1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Brand op 8e etage flatgebouw

Ede Ė Vanochtend heeft de brandweer een uitslaande brand op de 8e etage van een flat aan de Langenhorst in Ede met succes bestreden. Door de brandweer zijn de 5 bewoners van het betreffende appartement in veiligheid gebracht. Samen met nog 3 andere bewoners uit het flatgebouw zijn in totaal 8 bewoners ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Ook een hond kon door de brandweermensen in veiligheid worden gebracht. Hiervoor is een dierenambulance aanwezig geweest. Rond 11.30 uur konden de laatste bewoners van de aangrenzende appartementen terug naar hun woning. Het appartement waar de brand heeft gewoed, is uitgebrand.

 

Vanochtend rond 08.50 uur werd de brandweer van Ede gealarmeerd voor een uitslaande brand in een flat aan de Langenhorst. Hierop is binnen 10 minuten opgeschaald naar grote brand, zodat er voldoende materieel aanwezig zou zijn. Omdat er mogelijk bewoners in de woning zouden zijn, zijn ook ambulances opgeroepen. De brandweer heeft zich bij aankomst direct gericht op het in veiligheid brengen van de bewoners van het betreffende appartement. Deze bewoners zijn vervolgens ter controle naar het ziekenhuis gebracht..

 

De woningen in de directe omgeving onder en boven het betreffende appartement zijn bij aankomst van de brandweer ontruimd. Hen werd de mogelijkheid geboden te worden opgevangen in een sporthal in de buurt. Dit bleek niet nodig en aan het eind van de ochtend konden alle bewoners weer terug naar hun woning, nadat door de brandweer was gecontroleerd of dit veilig was. Hierop zijn aan het eind van de ochtend de brandweervoertuigen, met uitzondering van een tankautospuit, teruggegaan naar de kazerne.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.