1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

VGGM

Wat doe jij bij zwaailicht en sirene?

Ojee, een sirene! Help, een zwaailicht! Vaak weten automobilisten niet goed wat ze moeten doen als er hulpdiensten aankomen. Oost-Nederland is daarom afgelopen donderdag gestart met een campagne. De kernboodschap van de campagne is 'Blijf kalm en reageer rustig'.

21 mei 2015vggm

Lees verder


Overlast eikenprocessierups

Vanaf vandaag is er overlast te verwachten van de brandharen van de eikenprocessierups. De verwachting is dat de eerste nesten begin juni zichtbaar zullen zijn op de eikenbomen.

20 mei 2015ggd

Lees verder


Veiligheid injectienaalden Terumo

Op 23 maart 2015 besteedde het televisieprogramma EenVandaag aandacht aan de veiligheid van injectienaalden. Deze naalden werden sindsdien niet meer gebruikt. Op 17 april heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg laten weten, dat de naalden van Terumo weer volop gebruikt mogen worden.

20 april 2015ggd

Lees verder


Last van hoofdluis? Laat het weten!

Last van hoofdluis? Laat het weten!De Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (LCI) doet onderzoek naar hoofdluisproblematiek in Nederland. Doel is om in beeld te krijgen of de huidige richtlijnen voor de bestrijding van hoofdluis passen bij de praktijk of dat het nodig is om de voorlichting aan te passen. Er zijn twee vragenlijsten ontwikkeld: één voor ouders van (jonge) kinderen en één voor leerkrachten en docenten op scholen.

16 april 2015ggd

Lees verder


Teek, de eikenprocessierups, zwemwaterkwaliteit en natuurrisico's

EikenprocessierupsNu de dagen zonniger en warmer worden, kunnen we weer te maken krijgen met de seizoensgebonden gezondheidsrisico’s van de teek, de eikenprocessierups, zwemwaterkwaliteit en natuurrisico's. We hebben een aantal handige links en folders op een rijtje gezet.

15 april 2015

Lees verder


Een teek? Pak 'm beet!

Het tekenseizoen is weer begonnen. Van 13-19 april is het de Week van de Teek. Teken leven in struikgewas en hoog gras. Ze komen in heel Nederland voor en ze zien eruit als spinnetjes. Als een teek lang op de huid zit, bestaat de kans dat hij de ziekte van Lyme veroorzaakt. Zonder behandeling kan deze ziekte chronische klachten veroorzaken aan hart, zenuwstelsel, gewrichten en huid.

10 april 2015ggd

Lees verder


Meer nieuws items


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.