1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Bijeenkomsten chronische patienten Q- koorts

 

Q-tour start in Gelderland:

Bijeenkomsten Q-koorts in Wijchen en Zaltbommel

 

Een deel van de mensen die besmet zijn geraakt met Q-koorts, houdt langdurig klachten. Om deze Q-koorts patiënten in het hele land te bereiken, organiseert Q-support informatieavonden per provincie; de Q-tour. Deze gaat op 2 en 3 juni van start in Gelderland, met bijeenkomsten in Wijchen en Zaltbommel.

 

Een deel van de Q-koortspatiënten houdt chronische klachten in de vorm van chronische Q-koorts en het Q-koorts chronisch vermoeidheidsyndroom (QVS). Het leven van mensen met chronische Q-koorts en QVS is drastisch veranderd. Zij ondervinden dagelijks last van uiteenlopende klachten. Dat zijn onder meer vermoeidheid, concentratieproblemen, gewrichtspijnen en koortsaanvallen. Daarnaast stuiten veel patiënten op onbegrip in hun omgeving en bij instanties. Q-support is in opdracht van de Rijksoverheid landelijk actief met advies en begeleiding voor Q-koortspatiënten op alle leefgebieden: werk, inkomen, verzekeringen, behandeling of welzijn.

 

Programma

Deze informatieavonden zijn bedoeld voor patiënten, hun familie en professionals in de provincie die te maken hebben met Q-koorts.

  • De directeur van Q-support, Annemieke de Groot gaat in op de problematiek rondom Q-koorts en de dienstverlening van Q-support.
  • Q-koortsdeskundige en oud-huisarts Alfons Olde Loohuis informeert over chronische Q-koorts en QVS.
  •  Internisten van het Radboudumc Chantal Bleeker en Stephan Keijmel gaan nader in op de Q-koortspoli en de Qure-studie: het onderzoek naar de beste behandeling van QVS.
  • Q-uestion, de patiëntenorganisatie voor mensen met Q-koorts, geeft uitleg over haar activiteiten en de lotgenotenbijeenkomsten.

 

Er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Verder kunnen Q-koortspatiënten zich aanmelden bij Q-support voor advies en begeleiding.

 

Aanmelden

Belangstellenden voor deze avond wordt verzocht zich aan te melden via www.q-support.nu. Daar is ook meer informatie te vinden over Q-support. Mocht u verhinderd zijn en zich toch aan willen melden bij Q-support, dan kan dat via de website of telefonisch: 073 610 00 10.

 

 

Maandag 2 juni 19.00 tot 21.00 uur

Dinsdag 3 juni 19.00 tot 21.00 uur

Zaal Verploegen

Gasthuiskapel Zaltbommel

Woeziksestraat 100

Gasthuisstraat 34

Wijchen

Zaltbommel

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.