1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuws GGD

Vaccinatie hondsdolheid weer beschikbaar

Door een acuut tekort van het hondsdolheidvaccin was het tijdelijk niet mogelijk om vóór een reis naar het buitenland gevaccineerd worden tegen hondsdolheid. De vaccins zijn nu weer beschikbaar en voor reizen naar risicolanden is vaccinatie weer mogelijk.

13 juli 2018

Lees verder


Meld je aan voor het stoptoberhuis

stoptober logoWil jij ook graag stoppen met roken? En kun je daar wel wat extra hulp bij gebruiken? Stoptober nodigt jou uit voor Het STOPTOBERHUIS.

11 juli 2018

Lees verder


Mazelenepidemie blijft in Europa

mazelenDe mazelenepidemie houdt aan in een aantal landen in Europa. Check daarom je vaccinaties voor je op reis gaat.

9 juli 2018

Lees verder


Meer aandacht voor mannenseks

In 2017 bezochten 20.383 mensen de centra seksuele gezondheid in Oost-Nederland. Dit is een toename van 4.5% ten opzichte van 2016. Er kwamen opnieuw relatief veel mannen die seks hebben met mannen (MSM) voor een soa-test. Met name voor deze risicogroep werken de 5 GGD’en aan toegankelijke PrEP-zorg (hiv-remmers) in hun regio.

21 juni 2018

Lees verder


Vaccinatie meningokokken

meningokokbacterieMeningokokkenziekte is een verzamelnaam voor ziekten die worden veroorzaakt door een bacterie, de meningokok. Deze bacterie kan ernstige ziektebeelden geven, zoals bloedvergiftiging of hersenvliesontsteking en kan zelfs tot sterfte leiden.

1 juni 2018

Lees verder


Vaccinaties? Ook voor landen rond de middellandse zee!

De zomervakantie is in zicht. Velen zoeken dan weer de zon op. U misschien ook wel. Maar wist u dat u een ziekte als besmettelijke geelzucht (hepatitis A) kunt oplopen in landen zoals Marokko en Turkije, maar ook in landen verder weg zoals Kaapverdië en Indonesië? Een vaccinatie beschermt.

3 mei 2018

Lees verder


Meer nieuws items


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.