1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Kindercentra en vlekjes

Deze pagina is onderdeel van het project 'Vlekjes op het kinderdagverblijf'. Hieronder zie je de documenten staan zoals beschreven in de toolkit. Daarnaast vind je hier ook een leerzame presentatie over vlekjesziekten en andere huidaandoeningen die vlekjes kunnen veroorzaken. Inclusief een hele leuke quiz! 


Documenten uit de toolkit


De instructie toolkit
Informatie over GGD en IZB
Invulchecklist
Meldingsplicht
Poster kinderdagverblijven
Stappenplan
Veelgestelde vragen aan de GGD
Visitekaartjes
Vlekjesziektenschema

 

Presentatie vlekjes

Presentatie

Door leidinggevenden aan pedagogisch medewerkers voor te dragen om vlekjesziekten extra onder de aandacht te brengen. Bespreek ervaringen en doe de quiz!

 

Resultaten onderzoek vlekjes op het kinderdagverblijf   

De afdeling infectieziektebestrijding van GGD Gelderland-Midden heeft enige tijd geleden een praktijkgericht onderzoek gedaan in de eigen regio. De titel van dit project: 'Vlekjes op het kinderdagverblijf'. De resultaten zetten we nog even op

een rij.

Wat gebeurt er met een melding of vraag:

bekijk onderstaand filmpje.

 

 

 

 

kiddi_app_446

 

Kiddi-app

De KIDDI-app bevat informatie over infectieziekten en hygiënerichtlijnen voor kindercentra, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvangorganisaties. Deze informatie is gebaseerd op de richtlijn voor kindercentra van het Landelijk Centrum voor Hygiëne en Veiligheid (LCHV), onderdeel van het RIVM. De app is geschikt voor smartphones en tablets en is gratis te downloaden in de Apple store (Apple) en Play Store (Android). Meer informatie: website van het RIVM.

 

Handige linkjes

Handboeken gezondheidsrisico's

Drie documenten van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV) speciaal voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang met informatie over infectieziekten, hygiëne en een gezond binnen en buitenmilieu. 

 

RIVM Zwangerschap en Infectieziekten

Een aantal infectieziekten vormt een specifiek risico voor de zwangere vrouw, het ongeboren kind of de pasgeborene.

 

RIVM Rijksvaccinatieprogramma

Het Rijksvaccinatieprogramma beschermt alle kinderen in Nederland tegen twaalf ernstige infectieziekten. Deze infectieziekten waren vroeger belangrijke doodsoorzaken bij kinderen. Dankzij vaccinatie komen deze infectieziekten in Nederland niet of nauwelijks meer voor.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.