1. Ga naar navigatie
 2. Bekijk inhoud van de pagina
 3. Ga naar zoeken

Informatie voor professionals

Bent professional en vindt seksuele gezondheid een belangrijk thema? Maar weet u niet altijd hoe u dit kunt aanpakken? De GGD kan u ondersteunen en informeren.

 

tekstwolkje lichaam, pubertijd & seksuele ontwikkeling

GGD Gelderland-Midden werkt in opdracht van gemeenten en overheid aan het bevorderen en beschermen van de seksuele gezondheid. Hieronder vallen niet alleen soa’s, maar ook (ongewenste) tienerzwangerschappen, relationele weerbaarheid, seksuele grensoverschrijding (online en offline) en intolerantie over seksuele diversiteit.   

tekstwolkje seksuele verschillen & grenzenEen gezonde relationele en seksuele ontwikkeling legt de basis voor relationele weerbaarheid en gezond seksueel gedrag. Jongeren zijn een belangrijke en kwetsbare doelgroep van de GGD. Samen met ouders, scholen en andere instellingen werkt de GGD aan een gezonde seksuele ontwikkeling van jongeren.

 

Activiteiten GGD

Om de seksuele gezondheid te bevorderen biedt de GGD een combinatie van activiteiten aan:

  • Vaccineren, screenen en behandelen van soa
  • Ondersteuning bieden bij seksualiteitsvragen en problemen en zo nodig verwijzen
  • Doelgroepen met verhoogd risico op soa actief benaderen en hen stimuleren zich te laten testen
  • PR & voorllichting
  • Informeren van ketenpartners via mailings en nieuwsbrieven
  • Advies en training aan professionals op het terrein van seksuele gezondheid, bespreekbaar maken van seksualiteit en relationele en seksuele vorming
  • Uitleen van les- en voorlichtingsmateriaal
  • Onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe werkwijzen op dit terrein
  • Stimuleren van samenwerking tussen landelijke en regionale partners op dit thema

Om bovengenoemde activiteiten zo goed mogelijk uit te voeren werkt de GGD graag samen met verschillende interne en externe partners in de regio die werkzaam zijn in de seksualiteitshulpverlening en of preventie. Voor meer informatie hierover zie ook het kopje links.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.