1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Meld zorgelijke situaties van daklozen

De temperaturen buiten dalen en langzaam maar zeker worden de nachten kouder. Om dak- en thuislozen in de regio op verantwoorde manier op te vangen in de winter, hanteren we een vorstprotocol.

 

Buitenslapers

Bij een verwachte buitentemperatuur van -5 °C brengen we de locaties van de buitenslapers in kaart, worden de beschikbare plaatsen in de opvanglocaties uitgebreid en de openingstijden aangepast. Het Rode Kruis gaat vervolgens (bij kouder dan -10 °C) de buitenplaatsen langs en de mensen adviseren over de opvangmogelijkheden.

 

Wat kunt u doen?

Kent u of weet u plekken waar daklozen de nacht doorbrengen? Dan kunt u deze locaties op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur melden bij het centraal meldpunt van de GGD via telefoonnummer 088 355 5200 of via centraalmeldpunt@vggm.nl. Ziet u iemand buiten slapen tijdens een extreem koude avond of nacht en maakt u zich zorgen? Dan kunt u daarover contact opnemen met de politie via 0900 8844.

 

Meer informatie


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.