1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief

HartslagSamen: nazorg bij een reanimatie

Een reanimatie kan een ingrijpende gebeurtenis zijn: voor het slachtoffer en/of diens familie, maar ook voor de burgerhulpverleners. Burgerhulpverleners zijn burgers die een reanimatiecursus hebben gehad en aangemeld zijn bij landelijk reanimatieoproepsysteem HartslagNu. Om betrokkenen de kans te geven deze ingrijpende gebeurtenis met elkaar te verwerken, zijn we een samenwerking aangegaan met HartslagSamen.

9 mei 2021ambulance

Lees verder


Medische indicatie, uitnodiging komt

ben je tussen de 18 en 60 jaar met een medische indicatie, dan ontvang je vanaf 6 mei een uitnodiging voor een coronavaccinatie. Het uitnodigen van de groep gaat gefaseerd om de afsprakenwebsite- en telefoonlijn van de GGD niet te laten vastlopen.

4 mei 2021vggm

Lees verder


Dit doen we met coronavaccins die over zijn

Alleen in Gelderland-Midden heeft de GGD de afgelopen tijd tienduizenden coronavaccinaties geplaatst. Als aan het einde van de dag nog vaccin over is, dan doen de vaccinatiemedewerkers er alles aan om dat op tijd aan de juiste mensen te geven. Ze werken daarbij volgens een protocol van landelijke afspraken.

22 april 2021crisis

Lees verder


Testen, vaccineren en het coronavirus

We kunnen ons goed voorstellen dat je meer wilt weten over testen, vaccineren en het coronavirus. Daarom zet GGD Gelderland-Midden een aantal betrouwbare bronnen voor jou op een rij.

19 april 2021ggd

Lees verder


GGD test niet voor reis Duitsland

Voor een bezoek aan Duitsland is een negatieve coronatest nodig. Zo'n negatieve testuitslag is al nodig als je maar heel even de grens overgaat. Deze negatieve testuitslag kun je niét via de GGD krijgen. De GGD test alléén mensen die klachten hebben of in contact zijn geweest met iemand die corona heeft.

9 april 2021vggm

Lees verder


Vaccineren met AstraZeneca gepauzeerd voor mensen jonger dan 60 jaar

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft vrijdag 2 april besloten te pauzeren met het gebruik van het vaccin AstraZeneca voor mensen die jonger zijn dan 60 jaar. Deze pauze duurt tot en met woensdag 7 april.

2 april 2021vggm

Lees verder


Bouw Meldkamer Oost-Nederland van start!

De bouw van Meldkamer Oost-Nederland ging in maart officieel van start! De nieuwe meldkamer komt in Apeldoorn en covert straks de hele regio Oost-Nederland.

1 april 2021vggm

Lees verder


Bewaken van de Veluwe met drones

Eind februari hebben Avy, de Veiligheidsregio’s Noord- en Oost Gelderland, Utrecht en Gelderland-Midden testvluchten met drones boven het Nationaal Park de Hoge Veluwe uitgevoerd.

25 maart 2021brandweer

Lees verder


GGD’en hervatten vaccineren met AstraZeneca

Het ministerie van VWS heeft de tijdelijke pauze van het vaccineren met AstraZeneca beëindigd. Dit na advies van het Europees Medicijnagentschap (EMA) en de Nederlandse Medicijnautoriteit CGB die hebben aangegeven dat de pauze niet langer nodig is. De GGD’en gaan daarom AstraZeneca weer gebruiken.

19 maart 2021vggm

Lees verder


"De GGD's liggen onder vuur. Onterecht."

Van helemaal geen callcenter naar eentje waar tot nu toe 100.000 telefoontjes binnenkwamen. De drukke GGD's liggen onder vuur. Onterecht, zeggen de GGD-directeuren Moniek Pieters en Henk Bril in de Gelderlander van 15 maart.

15 maart 2021

Lees verder


volgende »»

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.