1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Dit zijn wij

Ambulancezorg Gelderland-Midden is onderdeel van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM). VGGM is een complete hulpverleningsorganisatie voor Brandweer en Volksgezondheid (Ambulancehulpverlening en Gemeentelijke Gezondheidsdienst) voor de regio Gelderland-Midden. VGGM behartigt de belangen van vijftien gemeenten en hun inwoners op het gebied van brandweer en volksgezondheid. Ons gebied heeft ongeveer 668.000 inwoners.

 

VGGM werkt in opdracht van de gemeenten Arnhem, Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar.

 

Ambulancezorg Gelderland-Midden verzorgt de ambulancezorg in de regio Gelderland-Midden. Wij bestaan uit de Meldkamer Ambulancezorg (MKA) en de ambulancehulpverlening (AHV). De MKA hoort bij de gemeenschappelijke meldkamer (GMK), waar ook politie en brandweer onderdeel van uitmaken.

 

In onze regio hebben we negen standplaatsen. Daarvan zijn er vier opkomstlocaties: Zevenaar, Arnhem IJsseloord II, Ede en Barneveld. Ook zijn er nog vijf uitrukposten: Arnhem-Centrum, Dieren, Elst, Renkum en Terschuur.

Corona overzichtspagina

Kijk voor meest gestelde vragen en antwoorden op rivm.nl/coronavirus, rijksoverheid.nl/coronavirus en coronavaccinatie.nl

Lees verder

Zie ook:


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.