrand

Donderdag 10 juli presenteren de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM), Liander, Defensie, de gemeente Arnhem, Instituut Fysieke Veiligheid en de politie het Risicobeheersingsplan natuurbranden Onderstation Kattenberg Arnhem. Dit gezamenlijke plan met bijbehorend uitvoeringsprogramma vermindert de kans op en het effect van natuurbranden bij vitale infrastructuur, in dit geval Onderstation Kattenberg.

10 juli 2014vggm

Lees verder


Meer nieuws items


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.