1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Dode bij explosie

Arnhem Ė In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 augustus heeft rond 03.00 uur in een flatgebouw aan het Driemondplein in Arnhem een explosie plaatsgevonden, waarbij een dode is gevallen. Bij aankomst van de brandweer was er een grote ravage rondom de flat en stonden twee woonappartementen in brand. De brand in beide appartementen was snel geblust. Er was grote schade ontstaan door de enorme klap. Een gedeelte van de flat is ontruimd waarbij zo'n 50 personen zijn opgevangen in een nabijgelegen buurthuis. In de flatwoning waar de explosie had plaatsgevonden werd de overledene aangetroffen, het bleek te gaan om de 55 jarige bewoonster. Zes mensen zijn door de ambulanceverpleegkundigen van de RAV Gelderland-Midden onderzocht in verband met rookinhalatie. 1 persoon is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht.

 

 

De bewoners van de flat zijn over het algemeen oudere mensen waarvan diverse mensen slecht lopen of in een rolstoel zitten. Naast de geŽvacueerde personen zijn er ook bewoners en familieleden op eigen initiatief naar het buurthuis gegaan, in totaal circa 150 personen. De opvang werd geregeld door de Gemeente Arnhem, Volkshuisvesting en de SIGMA groep van de ambulancedienst. Rond 10.00 uur konden de bewoners van de 7e t/m de 12de verdieping onder begeleiding van wijkagenten weer terug naar hun woningen. Bewoners die niet terug konden naar hun woning zijn opgevangen door familieleden, kennissen of zijn naar een hotel gegaan.

 

De brandweer bestreed het incident met drie blusvoertuigen uit Arnhem en Elst. De ladderwagen van Arnhem en de hoogwerker van Renkum is ingezet voor de brandbestrijding en het evacueren van mensen van de balkons. Er waren circa dertig brandweermensen actief. De RAV was met 3 ambulances aanwezig. De politie heeft mede de bewoners geŽvacueerd, de afzetting verzorgd en de wijkagenten hebben ondersteuning verleend in het opvangcentrum. De Technische recherche van politie doet onderzoek naar de oorzaak van de explosie en brand. De brandonderzoeker van de brandweer is hierbij betrokken. In dit onderzoek is al komen vast te staan, dat de explosie is veroorzaakt door een openstaande gaskraan. Uit het politie onderzoek is verder gebleken dat er geen derden betrokken zijn. De toegangsdeur van de betreffende woning  bleek afgesloten en er waren geen sporen van braak. Van enig ander misdrijf is verder niets gebleken.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.