1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

VGGM

Luchtwegklachten door smog

Vanaf 1 juli is er kans op smog door ozon. Smog kan luchtwegklachten veroorzaken bij mensen met luchtwegaandoeningen, bij kinderen, ouderen en bij mensen die zich inspannen in de buitenlucht.

1 juli 2015ggd

Lees verder


Langdurige hitte in Nederland

Glaasje Water? Ja,  graag!De komende dagen is er een grote kans dat het een aantal dagen achter elkaar erg warm is in Nederland. Daarom is sinds dinsdag 30 juni het Nationaal Hitteplan in werking.

1 juli 2015ggd

Lees verder


Niet boenen, maar teek verwijderen

Teek op de huidEen goede methode om een teek te verwijderen is met een tekenpincet of een andere tekenverwijderaar. De laatste tijd verschijnen allerlei verhalen op het internet, social media en Youtube. Geloof niet blindelings die adviezen.

29 juni 2015

Lees verder


Controlebericht NL-Alert en sirenetest

De overheid zendt op maandag 1 juni rond 12.00 uur een controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel goed is ingesteld om NL-Alert te ontvangen

1 juni 2015crisis

Lees verder


Opnieuw veel soa’s in Oost-Nederland

Hoewel het aantal bezoekers nagenoeg gelijk bleef, groeide in 2014 het aantal gevonden soa’s op de GGD-poli’s in Oost-Nederland (waaronder Gelderland-Midden). Ook lag voor het tweede jaar op rij het soa-vindpercentage boven het landelijk gemiddelde. Het blijft dus van belang om te investeren in soa-preventie in de regio Oost, met name bij mannen die seks hebben met mannen (MSM), mensen die door hun sekspartners zijn gewaarschuwd, en jongeren.

1 juni 2015ggd

Lees verder


Wat doe jij bij zwaailicht en sirene?

Ojee, een sirene! Help, een zwaailicht! Vaak weten automobilisten niet goed wat ze moeten doen als er hulpdiensten aankomen. Oost-Nederland is daarom afgelopen donderdag gestart met een campagne. De kernboodschap van de campagne is 'Blijf kalm en reageer rustig'.

21 mei 2015vggm

Lees verder


Meer nieuws items


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.