1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief Brandweer

Jaarwisseling in Gelderland-Midden

Wij wensen jullie allemaal een gezond en veilig 2021. In de nacht naar dit nieuwe jaar stonden brandweer en ambulance voor jullie klaar. Hoewel veel gehoor werd gegeven aan het vuurwerkverbod, rukte de brandweer 90 keer uit.

1 januari 2021

Lees verder


Steeds meer commerciële sneltesten

Het gebruik van commerciële antigeen sneltesten neemt snel toe. Het is erg belangrijk mensen met klachten te testen. Dat is de enige zekerheid om te weten of je corona hebt of niet. Niet alle testen die nu op de markt zijn/worden gebracht zijn betrouwbaar.

6 november 2020

Lees verder


Testlocatie geopend in Elst

De zesde testlocatie van GGD Gelderland-Midden is gisteren geopend aan de Einsteinweg 6 in Elst.

4 november 2020

Lees verder


Landelijk niet spoednummer brandweer

Heb je de brandweer ter plaatse nodig, maar is het geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situatie? Dan bel je vanaf 12 oktober 0900-0904. Het nummer 112 blijft hét alarmnummer voor alle levensbedreigende situaties.

12 oktober 2020

Lees verder


Advies Gezondheidsraad over 5G

Deze week publiceerde de Gezondheidsraad het door de Tweede Kamer gevraagde advies over 5G en gezondheid. Volgens de raad is er geen bewijs dat 5G-antennes de gezondheid schaden.

3 september 2020

Lees verder


Aanpassingen Noodverordening per 15 juli

Vanaf 15 juli zijn enkele regels in de noodverordening aangepast om meer duidelijkheid te geven over wat wel en niet mag.

14 juli 2020

Lees verder


Live Q&A: Kids&Corona

9 juni organiseren we samen met GGD Noord- en Oost-Gelderland een live vragenuurtje op www.ggdsamengezond.nl. Sinds 2 juni zijn basisscholen, kinderopvang, gastouders en middelbare scholen weer (deels) geopend. Tijdens de Q&A worden vragen beantwoord over corona en gezond en veilig werken met kinderen.

5 juni 2020

Lees verder


Veiligheidsregio’s vragen minister om aanvullende bevoegdheden

De voorzitters van veiligheidsregio's Gelderland-Midden en Noord- en Oost-Gelderland hebben samen met de GGD'en extra instrumenten nodig om bron- en contactonderzoek goed uit te kunnen voeren. Zij hebben minister De Jonge daar om gevraagd.

21 mei 2020

Lees verder


Meer kans longontsteking nabij geiten

Wie in een gebied woont met veel intensieve veehouderij, heeft meer kans op een longontsteking. Dat geldt vooral voor mensen die in de buurt van geitenhouderijen wonen. Dat blijkt uit onderzoek in plattelandsgemeenten in Utrecht, Gelderland en Overijssel.

24 april 2020

Lees verder


Vrijstelling voor uitvaarten en herdenkingsactiviteiten

Op 23 april heeft de voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio twee vrijstellingen getekend op de geldende noodverordening.

23 april 2020

Lees verder


volgende »»


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.