1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

VGGM

Vaccinaties? Ook voor landen rond de middellandse zee!

De zomervakantie is in zicht. Velen zoeken dan weer de zon op. U misschien ook wel. Maar wist u dat u een ziekte als besmettelijke geelzucht (hepatitis A) kunt oplopen in landen zoals Marokko en Turkije, maar ook in landen verder weg zoals Kaapverdië en Indonesië? Een vaccinatie beschermt.

3 mei 2018ggd

Lees verder


Onderzoek bij baby's SCID

Neonatale screeningPer 1 april gaan de provincies Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland meedoen aan de pilot onderzoek naar de ziekte SCID (Sonnetstudie). SCID is een zeldzame, ernstige ziekte van het afweersysteem.

23 april 2018ggd

Lees verder


10 jaar AED-Netwerk Barneveld

Op 15 maart 2018 kwamen ruim 250 burgerhulpverleners van het AED-Netwerk Barneveld samen om het 10-jarig jubileum te vieren. Om het belang van burgerhulpverlening nog meer onder de aandacht te brengen werd een symposium georganiseerd. Nieuwe ontwikkelingen bij HartslagNU, kinderreanimatie, juridische consequenties van de niet-reanimerenverklaring én hartklachten bij vrouwen stonden op de agenda.

16 maart 2018vggm

Lees verder


Kosten gemaakt na een AED-inzet?

Vanaf 1 januari 2018 kunnen AED-beheerders de kosten om hun AED na een reanimatie-inzet weer gebruiksklaar te maken, declareren bij Ambulancezorg Gelderland-Midden

1 februari 2018ambulance

Lees verder


Nieuwe directeuren

Slofstra en Pierik Vandaag, 1 december, is Anton Slofstra in functie als Directeur Brandweer en is Jan Pierik in functie als Directeur Publieke Gezondheid/Ambulancezorg bij Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden.

1 december 2017vggm

Lees verder


Consultatiebureau Nijkerk naar GGD

ConsultatiebureauMet ingang van 1 oktober 2017 heeft Icare JGZ de zorg voor de 0 tot 4-jarigen in de gemeente Nijkerk overgedragen aan de GGD Gelderland-Midden.

2 oktober 2017ggd

Lees verder


Meer nieuws items


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.