1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Week van de Liefde quizzen

 

De GGD heeft de Week van de Liefde quizzen gemaakt in Kahoot. Kahoot is een online quiz waar iedere jongere, individueel of in groepjes, actief aan kan deelnemen. Onder meer met hun smartphone nemen jongeren actief en fanatiek deel aan de educatieve quizzen. Wat is er nou leuker dan je kennis testen over het spannende onderwerp liefde en relaties? 

 

Hoe werkt Kahoot?

De docent of jongerenwerker opent de quiz op een smartboard of via een computer met beamer. De jongeren doen mee via hun device (smartphone, tablet, laptop of computer). Op het algemene scherm verschijnt een vraag met antwoorden. Op de schermen van de jongeren verschijnen met de antwoorden corresponderende kleuren. Iedere jongere kiest een antwoord door op zijn/haar scherm de corresponderende kleur te kiezen. Om punten te scoren is niet alleen het kiezen van het juiste antwoord belangrijk, maar ook de snelheid waarmee wordt gekozen. Voor een uitgebreide uitleg, lees de quizinstructie.

 

Scorebord & feedback

Extra leuk aan Kahoot is dat na het goede antwoord op elke vraag een tussenstand geprojecteerd wordt op het bord. De beste vijf deelnemers worden genoemd. Zo ontstaat al snel een strijd tussen jongeren om ‘jezelf op het bord te spelen’. Ook ontvangt iedere deelnemer na elke vraag feedback over het juiste antwoord. En de docent/jongerenwerker kan na afloop van een quiz een Excel-bestand downloaden. Daarop staat per vraag wat elke jongere heeft geantwoord en wordt duidelijk welke onderwerpen meer uitleg nodig hebben.

 

Links naar quizzen


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.