1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Kidscorner

Je kent vast het geluid van de sirene van een ambulance wel. Als je dat hoort, rijdt de ziekenauto (een ander woord voor ambulance) heel hard. Een patiënt, iemand die ziek is, heeft dan snel hulp nodig. Je ziet misschien ook wel eens een ambulance rijden zonder sirene en zwaailicht, dan is er dus geen haast. Hoe zit dat eigenlijk precies? Waarom moet de chauffeur van een ambulance soms hard rijden en soms niet?

 

Lesboekje

Lesboekje

In een lesboekje voor groep 5 en 6 geeft Ambulancezorg Nederland antwoord op deze vraag. Kids komen dankzij dit lesboekje nog veel meer te weten over de ambulance. Ook op vragen als ‘Waar rijdt een ambulance precies naartoe?’ en ‘Hoe weten de mensen in de ziekenauto waar ze moeten zijn?’ krijgen ze antwoorden. Van hoe het vroeger ging, over de samenwerking met de politie, de brandweer, de huisarts en het ziekenhuis tot aan wat er allemaal in een ziekenauto zit: kids ontdekken alles over de ambulance in het lesboekje.

 

Tip: de informatie in het lesboekje kun je ook heel goed gebruiken voor jouw werkstuk of spreekbeurt.

 

Video’s

Niet alleen het lesboekje ligt klaar voor kids. De onderstaande video ‘Alles over de ambulance’ showt hoe de ambulance te werk gaat en geeft tips hoe je ons kunt helpen bij een oproep met of zonder spoed.

 

Ook op de website ‘De mensen van de ambulance’ vind je video’s met tips, die ambulancecollega’s met jou delen. Als je deze video’s bekijkt, ontdek je bijvoorbeeld wat je moet doen als 112 nodig is en hoe je in het verkeer hoort te reageren op een ambulance met zwaailicht en sirene.

 

 

Kleurplaten

Daarnaast kun je hieronder kleurplaten downloaden. Leuk om na jouw spreekbeurt mee te geven aan klasgenoten!

 

 

Corona overzichtspagina

Kijk voor meest gestelde vragen en antwoorden op rivm.nl/coronavirus, rijksoverheid.nl/coronavirus en coronavaccinatie.nl

Lees verder

Zie ook:


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.