1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Afspraken

Als aangifte is gedaan van de geboorte van jullie kind bij de gemeente, krijgt de Jeugdgezondheidszorg automatisch een bericht van de geboorte.

Tussen de 4e en 7e (werk)dag na de geboorte zal de neonatale screening (gehoortest en hielprik) door een screener van GGD Gelderland-Midden thuis worden uitgevoerd. Hiervoor wordt meestal geen afspraak gemaakt.

Na afsluiting van de kraamperiode ontvangen wij een overdracht van de verloskundige en/of kraamverzorgende. Tussen de 10e en de 14e dag neemt onze jeugdverpleegkundige vervolgens contact op voor een bezoek bij je thuis.

In dit huisbezoek wordt de eerste afspraak voor het consultatiebureau vastgelegd.

Vervolgafspraken worden steeds gemaakt na het bezoek aan het consultatiebureau. Bij zuigelingen wordt de afspraak meteen gepland, bij peuters ontvang je hiervoor schriftelijk of per e-mail een uitnodiging.

 

Als je kind ziek is

Als je kind erg ziek is en/of koorts heeft, is het beter om de afspraak te verzetten. Ook als je kind een besmettelijke ziekte heeft (bijvoorbeeld waterpokken of krentenbaard, die nog niet zijn ingedroogd), willen we graag dat je de afspraak verzet. Is je kind verkouden, dan kunnen jullie gewoon naar het consultatiebureau komen.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.