1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

VGGM

Chikungunya-uitbraak in het Caribisch gebied (vervolg)

Virusziekte breidt zich verder uit. Sinds oktober 2013 is er een Chikungunya uitbraak gaande in het Caribisch gebied.Afgelopen week zijn 21 recente infecties gerapporteerd door Curacao. Chikungunya is een virusziekte die overgedragen wordt door steekmuggen.

19 december 2014ggd

Lees verder


Wat te doen bij schade of noodsituaties door wateroverlast of storm?

De brandweer zorgt dat mens en dier in noodsituaties geholpen worden. Als het flink regent of stormt ontvangt de meldkamer (1-1-2) vaak honderden telefoontjes van mensen die overlast ervaren of schade hebben. En ondanks dat omgevallen bomen en ondergelopen kelders heel vervelend zijn, gaat de brandweer eerst op situaties af die levensbedreigend zijn. Welke melding de meeste prioriteit krijgt, bepaalt de centralist op de meldkamer.

8 december 2014brandweer

Lees verder


Koolmonoxide is een sluipmoordenaar

De laatste tijd zijn er veel meldingen van koolmonoxidevergiftiging. Jaarlijks zorgt het voor gemiddeld tien doden en honderd gewonden. Koolmonoxide ruik je niet en zie je niet. De gezondheidsklachten die optreden bij een koolmonoxidevergiftiging worden vaak niet (tijdig) herkend en dit kan in het ergste geval leiden tot de dood.

27 november 2014ggd

Lees verder


Patiënt in Nijmegen niet besmet met ebolavirus

De patiënt, die de afgelopen dagen in het Radboudumc is beoordeeld vanwege een mogelijke verdenking op ebola, is niet besmet met het virus. Dit blijkt uit de definitieve uitslag van de specifieke testen.

25 november 2014vggm

Lees verder


Maandag 1 december landelijk controlebericht NL-Alert

Op maandag 1 december 2014 zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Iedereen die zich heeft aangemeld, ontvangt rond 12.00 het bericht en kan zo checken of zij hun mobiel goed hebben ingesteld.

25 november 2014vggm

Lees verder


Vogelgriep (aviaire influenza)

Vogelgriep, ook wel vogelpest of aviaire influenza genoemd, is een besmettelijke virusziekte die zo nu en dan bij pluimvee (kippen, kalkoenen, eenden en ganzen) en andere vogelsoorten zoals duiven en zwanen wordt aangetoond. Wereldwijd circuleren verschillende vogelgriepvirussen onder wilde watervogels, ook in Nederland. Deze watervogels zijn de natuurlijke bron van de virussen die vooral onder pluimvee vogelgriep kunnen veroorzaken.

21 november 2014ggd

Lees verder


Meer nieuws items


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.