1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Binnenbrand in Babberich

 

Op dinsdagochtend 4 december werd om rond 07.50 uur door omwonenden een binnenbrand gemeld in de Dorpsstraat in Babberich. Uit het dak van de leegstaande woning kwam veel rook. In verband met de grootte van het pand en voor aanvoer van bluswater werd er opgeschaald naar het niveau "middelbrand".  Hierdoor rukten ook brandweermensen uit Lobith en Pannerden uit.

 

Na circa één uur was men de brand meester en werd gestart met de nablussing. Een groot gedeelte van de bovenverdieping brandde uit. Het houten dakbeschot onder de pannen brandde grotendeels weg. Het schadebedrag kon nog niet geschat worden.

 

Door de hevige rookontwikkeling werd de buurtbewoners geadviseerd om ramen en deuren te sluiten doch het was niet nodig woningen te ontruimen. In het pand is in de wanden asbest verwerkt dat niet buiten het pand terecht is gekomen. De brand, in het te koop staande pand, is bestreden door circa 28 brandweermensen. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie heeft de omliggende straten afgesloten en een omleidingroute ingesteld. De forensische opsporing van politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

 

Door de brandweer is wel een ambulance aangevraagd omdat een fietsster in een nabij gelegen straat door gladheid met haar fiets was gevallen.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.