1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief

Veiligheidsregio’s vragen minister om aanvullende bevoegdheden

De voorzitters van veiligheidsregio's Gelderland-Midden en Noord- en Oost-Gelderland hebben samen met de GGD'en extra instrumenten nodig om bron- en contactonderzoek goed uit te kunnen voeren. Zij hebben minister De Jonge daar om gevraagd.

21 mei 2020

Lees verder


Patiënten zeer positief over ambulancezorg

Patiënten aan wie spoedeisende- en/of planbare ambulancezorg is verleend, waarderen deze zorg gemiddeld met een 9,1. Dit blijkt uit het tweede landelijke onderzoek van het Nivel naar ervaringen van patiënten met ambulancezorg.

18 mei 2020ambulance

Lees verder


GGD klaar voor uitgebreid testen en contactonderzoek

In juni kunnen alle Nederlanders met klachten die wijzen op het coronavirus getest worden. Is iemand besmet dan volgt bron- en contactonderzoek. Dit gaat naar verwachting om duizenden mensen. Ook GGD Gelderland-Midden zet extra professionals in om het bron- en contactonderzoek in de regio goed uit te voeren.

15 mei 2020ggd

Lees verder


Nieuwe noodverordening sport en recreatie

Op 11 mei heeft de voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, Ahmed Marcouch, een nieuwe noodverordening afgekondigd. Deze noodverordening is gebaseerd op de versoepelde maatregelen die de rijksoverheid op 8 mei aangekondigd heeft.

11 mei 2020vggm

Lees verder


De 1,5 meter maatschappij is een lastige opgave

Persoonlijke hygiënemaatregelen, zoals het niet meer geven van een hand, of het gebruik van papieren zakdoekjes zien de meeste Nederlanders niet als een probleem. Zoveel mogelijk thuis blijven, anderhalve meter afstand bewaren en niet op bezoek bij 70-plussers zijn de lastigste opgaven, zeker op de lange termijn.

8 mei 2020ggd

Lees verder


GGD’en lanceren nieuwe website ggdsamengezond

Vandaag 7 mei lanceren de GGD Gelderland-Midden, GGD Noord- en Oost-Gelderland en GGD Gelderland-Zuid de website www.ggdsamengezond.nl. Op deze website staat betrouwbare informatie op het gebied van gezondheid. Zo staat er nu informatie op over Covid 19.

7 mei 2020vggm

Lees verder


Tweede teststraat in Ede

Op woensdag 6 mei opent de Veiligheid- en Gezondheidsregio Gelderland Midden een tweede teststraat bij bioscoop Pathé in Ede. Zorgprofessionals (buiten het ziekenhuispersoneel) met corona- klachten kunnen zich al enige tijd laten testen in de teststraat bij het Gelredome in Arnhem

5 mei 2020vggm

Lees verder


28 arbeidsmigranten uit Velp in isolatie door corona

Aan de Willemstraat in Velp is vrijdag 1 mei bij 28 arbeiders uit een wooncomplex voor arbeidsmigranten corona vastgesteld. De GGD Gelderland-Midden is direct na de eerste besmetting gestart met bron- en contactonderzoek. Besmette arbeiders gaan in isolatie op een schip aan de Nieuwe Havenweg te Arnhem

3 mei 2020crisis

Lees verder


Nieuwe noodverordening: meer ruimte voor kinderen en jongeren

Op 29 april heeft de voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, Ahmed Marcouch, een nieuwe noodverordening bekend gemaakt. Deze noodverordening is gebaseerd op de versoepelde maatregelen die op 21 april zijn aangekondigd door de Rijksoverheid.

29 april 2020vggm

Lees verder


Meer kans longontsteking nabij geiten

Wie in een gebied woont met veel intensieve veehouderij, heeft meer kans op een longontsteking. Dat geldt vooral voor mensen die in de buurt van geitenhouderijen wonen. Dat blijkt uit onderzoek in plattelandsgemeenten in Utrecht, Gelderland en Overijssel.

24 april 2020

Lees verder


volgende »»

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.