1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

NL-Alert

 

NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie. NL-Alert is een nieuw aanvullend alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. Op dit moment werkt NL-Alert al op meer dan de
helft van alle mobiele telefoons in Nederland. Kijk op nl-alert.nl of jouw mobiel al geschikt is.

 

Hoe werkt het?
De overheid zendt een tekstbericht naar de mobiele telefoons in de directe omgeving van een (dreigende) noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Bij NL-Alert is je privacy gewaarborgd. De berichten worden uitgezonden in het gebied waar de noodsituatie zich voordoet. Je naam en telefoonnummer zijn hiervoor niet nodig en blijven dus onbekend.

 

NL alert:direct informatie bij een noodsituatieWaarom NL-Alert?
Met het nieuwe aanvullende alarmmiddel NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd.

 

Hoe weet ik of mijn telefoon NL-Alert berichten kan ontvangen?
Om NL-Alert te kunnen ontvangen, moet de telefoon geschikt zijn en moet je NL-Alert instellen op je mobiele telefoon. Op nl-alert.nl staat welke mobiele telefoons al geschikt zijn en de instructies voor jouw mobiele telefoon.

 

Vanaf wanneer?
NL-Alert wordt vanaf november 2012 in heel Nederland geïntroduceerd. Op dit moment werkt NL-Alert al op meer dan de helft van alle mobiele telefoons in Nederland. Kijk op nl-alert.nl of jouw mobiel al geschikt is.

 

Vragen?
Kijk in de vragen- en antwoordenlijst of ga naar nl-alert.nl.

 

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.