1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuws GGD

Wereld Tuberculose Dag in het teken van coronavirus

KNCV Tuberculosefonds steekt vandaag - op Wereld Tuberculose Dag - een hart onder de riem van al haar collega’s werkzaam in de zorg en infectieziektebestrijding. De voor vandaag geplande activiteiten zijn vanwege het coronavirus afgelast.

24 maart 2020

Lees verder


Gaat uw afspraak bij de GGD door?

Heeft u een afspraak bij ons? Bekijk dan hier of de afspraak door kan gaan.

16 maart 2020

Lees verder


Groepsvaccinaties worden per direct stopgezet

De 9-jarigen (BMR/DTP) en de 13-jarigen (HPV) worden in het najaar opnieuw opgeroepen. De 14+-jarigen (MenACWY) proberen we nog voor de zomer opnieuw op te roepen.

13 maart 2020

Lees verder


Data vaccinatiesessies

Binnen het Rijksvaccinatieprogramma worden er in de leeftijd van 4-18 jaar, vier verschillende vaccinaties gegeven. Deze vaccinaties beschermen je tegen ernstige infectieziekten.

24 januari 2020

Lees verder


Kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen

Vanaf 16 december kunnen aanstaande moeders vanaf dat ze 22 weken zwanger zijn een gratis vaccinatie krijgen tegen kinkhoest. Hierdoor zijn baby's meteen vanaf de geboorte beschermd tegen kinkhoest.

3 december 2019

Lees verder


Te veel lood in kraanwater

Het is al lang bekend dat kraanwater te veel lood kan bevatten in huizen met loden leidingen en in woningen met nieuwe kranen of drinkwaterinstallaties. De afgelopen jaren werd duidelijk dat lood schadelijker is voor jonge kinderen dan gedacht. Het Rijksinstituut voor Milieu en Gezondheid (RIVM) paste daarom haar adviezen aan.

6 november 2019

Lees verder


Meer nieuws items


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.