1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief

Iedereen kan tuberculose krijgen, maar niemand hoeft er aan te sterven

Tuberculose is de meest dodelijke infectieziekte ter wereld. Vrijdag 24 maart - op Wereld Stop Tuberculose Dag – vragen KNCV Tuberculosefonds en de GGD’en extra aandacht voor deze ziekte die nog altijd onvoorstelbaar veel slachtoffers maakt.

21 maart 2017vggm

Lees verder


Brommers en scooters van fietspad

Brommers en scooters zijn een grote bron van luchtvervuiling op fietspaden. Dit blijkt uit onderzoek van GGD Gelderland-Midden naar de luchtkwaliteit op fietspaden. De vervoersmiddelen zijn verantwoordelijk voor meer dan 20% van de luchtvervuiling op fietspaden. De GGD pleit er onder meer voor om brommers en scooters van fietspaden te weren.

6 maart 2017ggd

Lees verder


Gelderse Gezondheidswijzer in de race voor prijs

Onze Gelderse Gezondheidswijzer geeft snel een overzicht van alle gezondheidsaspecten van een buurt of wijk. Nieuw, en meteen genomineerd voor een prijs!

17 februari 2017ggd

Lees verder


Sporten op velden met rubbergranulaat, is veilig.

GGD advies blijft dat sport op velden met rubbergranulaat veilig en verantwoord is. GGD GHOR Nederland en de GGD'en geven aan dat er naar aanleiding van de uitzending van Zembla van 15 februari over rubbergranulaat geen aanleiding is om het eerder gegeven gezondheidsadvies bij te stellen.

17 februari 2017ggd

Lees verder


Opvoedcursus voor ouders van pubers

GGD Gelderland-Midden start weer met een cursus voor ouders van pubers van 12 tot en met 16 jaar. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en wordt gegeven door 2 jeugdverpleegkundigen.

10 februari 2017ggd

Lees verder


Kleurpoeders bij evenementen

Het RIVM raadt het gebruik van kleurenpoeders tijdens evenementen zoals Color Runs 'vanuit gezondheidskundig oogpunt' af.

10 februari 2017ggd

Lees verder


Koolmonoxide levensgevaarlijk

De laatste periode zijn er opvallend veel meldingen van (bijna-)ongevallen met koolmonoxidevergiftiging. Zo’n vergiftiging kan iedereen overkomen. Toch is minder bekend dat bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt met een moderne cv-installatie.

31 januari 2017vggm

Lees verder


Vakantiebeurs 2017: gezond op reis

Dromen over vakantie, dat is toch genieten! Gezond, veilig en bewust reizen maakt (thuiskomen van) de reis nog fijner. Daarom staat de GGD samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Douane tijdens de Vakantiebeurs 2017 op het NLreist-plein.

28 december 2016ggd

Lees verder


Sporten op rubbergranulaat is veilig

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft aanvullend onderzoek gedaan om duidelijkheid te krijgen of er daadwerkelijk gezondheidsrisico’s zijn. Op basis van dit onderzoek concludeert het RIVM dat het verantwoord is om te sporten op de kunstgrasvoetbalvelden. De GGD onderschrijft deze conclusie en adviseert kinderen en ouders om vooral te blijven sporten.

20 december 2016ggd

Lees verder


Vroege griepepidemie in Nederland

Het is weer tijd voor de jaarlijkse griepprik. Geef griep geen kans! Help mee met het voorkomen van griep in uw woon- en/of werkomgeving. Dit kan door u te laten vaccineren tegen de griep.

16 december 2016ggd

Lees verder


volgende ĽĽ

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.