1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Vraag naar pneumokokkenvaccinatie

Het RIVM adviseert mensen van 60 jaar en ouder zich iedere vijf jaar te laten vaccineren tegen pneumokokken. Dit zijn bacteriën waar je een longontsteking van kunt krijgen. We merken dat er meer vraag naar is door het coronavirus.

 

Dit najaar start de campagne, maar je kunt de vaccinatie al eerder krijgen. Dit vaccin helpt niet om te voorkomen dat je besmet wordt met het coronavirus.

Op de afdeling Reizigers van de GGD kun je je laten vaccineren vanaf de leeftijd van 50 jaar. Baby’s en kleine kinderen worden tegen deze bacteriën beschermd via het Rijksvaccinatieprogramma. Pneumokokkenziekte komt bij kinderen en volwassenen van 5-49 jaar heel erg weinig voor.

 

Je kunt ook bij je huisarts terecht. Na ongeveer 10 dagen ben je beschermd tegen 23 soorten pneumokok bacteriën voor een periode van 5 jaar.

Heeft u een verminderde weerstand door een ziekte of door medicijnen? Vertel dit als je een afspraak maakt. Het kan zijn dat we dan een serie van twee vaccinaties adviseren met 2 maanden tussenpoze.

 

Voor een afspraak of advies, bel tijdens kantoortijd met het afsprakenbureau op 088-355 5100


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.