1. Ga naar navigatie
 2. Bekijk inhoud van de pagina
 3. Ga naar zoeken

Voor baby's en peuters

 

 

 

 

CORONA // Gaat je afspraak door?

 

 

 

Welke afspraken gaan wel door?

   • De hielprik
   • De afspraak rond de leeftijd van 4 weken.
   • De afspraak rond de leeftijd van 2, 3, 5, 7, 11 en 14 maanden.
   • De afspraak tussen 3½ en 4 jaar.
   • De afspraak voor inhaalvaccinaties.
   • De afspraak voor kinkhoestvaccinatie voor zwangeren.

Wat gebeurt er met andere afspraken?

Alle andere afspraken gaan in principe door, maar vinden via telefoon of beeldbellen plaats. Wij nemen contact met je op om eventuele vragen te bespreken en zo nodig een nieuwe afspraak te plannen.

Het voordeel van beeldbellen is dat we elkaar kunnen zien. Dat praat makkelijker. Ook kun je beeldbellen ‘samen met je kind’ doen. Je kunt dan bijvoorbeeld een huiduitslag laten zien. Als we afspreken om te beeldbellen ontvang je van ons alle informatie daarover. Wil je nu al meer weten over beeldbellen? Kijk dan hier.

Draag bij bezoek een mondkapje
Als je de GGD of het consultatiebureau bezoekt, draag dan een mondkapje. Dit doe je tijdens het hele bezoek; dus voordat je binnenkomt zet je een mondkapje op en als je buiten bent kan hij weer af. Kinderen onder de 12 jaar hoeven dat niet te doen. De medewerkers van de GGD dragen ook een mondkapje. Zo beschermen we elkaar tegen het coronavirus en de verspreiding ervan. Als GGD-medewerkers achter een spatscherm werken is een mondkapje niet nodig.

 

Het inloopspreekuur

Je kunt niet zonder afspraak langkomen voor het inloopspreekuur. Je kunt wel een afspraak maken voor bijvoorbeeld wegen of inhaalvaccinaties. Stuur daarvoor een e-mail naar je eigen consultatiebureau.

 

Heb je een dringende vraag?

Bel naar onze vragenlijn voor vragen over opvoeding en opgroeien: 088 355 68 50.

 

>> Lees hier over andere afspraken bij de GGD <<
 
 

 

Na de geboorte van een baby breekt een bijzondere periode aan. Als ouder of verzorger wil je dat je kind gezond en veilig opgroeit. Wij staan voor je klaar om met je mee te denken. Deskundige medewerkers volgen samen met jou de groei en ontwikkeling van je kind en bij ons kun je terecht voor informatie en advies over de verzorging, opvoeding en ontwikkeling van je kind(eren).

 

 

 

Afspraak maken:Inloggen bij MijnKinddossier

Een afspraak maken of wijzigen kan door in te loggen in Mijn Kinddossier www.vggm.nl/mijnkinddossier

Of bel: 088 355 65 00 
(Maandag t/m vrijdag: 08.00 - 17.00 uur)

 

Vragenlijn: 088 355 68 50stelhiereenvraag_100

De vragenlijn is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 13:00 tot 17.00 uur 

 

E-mailen: je kunt een e-mail sturen naar jgz.vragenlijn@vggm.nl met

vermelding van de naam van je kind, geboortedatum en jouw vraag.

Wij nemen dan contact met je op via de mail.

 

Na de geboorte

In de eerste week komt onze screener thuis op bezoek voor een gehoortest en een hielprik.

 • Bij de gehoortest krijgt de baby een klein dopje in elk oor. Dit dopje is verbonden met meetapparatuur waarmee getest wordt of het oor goed werkt.
 • Bij de hielprik worden een paar druppels bloed afgenomen via een prikje in de hiel. Hiermee kan een aantal aangeboren ziektes worden ontdekt.
 • Uitgebreide informatie over de gehoortest en de hielprik lees je in de folder: screening voor pasgeborenen.
 • U kunt uw baby bij ons aanmelden voor de gehoortest en hielprik

Huisbezoek

Als je kind 10 tot 14 dagen oud is, maakt onze jeugdverpleegkundige een afspraak voor een bezoek bij je thuis. Tijdens dit bezoek kun je (opnieuw) kennismaken met de jeugdverpleegkundige en de jeugdgezondheidszorg. Zij kan dan jouw vragen beantwoorden, uitleggen hoe we werken en samen bespreken wat de jeugdgezonheidszorg voor jou en je kind kan betekenen.

 

Naar het consultatiebureau

In het huisbezoek door de jeugdverpleegkundige wordt in overleg met jou meteen een afspraak gemaakt voor het eerste bezoek aan het consultatiebureau.

Dit eerste bezoek is meestal als je kind ongeveer 4 weken oud is.

 

Jij en je kind worden bij ieder bezoek aan het consultatiebureau ontvangen door de consultatiebureau-assistente. Zij weegt en meet je kind en noteert dit in het dossier van je kind. Daarna ga je naar de jeugdarts of jeugdverpleegkundige die ingaat op jouw vragen en samen met jou kijkt naar de groei en ontwikkeling van je kind, lichamelijk onderzoek doet en eventueel vaccinaties geeft.

De jeugdarts of jeugdverpleegkundige bespreekt elke keer met jou wanneer de volgende afspraak zal zijn en na afloop wordt door de assistente weer een afspraak gemaakt voor de volgende keer.

 

Waarom

Ieder kind heeft recht op een zo gezond mogelijke ontwikkeling en op bescherming en hulp als dat nodig is. Daarom volgen we, samen met ouders, de ontwikkeling van ieder kind. In de eerste plaats om te bevestigen dat alles goed gaat met het kind, maar als er bijzonderheden zijn, willen we dit goed volgen. Als er problemen zijn in de gezondheid of opvoeding van je kind kunnen we extra ondersteuning bieden of doorverwijzen naar gespecialiseerde zorg. Ook de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma worden voor kinderen van 0-4 jaar gegeven op het consultatiebureau.

 

GroeiGids
In de GroeiGids en op de bijbehorende website is veel betrouwbare informatie te vinden over opvoeden, opgroeien en gezondheid.

 

 

 
Deel je mening
Heb jij gevonden wat je zocht?
We gaan onze website verbeteren. Beantwoord 3 korte vragen:
DOE MEE MET DE ENQUÊTE
 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.