1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Natuurbrand

Als het een langere tijd droog is in de natuur, is er meer kans op een natuurbrand. Afhankelijk van de omstandigheden, kan de brand zich snel uitbreiden. Daarom besteedt de veiligheidsregio aandacht aan het voorkomen en beheersen van natuurbranden en de voorbereiding op incidenten.

De voorbereiding gebeurt bijvoorbeeld door het maken van plannen en door te oefenen. Ook worden er kaarten gemaakt met informatie over bluswater, de toegankelijkheid van gebieden en andere bijzonderheden.

Het voorkomen en beheersen van natuurbranden gebeurt bijvoorbeeld met het project ‘Gebiedsgerichte aanpak natuurbrandbeheersing Veluwe en Achterhoek’. Dit is een project van de veiligheidsregio’s Noord- en Oost-Gelderland en Gelderland-Midden, samen met de provincie Gelderland. Het doel van dit project is om met alle partijen de natuurbrandrisico’s voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Daarbij staan de mensen die wonen, werken, zorg verlenen en recreëren in natuurgebieden centraal. 

Kijk voor meer informatie op Brandweer.nl/GM

 

dsc_2210_1280x854_1280

 

  

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.