1. Ga naar navigatie
 2. Bekijk inhoud van de pagina
 3. Ga naar zoeken

Afspraak maken/afzeggen

 

 

CORONA // Gaat uw afspraak bij de GGD door?

Op dit moment zijn in verband met het coronavirus de spreekuren seksuele gezondheid beperkt open.

Alleen de afspraken die medisch noodzakelijk zijn gaan door. Als uw afspraak al ingepland stond en niet door gaat, wordt u daar door ons over geïnformeerd. Nieuwe afspraken die medisch noodzakelijk zijn worden nog ingepland, andere afspraken niet. Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts vragen we u contact op te nemen om de afspraak af te zeggen of te verplaatsen.

 

Doe voor je afspraak de gezondheidscheck:

 

- Heb je klachten van hoesten, verkoudheid, verhoging/koorts, benauwdheid, reuk/smaakverlies?

- Heb je op dit moment een huisgenoot met milde klachten en koorts en/of benauwdheid?

- Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
- Ben je in quarantaine?


Dan vragen wij u om uw afspraak af te zeggen of te verplaatsen. Bel hiervoor naar 088-355 6600 (op werkdagen bereikbaar tusssen 10.00-12.30) of mail naar soasense@vggm.nl.

 

 

>> Lees hier over andere afspraken bij de GGD <<
 

 

foto agenda

Voor een soa-test gaat u naar uw huisarts. Iedereen die vragen heeft over veilig vrijen, seksualiteit en soa/hiv-testen kan hiervoor bij de huisarts terecht.

Het spreekuur bij de GGD is bedoeld voor risicogroepen die door de overheid zijn vastgesteld. Om te bepalen of je in aanmerking komt voor een soatest, stellen we je (telefonisch en online) een aantal vragen. Kom je niet in aanmerking dan word je doorverwezen. Een afspraak maken kan telefonisch en online. Onze spreekuren worden gehouden in Arnhem en Ede.

 

Kan ik direct terecht?

De soa poli kan een beperkt aantal mensen per jaar testen. Dat betekent dat je soms moet wachten op een afspraak. Of dat wij je vragen om toch een afspraak te maken bij je huisarts. Zelfs als je toch onder een 'hoog risicogroep' valt.

 

Ik kan niet bij de soa poli terecht. Wat nu?

Als je denkt dat je een soa hebt, is het belangrijk om je toch te laten testen. Je kunt hiervoor altijd terecht bij je huisarts.

 

Wil of kan je niet naar je huisarts? Dan kun je ook kiezen voor een soa-zelftest. Op de website van Soa Aids Nederland vind je informatie over betrouwbare aanbieders van soa-zelftesten.

Verder worden buiten de GGD soa-spreekuren gehouden bij:

-         Het Rutgershuis Oost in Arnhem, alleen volgens afspraak via (026) 442 25 93.

- Ziekenhuis Velp. 3e etage Poli Dermatologie. Enkel met een verwijsbrief van je huisarts. Telefonisch bereikbaar op (088) 0055170.

 

Klik snel naar:

 1. Afspraak maken
 2. Afspraak maken online
 3. Afspraak afzeggen
 4. Spreekuren
 5. Jonger dan 25 jaar? Sense!
 6. Voorbereiden op een soatest
 7. Gebruik van restmateriaal
 8. Legitimatie

1. Afspraak maken per telefoon

Voor een afspraak of meer informatie over seks en soa, kun je bellen tijdens het telefonisch spreekuur: 088 355 66 00 op maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 12:30 uur. 

 

 

2. Afspraak maken online (let op: momenteel niet mogelijk!)

Momenteel is het niet mogelijk om online een afspraak voor een soa-test te maken. maak online een afspraak

 

3. Afspraak afzeggen 

(alléén voor gemaakte afspraken in Arnhem/Ede)

We vragen je de afspraak minstens 24 uur van tevoren af te zeggen via het telefonisch spreekuur (dagelijks 10.00 – 12.30 uur 088 355 66 00). Buiten deze tijden kun je de afspraak afzeggen via het algemene nummer van GGD Gelderland-Midden: 0800 8446 000 (overdag) of per mail soasense@vggm.nl.(let wel: dit mailadres is niet voor het maken van afspraken). Online gemaakte afspraken kun je ook online afzeggen of wijzigen via de link die in de bevestigingsmail wordt toegestuurd.


Kom je niet op je afspraak en je hebt je niet 24 uur van te voren afgemeld, dan kunnen wij je het komend half jaar niet inplannen op ons spreekuur. Wij verwijzen je dan door naar je huisarts.

 

 

4. Spreekuren bij de GGD

In Arnhem aan de Eusebiusbuitensingel 43

 • Op maandagochtend, maandagavond, dinsdagochtend, dinsdagmiddag, woensdagochtend, woensdagmiddag, donderdagochtend, donderdagmiddag en vrijdagochtend.

In Ede aan de Eikenlaan 13, De Veluwse Poort 

 • Op woensdagmiddag.

5. Jonger dan 25 jaar? Sense!

Ben je jonger dan 25 jaar? Kijk dan op de pagina over Sense. Hier kun je terecht met al je vragen over seks. Blijf er niet mee zitten en zorg dat je je zeker voelt over seks!

 

6. Voorbereiden op een soatest

Bereid je op je soa-test voor met deze tips:

-Minimaal 2 weken voorafgaand aan de test geen onveilige seks, dit ivm betrouwbaarheid van je test.

-Ben je een man? Ga dan tot 1 uur vóór de test niet meer plassen, omdat je een urineonderzoek krijgt.

-Neem je medicatie/ medicatieoverzicht mee. Voor vrouwen: ook graag de naam van je pil meenemen, mocht je deze gebruiken.

-Neem een legitimatiebewijs mee, bij twijfel controleren we je leeftijd.

-Kom 10 minuten vóór je afspraak naar de GGD (let op: parkeerplaatsen zijn betaald!)

-locatie Arnhem, Eusebiusbuitensingel 43: meld je bij de receptie

-locatie Ede, Eikenlaan 13: ga naar de 2e etage, ga vanuit de lift 2x links, neem plaats in de 1e wachtruimte aan je rechterhand

 

7. Gebruik van restmateriaal
Voor jouw onderzoek of behandeling is het soms nodig om bloed, urine of andere lichaamsmaterialen af te nemen. Dit materiaal wordt na analyse bewaard voor onderzoek. Lees op de pagina 'Gebruik van restmateriaal' wat dat precies inhoudt en hoe je eventueel bezwaar kunt maken.

 

8. Legitimatie

Voor testen op de soa poli en het ontvangen van uitslagen is identificatie niet altijd nodig. Wilt u uitslagen op papier kunnen opvragen, dan moet u zich wel voor afname van de testen gelegitimeerd hebben.

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.