1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Wat doet de JGZ 4-18 jaar?

  

Elk kind wordt op gezette tijden onderzocht door de JGZ. Hoe vaak en op welke leeftijd, hangt af van het soort onderwijs. De JGZ vraagt ouders of verzorgers toestemming voor de onderzoeken, meestal met een vragenlijst.

 

foto kinderen op rijtjeStandaard onderzoeken

Bij de onderzoeken wordt gelet op lichamelijke groei en ontwikkeling, maar ook op aspecten als mondgezondheid, verzorging en hygiëne, opvoeding, vrije tijd, seksualiteit, veiligheid en het gebruik van genotsmiddelen. De JGZ houdt een dossier bij van de kinderen die zij begeleidt. In dit digitale dossier zijn alle gegevens opgenomen van de contactmomenten vanaf de geboorte tot de leeftijd van 18 jaar. Meer informatie over deze onderzoeken vindt u per onderwijssoort.

 

Naast deze standaard onderzoeken op vastgestelde tijden, is ook op andere momenten contact mogelijk. Per telefoon, e-mail of persoonlijk tijdens spreekuren op locatie.

 

Informatie- en afsprakenlijn

Wanneer u vragen heeft over de ontwikkeling of opvoeding van uw kind, kunt u terecht bij de telefonische informatie- en afsprakenlijn van de JGZ. Dit kan iedere werkdag via telefoonnummer 088 - 355 6000 van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur. U kunt uw vraag ook per e-mail stellen. 

 

 

Spreekuren op school

Heeft u vragen over de gezondheid van uw kind of wilt u naar aanleiding van een onderzoek doorpraten met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige? Dan kunt u op elke school een aantal keer per jaar terecht op het spreekuur.

 

Soms is het eerstvolgende spreekuur op de eigen school, soms op een andere locatie. Als u belt voor een afspraak, bepaalt de JGZ aan de hand van uw vraag of u bij de jeugdarts of jeugdverpleegkundige moet zijn. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar de Jeugdgezondheidszorg: 088 - 355 6000 of een e-mail sturen. Op werkdagen kunt u telefonisch contact opnemen van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur.

 

Spreekuur op advies van een ander?

Het kan zijn dat het consultatiebureau heeft aangegeven dat verder onderzoek of een gesprek gewenst is, bv in groep 1. U ontvangt van ons dan een uitnodiging. Ook de leerkracht kan zich zorgen maken. Hij stelt u dan een afspraak op het spreekuur voor, uiteraard in overleg met u als ouder. U ontvangt een uitnodiging van de JGZ.

 

 
Deel je mening
Heb jij gevonden wat je zocht?
We gaan onze website verbeteren. Beantwoord 3 korte vragen:
DOE MEE MET DE ENQUÊTE
 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.