1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuws GGD

GGD klaar voor uitgebreid testen en contactonderzoek

In juni kunnen alle Nederlanders met klachten die wijzen op het coronavirus getest worden. Is iemand besmet dan volgt bron- en contactonderzoek. Dit gaat naar verwachting om duizenden mensen. Ook GGD Gelderland-Midden zet extra professionals in om het bron- en contactonderzoek in de regio goed uit te voeren.

15 mei 2020

Lees verder


De 1,5 meter maatschappij is een lastige opgave

Persoonlijke hygiënemaatregelen, zoals het niet meer geven van een hand, of het gebruik van papieren zakdoekjes zien de meeste Nederlanders niet als een probleem. Zoveel mogelijk thuis blijven, anderhalve meter afstand bewaren en niet op bezoek bij 70-plussers zijn de lastigste opgaven, zeker op de lange termijn.

8 mei 2020

Lees verder


Opvang dak- en thuislozen

Verslaafde dak- en thuislozen met coronaverschijnselen uit de regio’s Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid kunnen voortaan terecht bij het Psychiatrische Afdeling Coronateam (PACt) in Nijmegen. De bij PACt betrokken partijen* en Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden zijn dit overeengekomen.

14 april 2020

Lees verder


Wereld Tuberculose Dag in het teken van coronavirus

KNCV Tuberculosefonds steekt vandaag - op Wereld Tuberculose Dag - een hart onder de riem van al haar collega’s werkzaam in de zorg en infectieziektebestrijding. De voor vandaag geplande activiteiten zijn vanwege het coronavirus afgelast.

24 maart 2020

Lees verder


Gaat uw afspraak bij de GGD door?

Heeft u een afspraak bij ons? Bekijk dan hier of de afspraak door kan gaan.

16 maart 2020

Lees verder


Groepsvaccinaties worden per direct stopgezet

De 9-jarigen (BMR/DTP) en de 13-jarigen (HPV) worden in het najaar opnieuw opgeroepen. De 14+-jarigen (MenACWY) proberen we nog voor de zomer opnieuw op te roepen.

13 maart 2020

Lees verder


Meer nieuws items


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.