1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Branden in Elst en De Steeg

 

Vrijdag 4 januari rond 23.00 uur meldden buren op de Klaverkamp in Elst een zolderbrand in een woning. Zij zagen rook en vlammen onder de dakpannen uitkomen. Na alarmering rukte de brandweer van Elst met een blusvoertuig en de brandweer van Arnhem met een autoladder uit. Zij wisten de brand te beperken tot de zolder. Na een half uur werd het sein brandmeester gegeven. Een groot gedeelte van de zolder brandde uit, de rest van de woning liep rook- en waterschade op. Er zijn geen gewonden.

 

Vrijdag op zaterdag 5 januari kreeg de brandweeralarmcentrale even voor 00.00 uur een melding van een uitslaande brand aan de Hoofdstraat in De Steeg, gemeente Rheden. Toen de brandweer aankwam sloegen de vlammen uit het pand en werd opgeschaald naar middelbrand. De bewoner, die de brand zelf ontdekte en rook had ingeademd is ter plaatse door een ambulance verpleegkundige onderzocht. Er was geen noodzaak om hem naar het ziekenhuis te vervoeren. Door blussing met hoge druk stralen binnen in het pand had men de brand snel onder controle en bleef deze beperkt tot de eerste verdieping. Het sein brandmeester werd rond 00.45 gegeven.

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.