1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Signaleringscursus

 

Signalering door school

Leerkrachten zien hun leerlingen dag in, dag uit, en zijn vaak de eersten die merken dat er iets aan de hand is. Daarom willen wij, naast signalen die wij krijgen van kind en ouders, graag gebruik maken van signalen van leerkrachten. Om leerkrachten te steunen in hun taak als signaleerder bieden wij een signaleringscursus aan.

 

Signaleringscursus

De signaleringscursus is ervoor bedoeld om leerkrachten te steunen in hun taak als signaleerder. Dit doen we door de normale ontwikkeling van kinderen te beschrijven en aan te geven wanneer de hulp en expertise van de JGZ ingeroepen kan worden. De cursus gaat in op de meest voorkomende sociaal-emotionele problemen bij kinderen en de rol van de school en de leraar daarin. Aan de orde komen onder andere de aanpak binnen de schoolsituatie, gespreksvoering met kind en ouder(s) en verwijsmogelijkheden.

 

De cursus duurt ongeveer 1 ½  uur en kost € 200,00.

 

Belangstelling en aanmelding

Indien u belangstelling voor de signaleringscursus heeft, dan kunt u ons dat laten weten via onderstaand mailadres. Bij voldoende belangstelling bespreken wij de financiering van de cursus met de gemeente. Wanneer u met het gehele leerkrachtenteam deze cursus wilt volgen, kunnen wij de cursus ook op uw school verzorgen.

 

Aanmelden voor de Signaleringscursus kan via: ggd@vggm.nl 

 

Uitgebreidere cursus

Op verzoek bieden wij bieden ook een uitgebreidere cursus aan over het signaleren en begeleiden van sociaal-emotionele problemen en de gespreksvoering met ouders. Hier kunt u altijd bij ons naar informeren.

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.