1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Centrum Seksueel Geweld


Het Centrum Seksueel Geweld (CSG) Gelderland-Zuid en – Midden biedt dag en nacht hulp aan iedereen die kort geleden, binnen zeven dagen, een aanranding of verkrachting heeft meegemaakt. Sinds 1 januari 2018 kunnen ook slachtoffers uit de regio Gelderland-Midden naar dit centrum worden doorverwezen of zelf contact opnemen.

 

Alle hulp binnen één centrum

Slachtoffers van seksueel geweld kunnen op meerdere gebieden hulp gebruiken. Medische hulp voor bijvoorbeeld verwondingen of op het gebied van een mogelijke soa of zwangerschap. Uitleg over het al dan niet doen van aangifte en het veilig stellen van bewijsmateriaal.

Maar ook een nazorgtraject. Het is belangrijk dat zij zo snel mogelijk worden doorverwezen naar de juiste hulp. Bij het Centrum Seksueel Geweld is dit allemaal binnen één centrum te vinden. In overleg met het slachtoffer wordt deze hulp ingezet. De acute zorg voor het slachtoffer wordt gegeven op de spoedeisende hulp van het Radboud UMC in Nijmegen.

 

Slachtoffers of naasten kunnen zelf bellen naar 0800 0188, via dit landelijke nummer worden ze met het juiste centrum doorverbonden. Dit nummer wordt dag- en nacht beantwoord. 

  

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de landelijke website www.centrumseksueelgeweld.nl, hier hebben we ook een regiopagina. 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.