1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Onderzoek, Informatie en Advies

 

Staat een goede gezondheid en veiligheid voor u ook op nummer één? Weet u dat uw gezondheid en veiligheid voor gemeenten en instellingen ook belangrijk is.
De gemeente heeft allerlei taken en verantwoordelijkheden rond de publieke gezondheid en de publieke veiligheid. Die staan onder meer in de Wet publieke gezondheid en de Wet veiligheidsregio’s.

 

Zo moet de gemeente de gezondheid en de sociale veiligheid van de burgers in kaart brengen. Bij de sociale veiligheid draait het om risico’s van criminaliteit en overlast in alle verschijningsvormen, bijvoorbeeld huiselijk geweld. Daarnaast moet de gemeente inzicht hebben in de sociale veiligheid waar een grootschalig optreden wordt gevraagd, zoals bij maatschappelijke onrust.

 

Dat doet de GGD voor de gemeente. Op basis hiervan maakt de gemeente beleid en zorgt ze voor activiteiten en voorzieningen waaraan behoefte is. Daarnaast geeft de GGD gevraagd en ongevraagd advies over bestuurlijke besluiten die gevolgen hebben voor de publieke gezondheid en publieke veiligheid.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.