1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Lockdown blijft, basisscholen open

De lockdown blijft, met de basisschool en de kinderopvang als mooie broodnodige uitzonderingen, zoals ook de winkels waar wij voor de deur goederen kunnen krijgen die wij thuis bestelden. Hiermee is voor nu alle ruimte benut voor versoepeling. Dankzij ons veilige gedrag dringen wij het coronavirus met succes terug, maar staat een nieuwe mutant op ons pad, dubbel zo besmettelijk. De school gaat veilig en voorzichtig open, zodra één besmetting opduikt, gaat de hele klas in quarantaine - ook de meester of de juf. 

 

Namens de regio ben ik blij voor de kleintjes en voor de winkeliers. De jongeren van Gelderland-Midden verdienen onze speciale dank, zonder hun verantwoordelijkheidsbesef was dit niet gelukt.  Onze jongeren worden vroeg volwassen, sinds wij zo'n groot beroep doen op hun veerkracht. Het gaat erom nu vol te houden, wij allemaal - als jongeren en ouderen, vaders en moeders,  ondernemers en thuiswerkers, sporters en kunstenaars. Testen, handen wassen en op afstand blijven, is het devies. De vaccins blijven komen, dus uiteindelijk staat de tijd aan onze kant. Blijf gezond! 

 

Ahmed Marcouch, voorzitter Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden


 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.