1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

VGGM

Veiligheidsregio’s vragen minister om aanvullende bevoegdheden

De voorzitters van veiligheidsregio's Gelderland-Midden en Noord- en Oost-Gelderland hebben samen met de GGD'en extra instrumenten nodig om bron- en contactonderzoek goed uit te kunnen voeren. Zij hebben minister De Jonge daar om gevraagd.

21 mei 2020

Lees verder


Patiënten zeer positief over ambulancezorg

Patiënten aan wie spoedeisende- en/of planbare ambulancezorg is verleend, waarderen deze zorg gemiddeld met een 9,1. Dit blijkt uit het tweede landelijke onderzoek van het Nivel naar ervaringen van patiënten met ambulancezorg.

18 mei 2020ambulance

Lees verder


GGD klaar voor uitgebreid testen en contactonderzoek

In juni kunnen alle Nederlanders met klachten die wijzen op het coronavirus getest worden. Is iemand besmet dan volgt bron- en contactonderzoek. Dit gaat naar verwachting om duizenden mensen. Ook GGD Gelderland-Midden zet extra professionals in om het bron- en contactonderzoek in de regio goed uit te voeren.

15 mei 2020ggd

Lees verder


Nieuwe noodverordening sport en recreatie

Op 11 mei heeft de voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, Ahmed Marcouch, een nieuwe noodverordening afgekondigd. Deze noodverordening is gebaseerd op de versoepelde maatregelen die de rijksoverheid op 8 mei aangekondigd heeft.

11 mei 2020vggm

Lees verder


De 1,5 meter maatschappij is een lastige opgave

Persoonlijke hygiënemaatregelen, zoals het niet meer geven van een hand, of het gebruik van papieren zakdoekjes zien de meeste Nederlanders niet als een probleem. Zoveel mogelijk thuis blijven, anderhalve meter afstand bewaren en niet op bezoek bij 70-plussers zijn de lastigste opgaven, zeker op de lange termijn.

8 mei 2020ggd

Lees verder


GGD’en lanceren nieuwe website ggdsamengezond

Vandaag 7 mei lanceren de GGD Gelderland-Midden, GGD Noord- en Oost-Gelderland en GGD Gelderland-Zuid de website www.ggdsamengezond.nl. Op deze website staat betrouwbare informatie op het gebied van gezondheid. Zo staat er nu informatie op over Covid 19.

7 mei 2020vggm

Lees verder


Meer nieuws items


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.