1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Bewoonster gewond bij brand

WAGENINGEN Ė Dinsdagmiddag (27-3) omstreeks 15.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een mogelijke binnenbrand in een studentenflat aan de Dijkgraaf in Wageningen. De brandweer heeftna aankomst de brand geblust en de bewoonster overgedragen aan het ambulancepersoneel. Zij werd met ademhalingsklachten en lichte brandwonden naar het ziekenhuis vervoerd. Een deel van de flat werd uit voorzorg ontruimd. Er vielen verder geen gewonden. De politie doet onderzoek naar het ontstaan van de brand.

 

Er bleek bij aankomst inderdaad sprake te zijn van een binnenbrand in een appartement op de 4e verdieping. De brand was relatief snel geblust, maar de brandweer kon niet voorkomen dat op dezelfde galerij/gang nog 9 woningen ernstige rook- en roetschade opliepen. Deze appartementen zijn voorlopig onbewoonbaar. De gemeente zoekt in overleg met de huiseigenaar naar tijdelijk onderdak voor de betreffende bewoners. Tijdens de brandbestrijding werden de eerste 5 van de totaal 17 verdiepingen uit voorzorg ontruimd.

De brandweer maakte voor de bestrijding gebruik van ca. 15 man personeel, 2 tankautospuiten en een hoogwerker.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.