1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

10 miljoen corona-testafnames

Het coronavirus bestrijden begint bij testen. In Nederland is afgelopen dagen door de GGD de 10 miljoenste keer een coronatest afgenomen. Daarnaast is vaccineren heel belangrijk om het virus in te dammen. In onze regio Gelderland-Midden hebben we tot 26 maart 63.758 vaccinaties gezet.

In de afgelopen negen maanden is testen de GGD’en op ongeveer 250 testlocaties. De coronacijfers zijn in Nederland de afgelopen week opgelopen. Op de GGD-testlocaties is het enorm druk. Zo is er in de afgelopen week een recordaantal van 518.316 testen afgenomen.
Voor de ruim 6.000 GGD-medewerkers op de testlocaties betekent dit alle hens aan dek: “Niet alleen dáár is het aanpoten”, aldus Tiemen Bloemberg, Programma Directeur Testen en Vaccineren bij GGD GHOR Nederland. “In de hele testketen werkt iedereen keihard om het stijgende aantal testaanvragen goed aan te kunnen: de medewerkers bij de landelijke coronatest afsprakenlijn, de medewerkers die de testuitslagen doorbellen, de bron- en contactonderzoekers en de laboratoriummedewerkers”.

Het is belangrijk dat mensen zich laten testen bij klachten. Het zorgt ervoor dat we nieuwe besmettingen eerder vinden. De GGD’en zijn verantwoordelijk voor het gericht opsporen en bestrijden van het virus.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.