1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Felle brand verwoest vakantiehuisje

 

Op vrijdag 13 juli werd omstreeks 04.00 uur de brandweer gealarmeerd voor een uitslaande brand in een vakantiehuisje op Camping Scheleberg aan de Immeweg in Lunteren. Daar werd een brand gemeld door een medebewoner van het recreatiepark. Omdat niet bekend was of er nog personen in het brandende chalet aanwezig waren rukte de brandweer uit voorzorg met twee blusvoertuigen uit. Onderzoek wees uit dat er niemand in het huisje aanwezig was. Het chalet is volledig door de brand verwoest. De oorzaak van de brand is niet bekend.

 

Het nablussen nam nog enige tijd in beslag, waarna de brandweer is ingerukt. In totaal werden ongeveer 15 brandweerlieden ingezet bij de brandbestrijding. Een ambulance en de politie zijn ook ter plaatse geweest, maar bleken niet nodig.

 

De houten en plastic bouwmaterialen die gebruikt worden in caravans en vakantiehuisjes zijn over het algemeen licht van gewicht en brandgevoelig. Hierdoor is er vaak sprake van snelle en hevige brandontwikkeling. Het plaatsen van goede rookmelders kan levens redden.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.