1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

VGGM

Koolmonoxide is een sluipmoordenaar

De laatste tijd zijn er veel meldingen van koolmonoxidevergiftiging. Jaarlijks zorgt het voor gemiddeld tien doden en honderd gewonden. Koolmonoxide ruik je niet en zie je niet. De gezondheidsklachten die optreden bij een koolmonoxidevergiftiging worden vaak niet (tijdig) herkend en dit kan in het ergste geval leiden tot de dood.

27 november 2014ggd

Lees verder


Patiënt in Nijmegen niet besmet met ebolavirus

De patiënt, die de afgelopen dagen in het Radboudumc is beoordeeld vanwege een mogelijke verdenking op ebola, is niet besmet met het virus. Dit blijkt uit de definitieve uitslag van de specifieke testen.

25 november 2014vggm

Lees verder


Maandag 1 december landelijk controlebericht NL-Alert

Op maandag 1 december 2014 zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Iedereen die zich heeft aangemeld, ontvangt rond 12.00 het bericht en kan zo checken of zij hun mobiel goed hebben ingesteld.

25 november 2014vggm

Lees verder


Vogelgriep (aviaire influenza)

Vogelgriep, ook wel vogelpest of aviaire influenza genoemd, is een besmettelijke virusziekte die zo nu en dan bij pluimvee (kippen, kalkoenen, eenden en ganzen) en andere vogelsoorten zoals duiven en zwanen wordt aangetoond. Wereldwijd circuleren verschillende vogelgriepvirussen onder wilde watervogels, ook in Nederland. Deze watervogels zijn de natuurlijke bron van de virussen die vooral onder pluimvee vogelgriep kunnen veroorzaken.

21 november 2014ggd

Lees verder


De ebolavirusuitbraak duurt voort

De ebolavirusuitbraak in West-Afrika duurt voort. De ebolavirusuitbraak in West-Afrika, die in maart 2014 in Guinee begon, speelt zich ook af in Liberia en Sierra Leone. In dit artikel staat meer informatie over de besmettingswijze, behandeling en het risico op ebola in Nederland.

17 november 2014ggd

Lees verder


Dioxine in eieren hobbykippen

In eieren van hobbykippen zitten in het algemeen meer dioxines en moeilijk afbreekbare stoffen dan in eieren die in de winkel worden verkocht. Dit blijkt uit een onderzoek van RIKILT Wageningen UR in samenwerking met GGD’s, het RIVM en de NVWA. Ook GGD Gelderland-Midden deed mee aan het onderzoek.

17 november 2014vggm

Lees verder


Meer nieuws items


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.