1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Gezondheidsmeter 2020

In het najaar van 2020 voeren alle GGD'en een gezondheidsonderzoek uit: de GGD Gezondheidsmeter 2020. Met de slogan ‘Hallo, hoe gaat het met ons?’ starten we een onderzoek naar gezondheid en leefstijl van volwassenen. In onhallo_hoe_gaat_het_2_855ze regio ontvangen bijna 39.000 inwoners een uitnodiging om mee te doen. Ben jij er daar één van? Vul dan de vragenlijst in! Jouw deelname is belangrijk voor ons.

 

Wat is de GGD Gezondheidsmeter?

De GGD Gezondheidsmeter 2020 is een landelijk gezondheidsonderzoek. Het gaat over de gezondheid en leefgewoonten van inwoners van 18 jaar en ouder in Nederland. Vanaf september nodigen alle GGD'en in totaal ongeveer 1,1 miljoen personen uit om een vragenlijst in te vullen. Zij kunnen dat online of op papier doen. In de vragenlijst staan vragen over hun gezondheid, wat ze doen en hoe ze zich voelen. De GGD Gezondheidsmeter wordt eens in de vier jaar uitgevoerd door alle GGD’en in Nederland.

 

De vragenlijst is onderdeel van het landelijke gezondheidsonderzoek waarin GGD’en samenwerken met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hierdoor levert de Gezondheidsmeter ook informatie op over de gezondheid van heel Nederland. Alle GGD’en in Nederland voeren dit onderzoek uit in opdracht van de gemeenten. Met de gegevens kunnen gemeenten en de GGD bepalen wat nodig is om de gezondheid en leefgewoonten van inwoners te verbeteren

 

Hoe verloopt het onderzoek?

Het CBS kiest willekeurig personen die worden uitgenodigd om mee te doen aan de GGD Gezondheidsmonitor 2020. Met deze groep inwoners krijgen we een goed beeld van de gehele bevolking. Zij krijgen een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. Dit kan online of op papier. Personen die niet uitgekozen zijn, ontvangen geen vragenlijst. Zij kunnen dit jaar wel voor het eerst meedoen aan het onderzoek via www.GGDgezondheidsmeter.nl.

 

Het onderzoek loopt tot 18 december 2020. Halverwege 2021 kun je de resultaten bekijken op onze website. 

 

Meer informatie?

In het linkermenu vind je onder andere de privacyverklaring en veelgestelde vragen.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.