1. Ga naar navigatie
 2. Bekijk inhoud van de pagina
 3. Ga naar zoeken

Klachten piercen, pmu en tatoeŽren

 

Klachtenprocedure

Voor het indienen van een klacht dient er onderscheid gemaakt te worden tussen locaties met vergunning en locaties zonder vergunning. De website van het RIVM geeft informatie of een locatie over een vergunning beschikt. Anonieme klachten worden niet in behandeling genomen.

 

Locaties met vergunning

Klachten over de leeftijdsgrens

Klachten over leeftijdsgrenzen en het gebruik van pigmenteerstoffen worden in behandeling genomen door de Voedsel en Waren Autoriteit. Via www.nvwa.nl onder het kopje Warenklachtlijn kunt u uw klacht indienen.  Bellen kan ook, naar: 0900-0388.

 

Leeftijden tatoeages en permanente make-up

 • Bij het zetten van een tatoeage bij jongeren tussen de twaalf en zestien jaar dient een wettige vertegenwoordiger aanwezig te zijn.
 • Bij jongeren tussen de twaalf en zestien jaar mogen geen tatoeages gezet worden op hoofd, hals, nek en handen.
 • Beneden de twaalf jaar mogen geen tatoeages gezet worden.

 

Piercen

 • Bij het zetten van een piercing tussen de twaalf en zestien jaar dient een wettige vertegenwoordiger aanwezig te zijn.
 • Bij meisjes tussen de twaalf en zestien jaar mogen geen tepelpiercings gezet worden, bij jongens wel maar met de aanwezigheid van een wettige vertegenwoordiger.
 • Tussen de twaalf en zestien jaar mogen er geen genitale piercings geplaatst worden
 • In het krullend gedeelte van het kraakbeen van het oor mag niet gepiercet worden.

 

Klachten over hygiëne

Klachten over hygiëne bij ondernemers uit de regio van GGD Gelderland-Midden worden in behandeling genomen door GGD Gelderland-Midden.

 

Voorbeelden van klachten kunnen zijn:

 • Tijdens het zetten van een tongpiercing wordt geen gebruik gemaakt van een Ocelator, een klein lampje
 • Tijdens het tatoeëren en piercen wordt gerookt
 • Op de werkplek waar getatoeëerd en gepiercet wordt lopen huisdieren rond

Een klacht indienen over een ondernemer uit de regio van GGD Gelderland-Midden kan via de pagina klachtenformulier. Vragen kunt u mailen naar thz@vggm.nl

 

Locaties zonder vergunning (illegaal)

Als u denkt dat u te maken heeft met een mogelijk illegale studio, doet u er goed aan om contact op te nemen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), via e-mail info@nvwa.nl of de meldkamer van de NVWA (telefoon: 0900 - 03 88)  

 

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.