1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief

Gelderland-Midden net zo gezond als rest van Nederland

De meerderheid van de mensen in Gelderland-Midden vindt de eigen gezondheid goed tot zeer goed. Dit blijkt uit de gezamenlijke gezondheidsmonitor 2016 van alle GGD’en, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Bijna een half miljoen Nederlanders van 19 jaar en ouder deden mee aan het vragenlijstonderzoek.

23 mei 2017ggd

Lees verder


Mazelenuitbraak in Europa

Er zijn op dit moment mazelenuitbraken in verschillende Europese landen. Het gaat dan voornamelijk om: Roemenië, Italië, Duitsland en België. Maar er zijn ook gevallen gemeld uit Hongarije, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk en Zweden.

15 mei 2017

Lees verder


Patiënten zeer tevreden over ambulancezorg

Patiënten aan wie ambulancezorg is verleend waarderen deze zorg gemiddeld met een 9. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van onderzoeksinstituut NIVEL. Aan het onderzoek deden 4.383 patiënten mee die spoedeisende ambulancezorg nodig hadden en 2.214 patiënten die gebruik hebben gemaakt van planbare ambulancezorg.

11 mei 2017

Lees verder


Check je risico met soa-test online

Iedereen kan gebruik maken van advies.chat, de eerste online soa testwijzer waarmee je 24/7 anoniem en betrouwbaar advies krijgt over soa-tests. Met deze nieuwe tool ontdek je snel en eenvoudig of je risico loopt op een soa.

18 april 2017ggd

Lees verder


Kinkhoestvaccinatie voor zwangeren

Kinkhoest is een infectie van de luchtwegen die veroorzaakt wordt door een bacterie en gepaard kan gaan met hevige hoestbuien. Vooral bij pasgeborenen kan kinkhoest ernstig verlopen.

5 april 2017ggd

Lees verder


Veilig Thuis bij VGGM

Met ingang van 1 april 2017 is Veilig Thuis Midden-Gelderland overgedragen aan de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM). De organisatie gaat voortaan door als Stichting Veilig Thuis Gelderland-Midden.

3 april 2017vggm

Lees verder


Gele koorts na reis naar Suriname

Een jonge vrouw werd begin maart 2017 opgenomen in het Universitair Medisch Centrum Groningen met sinds 4 dagen hoofdpijn, hoge koorts (40°C) en leverinsufficiëntie. Zij was diezelfde dag teruggekomen uit Suriname...

3 april 2017ggd

Lees verder


Iedereen kan tuberculose krijgen, maar niemand hoeft er aan te sterven

Tuberculose is de meest dodelijke infectieziekte ter wereld. Vrijdag 24 maart - op Wereld Stop Tuberculose Dag – vragen KNCV Tuberculosefonds en de GGD’en extra aandacht voor deze ziekte die nog altijd onvoorstelbaar veel slachtoffers maakt.

21 maart 2017vggm

Lees verder


Brommers en scooters van fietspad

Brommers en scooters zijn een grote bron van luchtvervuiling op fietspaden. Dit blijkt uit onderzoek van GGD Gelderland-Midden naar de luchtkwaliteit op fietspaden. De vervoersmiddelen zijn verantwoordelijk voor meer dan 20% van de luchtvervuiling op fietspaden. De GGD pleit er onder meer voor om brommers en scooters van fietspaden te weren.

6 maart 2017ggd

Lees verder


Gelderse Gezondheidswijzer in de race voor prijs

Onze Gelderse Gezondheidswijzer geeft snel een overzicht van alle gezondheidsaspecten van een buurt of wijk. Nieuw, en meteen genomineerd voor een prijs!

17 februari 2017ggd

Lees verder


volgende ĽĽ

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.