1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Gezond leven

Het coronavirus heeft grote gevolgen voor iedereen. Met elkaar staan we voor een grote uitdaging. Op deze pagina delen we informatie die hierbij kan helpen.

Klik snel naar:

 

Filmpje: Team Nederland tegen Corona

Corona... niet leuk om zelf te krijgen. Niet leuk om door te geven. Als Team Nederland moeten we dit virus samen aanpakken. Door mensen die hier erg ziek van kunnen worden te beschermen. En door zelf gezond te blijven. Dit doe je door goed te eten, te bewegen en te slapen. Maar je bent ook gezond bezig als je praat met anderen, over wat je bezighoudt. En als je werken en ontspanning combineert. Dat helpt allemaal mee. En zo helpen wíj allemaal mee. Dit filmpje laat het mooi zien.

#Corona #PositieveGezondheid

 

 

Corona eenvoudig uitgelegd

Op de website Steffie worden moeilijke dingen makkelijk uitgelegd.

 

Gezond bewegen

Bewegen is goed voor iedereen. Dit is een uitdaging wanneer je zoveel mogelijk thuis moet blijven. Hier vind je wat tips hiervoor.

Gezond eten 

Gezond eten helpt om een goede weerstand te houden. Hier vind je wat tips die hierbij kunnen helpen.

 

Gezond de tijd doorkomen

Iedereen wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven. Dit is een hele verandering. De hele dag met z’n allen thuis leven, werken, leren en spelen. Om dit zo leuk en gemakkelijk mogelijk te maken zijn de volgende tips.

Hoe blijf je mentaal gezond? 

De huidige situatie heeft veel impact. Op iedereen. Hieronder zijn wat tips opgenomen hoe hiermee om te gaan of met wie je kunt praten.

 

Praten met kinderen

Ook voor kinderen is de verandering heel groot. Ze gaan niet naar school of de kinderopvang. Ze horen de hele dag mensen praten over corona. Dit kan leiden tot vragen. Hier zijn enkele tips hoe je met kinderen kunt praten over het virus en de maatregelen.

Praten met anderen 

De hele dag thuis blijven heeft veel effect. Blijf contact houden met vrienden en familie. Praat met iemand die je vertrouwt. Bel of chat als je wil praten, iets wil vragen of iemand zoekt die naar je luistert.

Omgaan met gevolgen 

Iedereen reageert op zijn eigen manier op de veranderende situatie. De een maakt zich zorgen, iemand anders wordt angstig of voelt zich eenzaam. Hier zijn wat tips opgenomen hoe hier mee om te gaan.

Samen voor elkaar

Inmiddels zijn er meerdere initiatieven ontstaan waar mensen elkaar helpen. Wil je graag iemand anders helpen of kan je wel wat hulp gebruiken? De onderstaande initiatieven brengen vraag en aanbod bij elkaar.

Wanneer hulp nodig is

Iedereen is veel thuis. Dit kan voor spanningen zorgen. Of nog erger leiden tot (verbaal) geweld. Wanneer je je zorgen maakt jouw veiligheid of die van iemand anders, zoek dan hulp.

  • Als je je zorgen maakt over de veiligheid van jezelf of iemand anders veiligthuis.nl/ of bel 0800 - 2000
  • Bij zelfmoordgedachten bij jezelf of een naaste bel 0900 – 0113 of chat met vrijwilligers op www.113.nl.
  • Bij acuut gevaar bel je 112

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.