1. Ga naar navigatie
 2. Bekijk inhoud van de pagina
 3. Ga naar zoeken

Jonger dan 25 jaar? Sense!

 

logo senseBen je jonger dan 25 jaar en heb je een afspraak: neem je legitimatiebewijs mee naar het spreekuur.

 

Je legitimatiebewijs wordt gebruikt om je leeftijd (met foto) te controleren. Als je je legitimatiebewijs niet bij je hebt, kan je afspraak niet doorgaan. 

 

 

Waarmee kun je bij het Sense/soa jongerenspreekuur terecht?

 • Vragen over relaties en (veilige) seks
 • Vragen over soa en het doen van een soatest
 • Vragen over LHBT (lesbisch/homo/biseksueel/transgender) gevoelens
 • Vragen over anticonceptie en de morning-after pil
 • Het voorschrijven van 'de pil'
 • Vragen over zwangerschap en een zwangerschapstest
 • Vragen over abortus
 • Vragen over ongewenste seks
 • Vragen over wat je kunt doen als vrijen niet fijn is

Seks is jouw keuze

Ben jij al aan seks toe? Of wacht je liever tot je wat ouder bent of tot je de ware hebt gevonden? Wat je ook kiest: het is jouw lichaam en jouw keuze. Seks is iets moois en intiems. Je kunt er veel plezier aan beleven. Zeker als je weet wat je wel en niet wilt. Ken je eigen wensen en grenzen en maak ze duidelijk. En natuurlijk moet die ander jouw keuzes ook respecteren.

 

Genieten en risico's van seks
foto roos met kaartje senseSeks is iets om van te genieten. Dat kan vaak beter als je seks hebt zonder zorgen. Zonder dat je risico's loopt dus. Ken jij de risico's van seks? Kijk op www.sense.info. Als je onveilige seks hebt, loop je kans op een soa of op een ongewenste zwangerschap. Een ander risico is dat je vrijt tegen je zin. Dus? Doe het veilig en doe het alleen als je er zelf aan toe bent. Laat je niet dwingen door je partner of door mensen om je heen.

 

Een afspraak maken

 • Voor het maken van een afspraak voor het Sense/Soa jongerenspreekuur of voor meer informatie, kun je bellen met 088 355 66 00, maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 12:30 uur.
 • Voor jongerenspreekuren bij andere GGD’en in de regio, kun je kijken op www.sense.info.

In de wachtkamer krijg je een vragenlijst die je kunt invullen. Zo zorgen we ervoor dat je zo uitgebreid mogelijk antwoord en advies krijgt tijdens het spreekuur.

 

Wist je dat Sense gevoel betekent, maar ook verstand?

Sense. Zeker over seks

 

Zorg dat seks (weer) prettig wordt

Heb je seksuele problemen, zoals geen zin in seks, niet of moeilijk opgewonden raken, te snel klaarkomen of pijn bij het vrijen? Blijf er dan niet mee rondlopen, maar zoek hulp. Want vaak kun je via een aantal tips en oefeningen de seks (weer) prettig maken. En…..fijn vrijen gunnen we iedereen! De GGD biedt daarom jongeren gratis en laagdrempelige hulp. Je kan een afspraak maken voor het spreekuur bij sense, maar nu ook online hulp krijgen, via www.sense.info/nl/onlinehulp

 

Meer informatie

 

mobiel senseVoor meer informatie over seks kun je kijken op www.sense.info. Een leuke en betrouwbare website over seks. Hier vind je heel veel informatie over seksualiteit, maar ook over verliefdheid, relaties, liefde en alles wat daarbij komt kijken.

 

Bovendien draag je het antwoord op de meeste vragen over seks en relaties tegenwoordig gewoon op zak! Typ m.sense.info in op je telefoon. Je komt dan op de monbiele site van Sense. Gratis en voor niets.

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.