1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief

Te veel lood in kraanwater

Het is al lang bekend dat kraanwater te veel lood kan bevatten in huizen met loden leidingen en in woningen met nieuwe kranen of drinkwaterinstallaties. De afgelopen jaren werd duidelijk dat lood schadelijker is voor jonge kinderen dan gedacht. Het Rijksinstituut voor Milieu en Gezondheid (RIVM) paste daarom haar adviezen aan.

6 november 2019ggd

Lees verder


Geef griep geen kans!

Het is weer tijd voor de jaarlijkse griepprik. Help mee met het voorkomen van griep in jouw woon- en/of werkomgeving. Dit kan door je te laten vaccineren tegen de griep.

6 november 2019ggd

Lees verder


Test sirenes

Iedere eerste maandag van de maand test onze meldkamer de sirenes in Gelderland-Midden. Vandaag heeft onze meldkamer de test niet uit kunnen voeren. Om 12:00 uur was er een incident die de aandacht vroeg. Incidenten hebben voorrang op testen.

4 november 2019vggm

Lees verder


Online-keuzehulp geeft ouders advies

De keuzetool www.hpvkeuzehulp.nl wordt sinds kort door RIVM ingezet om ouders te helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze over HPV-vaccinatie.

14 oktober 2019ggd

Lees verder


Listeria in vleeswaren gevonden

Van 20 patiënten met Listeria is het zo goed als zeker dat zij in de afgelopen 2 jaar besmet zijn geraakt via vleeswaren.

4 oktober 2019ggd

Lees verder


Doe jij ook mee met Stoptober?

Ga jij de uitdaging aan om 28 dagen niet te roken? Stop net als Georgina Verbaan, Rick Brandsteder en Ernst Daniël Smid vanaf vandaag 1 oktober met roken. Kijk voor support op: https://stoptober.nl/

1 oktober 2019vggm

Lees verder


Bescherm je tegen Meningokokken en HPV

Ieder kind in Nederland kan vaccinaties krijgen die beschermen tegen 12 ernstige ziekten. De vaccinaties zijn gratis. Vanaf vandaag starten wij weer met de vaccinaties tegen meningokokken en baarmoederhalskanker.

19 september 2019

Lees verder


Gezondheid en leefstijl van jongeren in beeld!

In oktober en november 2019 houdt GGD Gelderland-Midden een onderzoek onder leerlingen van klas 2 en 4 van een aantal scholen voor het Voortgezet Onderwijs in de regio Gelderland-Midden, de Gezondheidsmonitor Jeugd 2019. Leerlingen krijgen vragen over gezondheid, welzijn, leefstijl, vrije tijd en school.

9 september 2019ggd

Lees verder


PrEP bij GGD Gelderland-Midden

Per 1 augustus 2019 is GGD Gelderland-Midden gestart met landelijke PrEP-zorg. Wij kunnen in principe alleen PrEP-zorg bieden aan personen uit onze regio. We hebben momenteel een lange wachtlijst en niet iedereen zal in aanmerking komen voor PrEP-zorg via GGD Gelderland-Midden. Mocht u meer informatie willen, kunt u contact opnemen met de afsprakenlijn seksuele gezondheid.

26 augustus 2019ggd

Lees verder


Nationaal Hitteplan niet langer actief

De grootste warmte is voorbij. Daarom is het Nationaal Hitteplan dat het RIVM de afgelopen dagen afriep, niet langer van kracht.

23 augustus 2019vggm

Lees verder


volgende »»

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.