1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Opvang dak- en thuislozen en corona

 

Verslaafde dak- en thuislozen met coronaverschijnselen uit de regio’s Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid kunnen voortaan terecht bij het Psychiatrische Afdeling Coronateam (PACt) in Nijmegen. De bij PACt betrokken partijen* en Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden zijn dit overeengekomen. Het PACt is een gezamenlijk project van IrisZorg, Pro Persona, RIBW Nijmegen & Rivierenland en RIBW Arnhem Veluwe Vallei.

 

De locatie PACt bestond al, maar wordt nu opengesteld voor deze kwetsbare doelgroep. PACt biedt ruimte aan 50 personen met een mogelijke coronabesmetting. Cliënten hebben ieder een eigen kamer. Medewerkers van IrisZorg en Pro Persona staan klaar om passende zorg te bieden.

 

De opvang van dak- en thuislozen vraagt bijzondere aandacht. Voor hen geldt uiteraard ook dat zij 1,5 meter afstand van elkaar moeten kunnen houden. Er waren al voorzieningen voor hen getroffen. Zo hebben IrisZorg en Pro Persona ieder verschillende voorzieningen voor hun cliënten opengesteld of aangepast. Er zijn opvanglocaties in Huissen en Wolfheze geopend en dak- en thuislozen kunnen terecht op een cruiseschip in Arnhem. De maatregelen zijn erop gericht de cliënten te verspreiden over locaties, zodat ook zij voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Voor verslaafde dak- en thuislozen met coronaverschijnselen is er nu opvang geregeld in het PACt in Nijmegen.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.