1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Massale uitruk in Wageningen

WAGENINGEN – De Wageningse brandweer is vannacht omstreeks 04.00 uur met drie bluswagens én drie redvoertuigen uitgerukt voor een brandmelding in een winkelpand aan de Waagstraat. Diverse passanten gaven bij de Regionale Alarmcentrale aan dat een branddtrap aan
de buitenzijde van het pand in de oude binnenstad niet te gebruiken was vanwege de vlammen. Omdat er mogelijk boven het winkelpand nog personen in het pand aanwezig konden zijn, werd direct met veel materieel uitgerukt. Eenmaal te plaatse bleek het een kleine buitenbrand aan de achterzijde van het gebouw te zijn, welke direct werd afgeblust. Nadat de Brandweer het pand geheel had doorzocht werd duidelijk dat zich geen personen in het pand bevonden en werd binnen een half uur het sein “brandmeester” gegeven. Daarop keerde  diverse voertuigen weer terug naar de kazerne.

 

Ook de mogelijk hoge vuurbelasting aan winkelinventaris en -voorraden was aanleiding voor de grootschalige alarmering. De schade bleef beperkt tot wat rook- en roetschade in het winkelpand. Een muur van een schuur aan de achterzijde van het gebouw is beschadigd geraakt door de brand. Medewerkers van de politie assisteerde bij de brandbestrijding. Zij forceerde de deur van een in de nabijheid van de brand geparkeerde bestelbus en verplaatste deze enkele meters van de brandhaard vandaan. Hierbij werd een stenen muurtje omvergeduwd. De ambulancedienst was ook opgekomen maar deze werd niet ingezet. Er is geen sprake van gewonden. Eerst nadat was vastgesteld dat er geen sprake meer was van mogelijke gezondheidsschade bij het betreden van het pand, werd het weer vrijgegeven en overgedragen aan politie en eigenaar. De brandweer had geventileerd om rook uit het gebouw te verdrijven en daarna binnen gemeten op de aanwezigheid van schadelijke brandgassen als koolmonoxide. In totaal werden zo’n 25 brandweerlieden ingezet. Brandweer Wageningen werd bijgestaan door mensen en materieel van de brandweerkorpsen uit Ede en Renkum. De oorzaak van de brand is onbekend.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.