1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Digitaal overdrachtsformulier

U hoort het als huisarts graag als uw patiënt in aanraking is geweest met ambulancezorg. Is de patiënt vervoerd naar het ziekenhuis, dan komt een overdracht vanuit de kliniek.

Maar wat als uw patiënt beoordeeld is door de ambulancedienst en niet is vervoerd? In onze regio kreeg een patiënt voorheen een papieren formulier. De bedoeling was dat hij deze inlevert bij de huisarts, maar onbekend is of dit vaak gebeurde.

 

In onze regio start daarom per 1 juni 2018 met het digitaal versturen van overdrachtsformulieren naar de huisartsen. We doen dit in de volgende situaties:

  • Bij patiënten die door ambulanceteams beoordeeld zijn, maar niet vervoerd worden naar het ziekenhuis
  • In de avond, nacht en weekenduren waarbij (mogelijk) een contact met de huisartsenpost (HAP) volgt, wordt de overdracht aan de HAP en de eigen huisarts verstuurdWe gaan dit doen op basis van de Gedragscode Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg (EGiZ). Hierbij heeft de eigen huisarts een doorlopende behandelovereenkomst met de patiënt, waardoor gegevensoverdracht toegestaan is. Bij overdracht aan de HAP is sprake van een beoogde behandelovereenkomst. In beide gevallen geldt dat de patiënt voor deze overdracht geen toestemming hoeft te geven. Wel heeft de patiënt het recht aan te geven dat de overdracht niet verstuurd mag worden.

Het overdrachtsformulier wordt met een ‘Edifact-bericht’ naar de praktijk verstuurd. Zo worden de berichten vanuit het ziekenhuis ook aangeleverd. Om dit te kunnen doen, is het belangrijk dat je als huisarts een ZorgMail-account hebt. ZorgMail is de bron waaruit ambulanceverpleegkundigen de huisarts kunnen selecteren.

 

We hopen met deze innovatieve ontwikkeling die aansluit op uw werkwijze een bijdrage te leveren aan verbetering in informatieoverdracht en zorgcontinuïteit. Wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar erf@vggm.nl.

 

Corona overzichtspagina

Kijk voor meest gestelde vragen en antwoorden op rivm.nl/coronavirus, rijksoverheid.nl/coronavirus en coronavaccinatie.nl

Lees verder

Zie ook:


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.