1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief

Maatregelen om luchtkwaliteit te verbeteren blijven nodig

De luchtkwaliteit in Gelderland is de afgelopen jaren verbeterd, mede dankzij maatregelen van Gelderse gemeenten en provincie Gelderland. Toch leven Gelderlanders gemiddeld nog ruim een jaar korter en in minder goede gezondheid door luchtvervuiling.

15 september 2017ggd

Lees verder


Stoppen met roken in oktober

Met z’n allen 28 dagen stoppen met roken? Dat kan met Stoptober!

12 september 2017

Lees verder


Vragen over Fipronil in eieren

Heeft u vragen over Fipronil in eieren? Bekijk hier meer informatie.

3 augustus 2017ggd

Lees verder


Vaccineren tegen kinkhoest

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport neemt hopelijk dit jaar een besluit hoe en of er een maternale kinkhoestvaccinatie landelijk gaat worden ingevoerd. Tot die tijd kunnen moeders zich via onze reizigersafdeling laten vaccineren.

12 juli 2017ggd

Lees verder


Nieuwe directeuren benoemd

Vandaag, 28 juni 2017, heeft het Dagelijks Bestuur van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden twee nieuwe directeuren benoemd. Per 1 november 2017 wordt Anton Slofstra aangesteld als Directeur Brandweer. Jan Pierik zal per die datum de functie van Directeur Publieke Gezondheid/Regionale Ambulancevoorziening vervullen.

28 juni 2017vggm

Lees verder


Gelderland-Midden net zo gezond als rest van Nederland

De meerderheid van de mensen in Gelderland-Midden vindt de eigen gezondheid goed tot zeer goed. Dit blijkt uit de gezamenlijke gezondheidsmonitor 2016 van alle GGD’en, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Bijna een half miljoen Nederlanders van 19 jaar en ouder deden mee aan het vragenlijstonderzoek.

23 mei 2017ggd

Lees verder


Mazelenuitbraak in Europa

Er zijn op dit moment mazelenuitbraken in verschillende Europese landen. Het gaat dan voornamelijk om: Roemenië, Italië, Duitsland en België. Maar er zijn ook gevallen gemeld uit Hongarije, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk en Zweden.

15 mei 2017

Lees verder


GGD geeft cursus 'Opvoeden van een meerling'

Op donderdag 1 juni 2017 start GGD Gelderland-Midden een gratis cursus 'Opvoeden van een meerling'. Deze cursus van vier bijeenkomsten, alle donderdagen in juni, is bedoeld voor ouders van een meerling tussen anderhalf en vier jaar.

11 mei 2017ggd

Lees verder


Patiënten zeer tevreden over ambulancezorg

Patiënten aan wie ambulancezorg is verleend waarderen deze zorg gemiddeld met een 9. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van onderzoeksinstituut NIVEL. Aan het onderzoek deden 4.383 patiënten mee die spoedeisende ambulancezorg nodig hadden en 2.214 patiënten die gebruik hebben gemaakt van planbare ambulancezorg.

11 mei 2017

Lees verder


Check je risico met soa-test online

Iedereen kan gebruik maken van advies.chat, de eerste online soa testwijzer waarmee je 24/7 anoniem en betrouwbaar advies krijgt over soa-tests. Met deze nieuwe tool ontdek je snel en eenvoudig of je risico loopt op een soa.

18 april 2017ggd

Lees verder


volgende ĽĽ

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.