1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Gewonde bij brand in Heelsum

HEELSUM – Woensdagmiddag is een bewoonster van woonzorgcentrum Heidestein aan de Bart Crumstraat in Heelsum gewond geraakt bij een brand in haar appartement. De bewoonster werd door de brandweer gered en met ernstige brandwonden, naar een ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. De bewoners van de betreffende vleugel zijn door BHVers geëvacueerd. De brand was snel geblust, na tien minuten werd het sein “brandmeester” gegeven.

 

De BHV organisatie werd snel opgeschaald met personeel van andere locaties en medewerkers die vrij waren. Zelfs buurtbewoners schoten te hulp om de bejaarden te evacueren. De ruim 70 bewoners werden door medewerkers opgevangen in de recreatiezaal van het woonzorgcentrum. Voor bewoners en personeel is er opvang en nazorg geregeld door de eigen organisatie van het woonzorgcentrum en door de GGD. Rond 18.00 uur konden de eerste bewoners terug naar hun appartement. De derde verdieping, waar er brand was geweest, moet eerst worden schoongemaakt. De verwachting is, dat deze bewoners rond 22.00 uur terug kunnen. De politie ondersteunde de evacuatie en maakte een afzetting om publiek op afstand te houden, zodat de hulpdiensten hun werk goed konden doen. De traumaheli is uitgerukt, maar niet ingezet. Er wordt onderzoek gedaan naar het ontstaan van de brand.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.