1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Jeugd & gezondheid

 

 

CORONA // Gaat jouw afspraak door?

De jeugdgezondheidszorg  behoort tot de medische contactberoepen. Onze afspraken gaan daarom door. Vanaf 16 december zijn de meeste scholen dicht. Heb je een afspraak op een school en is deze school dicht? Kom dan niet naar de afspraak. Wij bellen je.
Heb je de afspraak niet op een school, maar bijvoorbeeld op een locatie van de GGD? Dan gaat de afspraak gewoon door. 

 

Heb jij of je kind klachten die bij Corona passen? Bel met 088 3556000 of mail met GGD@VGGM.nl.

 


Op de consultatiebureaus gaan sommige afspraken niet door.
 

 

>> Lees hier over jouw afspraak bij de GGD <<

 

 

 

ggd_samne_678

De GGD'en in Gelderland hebben de handen ineen geslagen en een nieuwe website gelanceerd www.GGDsamengezond.nl. Hier vind je veel vragen met antwoorden over corona die leven in het onderwijs, bij ouders en kinderen.   

 

 

Corona uitgelegd in begrijpelijke kindertaal: 

 

De Jeugdgezondheidszorg zet zich in om zo snel mogelijk problemen op te sporen bij kinderen van 0 tot 18 jaar. Dat kan zijn op het gebied van gezondheid of ontwikkeling van het kind. Als er problemen zijn dan begeleidt de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) het kind, de ouders of verzorgers en eventueel de leerkracht van school. Als het nodig is, wordt doorverwezen naar een andere hulpverleningsinstantie.

 

Kinderen

De JGZ wordt in Gelderland-Midden uitgevoerd door de GGD Gelderland-Midden. Kinderen van 0 tot en met

4 jaar worden onderzocht op het consultatiebureau. Kinderen tussen

4 en 18 jaar worden op school gezien door medewerkers van de jeugdgezondheidszorg. Dat doet de JGZ bij alle kinderen op verschillende, vastgestelde momenten.

 

 

Samenwerking

De JGZ werkt samen met alle scholen. Dit gebeurt in overleg met de ouders of verzorgers en de kinderen zelf. Als het nodig is, werkt de JGZ ook samen met instanties als Jeugdbescherming, Maatschappelijk Werk, de GGZ, huisartsen en specialisten.

 

Achtergrond

Het aanbieden van Jeugdgezondheidszorg aan alle kinderen en jongeren tot 18 jaar is in Nederland wettelijk geregeld. De JGZ heeft de wettelijke plicht zich in te zetten om alle kinderen en jongeren in beeld te hebben en op vaste momenten de groei en ontwikkeling van jongeren te volgen, ontwikkelingen te signaleren en voorlichting, advies en instructie en begeleiding te geven.

Daarom krijgen alle kinderen en jongeren op een aantal momenten een uitnodiging voor een gezondheidsonderzoek.

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.