1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Locatie Elst feestelijk geopend

20190319_0106_-_klein_612

De nieuwe locatie in Elst

 

Op dinsdag 19 maart 2019 werd de nieuwe ambulancelocatie door de Burgermeester van Asseldonk (gemeente Overbetuwe) en wethouder Slob (gemeente Lingewaard) geopend. De ambulancepost is van Oosterhout naar Elst verhuisd met als doel de aanrijtijden naar het zuidelijk deel van de regio te verbeteren. Zo kunnen we de patiënten in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard nog sneller bereiken.

 

“We proberen met de ambulancezorg in Nederland een zo snel mogelijke dienst te verlenen”, vertelt Jan Pierik, directeur Ambulancezorg Gelderland-Midden. “Daarvoor moeten we zorgen dat we twee zaken op orde hebben: ambulanceposten op strategische plekken en voldoende capaciteit (bemande ambulances) om aan de vraag te voldoen. Je kunt namelijk wel op de juiste plekken zitten, maar als je onvoldoende ambulances inzetbaar hebt, is het lastig om de landelijke doelstellingen te behalen. Op die manier zijn we met spreiding en beschikbaarheid bezig. Dat heeft er dus ook voor gezorgd dat we nu deze nieuwe post openen.”

 

Betere dekking
Een cruciale verandering van deze nieuwe post is dat er een wisseling van dienst plaatsvindt: de locatie in Elst is een opkomstlocatie geworden. Ambulances blijven daardoor langer binnen het uitrukgebied, waar ze voorheen hun post voor moesten verlaten. Hierdoor kan de meldkamer de gebiedsdekking nog beter uitvoeren. Als een gebied door gelijktijdige inzet van ambulances onvoldoende dekking heeft, komt een ambulance van een andere post naar deze locatie om de gebiedsdekking weer te verhogen. De ambulances worden door de centralisten op de meldkamer zo flexibel mogelijk ingezet zodat we zoveel mogelijk inwoners van Gelderland-Midden op tijd kunnen bereiken. Als de eerste ambulance weer beschikbaar is wordt aan de hand van de huidige gebiedsdekking bepaald waar de ambulance het beste kan staan. En met de ligging van deze nieuwe post vlakbij de A325 kan de gebiedsdekking in Overbetuwe en Lingewaard worden verbeterd.

 

Samenwerkingsovereenkomst
Na de openingshandeling van Burgemeester van Asseldonk en Wethouder Slob tekenden Jan Pierik en Mac Honigh, directeur RAV Gelderland-Zuid, een samenwerkingsconvenant. In deze samenwerkingsovereenkomst ligt vast hoe wij als buurregio’s elkaar bijstaan in de hulpverlening. Als een ambulance uit Gelderland-Zuid dichterbij is kan deze ambulance worden ingezet in onze regio. Tegenovergesteld doen wij hetzelfde voor Gelderland-Zuid.

 

20190319_0032_klein_609_01

V.l.n.r.: Patrick (ambulanceverpleegkundige), Wethouder Slob,
Burgemeester van Asseldonk en Marco (ambulancechauffeur) openen
de locatie in stijl met verband en verbandschaar

 

combi_ambulance_elst_580

Jan Pierik (L) en Mac Honigh (R) tekenen convenant


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.