1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

VGGM

Vogelgriep (aviaire influenza)

Vogelgriep, ook wel vogelpest of aviaire influenza genoemd, is een besmettelijke virusziekte die zo nu en dan bij pluimvee (kippen, kalkoenen, eenden en ganzen) en andere vogelsoorten zoals duiven en zwanen wordt aangetoond. Wereldwijd circuleren verschillende vogelgriepvirussen onder wilde watervogels, ook in Nederland. Deze watervogels zijn de natuurlijke bron van de virussen die vooral onder pluimvee vogelgriep kunnen veroorzaken.

21 november 2014ggd

Lees verder


Ebolavirus in West-Afrika

De ebolavirusuitbraak in West-Afrika duurt voort. De ebolavirusuitbraak in West-Afrika, die in maart 2014 in Guinee begon, speelt zich ook af in Liberia en Sierra Leone. In dit artikel staat meer informatie over de besmettingswijze, behandeling en het risico op ebola in Nederland.

17 november 2014ggd

Lees verder


Dioxine in eieren hobbykippen

In eieren van hobbykippen zitten in het algemeen meer dioxines en moeilijk afbreekbare stoffen dan in eieren die in de winkel worden verkocht. Dit blijkt uit een onderzoek van RIKILT Wageningen UR in samenwerking met GGD’s, het RIVM en de NVWA. Ook GGD Gelderland-Midden deed mee aan het onderzoek.

17 november 2014vggm

Lees verder


Evaluatie natuurbrand in het Nationale Park de Hoge Veluwe

De bestrijding van de zeer grote natuurbrand in het Nationale Park De Hoge Veluwe op 20 april 2014 is geslaagd door de enorme inzet van de brandweer uit meerdere regio’s, de blushelikopters van Defensie en de samenwerking tussen de hulpdiensten en het Park De Hoge Veluwe.

9 oktober 2014brandweer

Lees verder


Gratis CO2-meters voor scholen

De GGD start met het uitreiken van de gratis CO2-meters op basisscholen. Ongeveer een derde van de basisscholen die recht hebben op een gratis CO2-meter heeft een aanvraag ingediend. De CO2-meter is een handig instrument om de ventilatie in het klaslokaal te controleren en te verbeteren. Dan is de lucht in het lokaal frisser en dat komt het leren ten goede. Basisscholen die zich nog niet hebben aangemeld, maar toch graag een CO2-meter ontvangen, mogen zich tot het einde van dit jaar aanmelden via school@ggdghor.nl.

6 oktober 2014ggd

Lees verder


Rekenkamer checkt schoolpanden

Een goede schoolgebouw is belangrijk voor goed onderwijs. Leraren, leerlingen en ouders van schoolgaande kinderen mogen hun mening geven over hun schoolgebouw. De Algemene Rekenkamer hoopt zo meer inzicht te krijgen in de kwaliteit van de schoolgebouwen.

3 oktober 2014ggd

Lees verder


Meer nieuws items


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.