1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Hiv test

 

Per 1 januari 2015 is een hiv-sneltest niet meer mogelijk bij de GGD Gelderland-Midden. Bij de GGD wordt dan gebruik gemaakt van de hiv-test in het laboratorium. Deze uitslag is na één week bekend.

 

Hoewel het prettig is om na 20 minuten de uitslag van de hiv-sneltest te krijgen, is er ook een nadeel: namelijk het aantonen van een vroege hiv-infectie. Mensen kunnen juist in deze fase ziek zijn en heel besmettelijk zijn voor anderen. Daarom is het belangrijk om hiv zo vroeg mogelijk op te sporen. De test in het laboratorium geeft daar meer kans op, om die reden is gekozen om hiv in het laboratorium te laten bepalen.

Tijdens het consult zal de arts of verpleegkundige de betekenis en voorwaarden van de uitslag bespreken.

 

Gebruik van restmateriaal

Voor jouw onderzoek of behandeling is het soms nodig om bloed, urine of andere lichaamsmaterialen af te nemen. Dit materiaal wordt na analyse bewaard voor onderzoek. Lees op de pagina 'Gebruik van restmateriaal' wat dat precies inhoudt en hoe je eventueel bezwaar kunt maken.

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.