1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Brand in autowerkplaats Hoevelaken

HOEVELAKEN Ė Dinsdagmorgen 5 november heeft een felle brand gewoed in een autowerkplaats aan de Veenwal in Hoevelaken. Een bluspoging door de eigenaar had geen resultaat. De brandweer, die binnen enkele minuten na de melding ter plaatse was, bluste vervolgens de brand. De werkplaats liep brandschade op doch een eveneens in het pand aanwezige autospuiterij bleef behouden. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan bij deze brand waarvan de oorzaak niet bekend is.

 

Om ongeveer 08.15 uur werd de brandweer gebeld door de eigenaar die bij toeval had ontdekt dat er brand woedde in het bedrijfspand achter zijn woning. Er waren op dat moment geen personen aanwezig in het pand. De melder had nog geprobeerd zelf de felle brand te blussen maar tevergeefs doordat hij vanwege de enorme hitte, vlammen en rookontwikkeling het gebouw niet meer in kon. Een auto op de werkbrug in het pand brandde uit. Een andere personenauto werd door de brandweer uit het pand gehaald en voorkwam daarmee nog meer schade aan dat voertuig. Op basis van de melding rukte de brandweer met twee blusvoertuigen en een extra voertuig met brandslangen uit. Later werd daaraan ook nog eens een hoogwerker toegevoegd. Er zijn zo'n 18 brandweermensen ingezet.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.