1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief

Vaccinatie tegen meningokokken

Vanaf 1 oktober 2018 krijgen jongeren een uitnodiging voor een meningokokken ACWY-vaccinatie. Het gaat dan om jongeren die tussen 1 mei en 31 december 14 jaar worden.

23 september 2018ggd

Lees verder


Chatten met een dokter

Heb je na het lezen van alle informatie toch nog een vraag over de meningokokkenprik? Tot eind november 2018 zijn er iedere week 2 momenten dat je kunt chatten met een jeugdarts of verpleegkundige van JouwGGD.nl.

21 september 2018ggd

Lees verder


Meld je aan voor het stoptoberhuis

Wil jij ook graag stoppen met roken? En kun je daar wel wat extra hulp bij gebruiken? Stoptober nodigt jou uit voor Het STOPTOBERHUIS.

8 augustus 2018ggd

Lees verder


Vitaal reizen zonder zorgen

Steeds meer senioren gaan op reis. Vakanties naar de zon, zee, tropen of culturele wereldwonderen zijn erg in trek. Vaak voelt men zich jong, maar velen beseffen zich niet dat ze meer risico lopen en de medische voorzieningen ter plaatse niet te vergelijken zijn met de westerse standaarden.

19 juli 2018ggd

Lees verder


Vaccinaties ook voor vakantie dichtbij

Wist u dat u een ziekte als besmettelijke geelzucht (hepatitis A) kunt oplopen in landen als Marokko en Turkije, maar ook in landen verder weg zoals Kaapverdië en Indonesië? Een vaccinatie beschermt.

16 juli 2018ggd

Lees verder


Meer aandacht voor mannenseks

In 2017 bezochten 20.383 mensen de centra seksuele gezondheid in Oost-Nederland. Dit is een toename van 4.5% ten opzichte van 2016. Er kwamen opnieuw relatief veel mannen die seks hebben met mannen (MSM) voor een soa-test. Met name voor deze risicogroep werken de 5 GGD’en aan toegankelijke PrEP-zorg (hiv-remmers) in hun regio.

21 juni 2018ggd

Lees verder


Hondsdolheid, hoe voorkom je het...

De laatste dagen hebben diverse media bericht over het risico op hondsdolheid tijdens exotische vakantiereizen. Hierdoor zijn veel mensen zich bewust van het belang om zich goed voor te bereiden op een reis.

6 juni 2018vggm

Lees verder


Minder kinderen leven in armoede

Kinderen in Gelderland-Midden zijn over het algemeen gezond, maar de sociaaleconomische gezondheidsverschillen zijn nog steeds groot. Dit blijkt uit onderzoek van de GGD Gelderland-Midden, uitgevoerd in samenwerking met de vier andere GGD’en in Oost-Nederland.

31 mei 2018

Lees verder


Vaccinaties? Ook voor landen rond de middellandse zee!

De zomervakantie is in zicht. Velen zoeken dan weer de zon op. U misschien ook wel. Maar wist u dat u een ziekte als besmettelijke geelzucht (hepatitis A) kunt oplopen in landen zoals Marokko en Turkije, maar ook in landen verder weg zoals Kaapverdië en Indonesië? Een vaccinatie beschermt.

3 mei 2018ggd

Lees verder


Onderzoek bij baby's SCID

Per 1 april gaan de provincies Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland meedoen aan de pilot onderzoek naar de ziekte SCID (Sonnetstudie). SCID is een zeldzame, ernstige ziekte van het afweersysteem.

23 april 2018ggd

Lees verder


volgende »»

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.